![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Evet bende çeşide bir şey demiyorum ama.Hangisi sofralık hangis sanayilik.Bu gün elmadan Meyvesuyu,Recel,Sirke.Pekmez.Şurup,Turşu,Marmelat gibi yiyeçek ve içeçeçekler çıkarılıyor. Fakat amasya elmasından aldığın suyu bir golden elmasından alamıyorsun.Zira meysu fabrikaları birinden %20 diğerinden % 40-50 fire düşüyor. Bunlar göz önüne alınarak çeşitliliğin yanında kullanım sahasına göre elma yetiştiriçiliği yapılmalıdır.Derim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 413
|
Bir ürünün çok çeşitli olmasının zararı değil faydası vardır. Ancak arkadaşlarımın fikirlerini şu açıdan haklı görüyorum. Hangisi sofralık hangisi sanayilik. İşte bu konuda bir düzenleme yapılarak bunların üreticilerimize bildirilmesi ve sofralık çeşitlerin yanında sanayilik çeşitlerimizin de bölge ve iklim koşullarına göre üreticilerimizin bilinçlendirilmesi lazım. Üreticilerimizde bulunduğu bölgenin pazarına ve iklim koşullarına göre bir seçim yapması lazım. Benim bahçemde her çeşitten bulunsun mantığı son derece yanlış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|