agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yerörtücü ve Yayılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/)
-   -   Verbena (Yer minesi) (https://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/9756.htm)

aygün 20-05-2011 20:51

İşte buna çok sevindim.;)
Sağol sevgili serkan.

Sevgi Durul 21-05-2011 11:01

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl diktiğim yer minesinin diğer renkleri yaşamamasına rağmen, bu rengi epey yayılmış.

Eklenti 214661

Bartunç 22-05-2011 03:07

Benim yer mineleri çiçek döküyor.Yerlerine yeni tomurcuklar gelmiyor.Öğlen 1 den batana kadarda güneş alıyor...

kelebek çalısı 13-04-2012 23:51

2 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafladığım iki verbenayı solmuş ve cansız hallerinden kurtarıp bu duruma getirdim. Epey zaman aldıysa da toparlanmaları, mutlular şimdi, eski hallerinden eser yok.

kelebek çalısı 29-04-2012 23:26

2 Eklenti(ler)
Verbenalar coştu, ben ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.

Daha önce hiç bu kadar çiçeklenen verbena yetiştirmemiştim.

Yapraklarını göremeyeceğim neredeyse.

arapsabunu 30-04-2012 09:08

Sayın kelebek çalısı,
Bunun bir formülü var mı? Nasıl bu kadar neşelenmiş bu çiçekler? Şiir gibiler, maşallah...

limon 30-04-2012 11:07

Verbena nın bu türünü çok severim, her yıl çiçekçide görüp dayanamam alırım ancak en fazla 2 hafta dayanır. Hemen yaprakları aynı petunyadaki gibi yapış yapış olur ve bitki kisa zamanda ölür. En son geçen sene anneme almıştım Onda da aynısı olunca bir daha da almamaya karar vermiiştim.

Sizinkileri görene kadar... :) Bitkinin hakkını vermişsiniz... Onları böyle keyifli görünce ben de keyifleniyorum. Ellerinize sağlık.

Gözlemlediğim kadarıyla tüm bitkileriniz çok keyifli, siz bu işi bilenlerdensiniz, çok ta zevklisiniz. Takipteyim... :)

Bir kez daha deneyeceğim.

Haziran'da Kıbrısa geleceğim. Jakaranda, Mercan Ağacı ve oraya özgü bitkiler bulabileceğim önereceğiniz fidanlık var mıdır?

ayseldeniz 30-04-2012 11:09

İnsanı çok mutlu eden bir çiçek suluyorsunuz çabuk büyüyor ve bol bol çiçek açıyor.Seviyorum ben bu çiçeği..

kelebek çalısı 30-04-2012 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arapsabunu (Mesaj 956330)
Sayın kelebek çalısı,
Bunun bir formülü var mı? Nasıl bu kadar neşelenmiş bu çiçekler?

Ben de daha önce Türkiye' de bu çiçekten kullanmıştım bahçede, toprak saksı içinde. Sanki bu çiçek ile o çiçek aynı değilmişçesine, yeniden tanıştım verbena ile :)

Özel bir uygulama yapmadım. Çiçekçiden almıştım bir yıl önce, ama kuruma tehlikesi geçirdiler, yaprakları sarardı, saptan ibaret kaldılar, saksıdan çıkarıp kök budaması, saksı ve toprak değişimi ile şimdiki yerlerine aldım. Bütün kış dışarda kaldılar, ama bahar gelince üzerleri tomurcuk doldu, ben de bu güzel gelişimi sıvı bitki besini ile destekledim. Aslında bu besini tohumdan yetiştirdiğim fideler ve soğanlı çiçeklerimi desteklemek amaçlı almıştım.

Hepsi bu kadar. Bitki ölmek üzere iken ne hallere geldi, beni de şaşkın etti :eek:

Teşekkürlerimle.

gilan 30-04-2012 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 643119)
Geçen yıl diktiğim yayılıcı mineler baharla hızlı bir gelişim göstermeye başladılar. Her yöne yayılıyorlar. Ve şimdi çiçekle doldular.

Sayın k_donmez,

Bu fotoğraflardaki yer minelerinin durumu şu an nasıl? Ankara'da yer örtücü olarak kullanılabilirliğine dair yorumlarınızı yazabilir misiniz?

nardane 06-05-2012 22:17

5 Eklenti(ler)
Sevgili kelebek çalısı sizin mineler tam anlamıyla çoşmuşlar.
Muhteşemler , gözlerimi alamadım nasıl güzeller maşallah diyelim.
Benim garibanlar bunun yanında yer alamaz valla.:o

nardane 06-05-2012 22:19

İlk foto yanlışlıkla eklendi ,geri alamadım arkadaşlar.

kelebek çalısı 07-05-2012 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 961096)
Sevgili kelebek çalısı sizin mineler tam anlamıyla çoşmuşlar.

Benim garibanlar bunun yanında yer alamaz valla.:o

Sn. nardane,

sizin verbenalar da birer aday olsun o zaman, değil mi? Ben ilk aldığımda bitkilerimi, sizinkiler kadar sağlıklı ve güçlü bile değillerdi. Bulunduğu ortamı seven her bitki böyle coşuyor sanırım.

Rana+miraç 07-05-2012 11:40

Merhaba benim de fideden yetişen minelerim var rengarenk açıyorlar. Daha önce mine yetiştiren arkadaşlara sormak istiyorum. Dalından çelikle diksek tutar mı ? bir haftadır bir dalını suda bekletiyorum henüz dikmedim. Sarkan formları ayrı bir cins mi yoksa çok büyüyünce mi formları değişiyor? ilk defa mine yetiştiriyorum seneye başka renkleri de alacağım .
Sayın kelebek çalısı harika mineleriniz kaç yıllık ? bir senede mi böyle büyüdüler ?

kelebek çalısı 07-05-2012 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 961333)
Sarkan formları ayrı bir cins mi yoksa çok büyüyünce mi formları değişiyor? Sayın kelebek çalısı harika mineleriniz kaç yıllık ? bir senede mi böyle büyüdüler ?

Sn. Rana+miraç,

mine çiçeklerim birinci yılındalar. Zannediyorum ki büyüdükçe ve geliştikçe kol atıp yayıldıkça, bulunduğu yer gereği taşma yapıp sarkmaya başlıyorlar.

smnunal 10-05-2012 08:31

1 Eklenti(ler)
Bunlarda yaklaşık 3 yıllık minelerim.

smnunal 10-05-2012 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 961333)
Merhaba benim de fideden yetişen minelerim var rengarenk açıyorlar. Daha önce mine yetiştiren arkadaşlara sormak istiyorum. Dalından çelikle diksek tutar mı ? bir haftadır bir dalını suda bekletiyorum henüz dikmedim. Sarkan formları ayrı bir cins mi yoksa çok büyüyünce mi formları değişiyor? ilk defa mine yetiştiriyorum seneye başka renkleri de alacağım .
Sayın kelebek çalısı harika mineleriniz kaç yıllık ? bir senede mi böyle büyüdüler ?

Sn. Rana+miraç,
Yer minesini çelikten yetiştirebilirsiniz. Sarkan formları uzadıkça aşağıya doğru sarktığı için daha güzel görünüyor,ayrı cins değil.

kelebek çalısı 11-05-2012 20:34

1 Eklenti(ler)
Artık çiçekleri geçmeye başladı. Taşlara hortum ile su tutarken baktım yere tohumları dökülmüş siyah ve küçük, haşhaş gibi tohumları var. Nasıl olsa daha çok dökülür diyerek su tuttum :)

Saksılara kaş, göz ve bir ağız çizilmiş olsa, şu fotoğraf saçları darmadağınık olmuş iki sevimli karaktere dönüşebilirdi :D

kelebek çalısı 15-05-2012 19:57

1 Eklenti(ler)
Verbenanın dibine dökülen tohumları haşhaş tanesinden de küçük aslında.

Sevgi Durul 24-05-2012 21:24

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 807643)
Geçen yıl diktiğim yer minesinin diğer renkleri yaşamamasına rağmen, bu rengi epey yayılmış.

Eklenti 214661

Yaşamaya devam ediyor. Bu kışı sağ geçiremez sanıyordum. Sadece bir top açmış ama yeşil kısmı epey çoğalmış.

Eklenti 300144

özlem11 26-05-2012 15:16

Zor oldu ama konuyu buldum;)
Linkte minelerim:)

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/26127-6.htm

serkan_istanbul 26-05-2012 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 964302)
Artık çiçekleri geçmeye başladı. Taşlara hortum ile su tutarken baktım yere tohumları dökülmüş siyah ve küçük, haşhaş gibi tohumları var. Nasıl olsa daha çok dökülür diyerek su tuttum :)

Saksılara kaş, göz ve bir ağız çizilmiş olsa, şu fotoğraf saçları darmadağınık olmuş iki sevimli karaktere dönüşebilirdi :D

Ben çiçekleri geçtiğinde koparıyorum. Sürekli yaz boyunca açıyolar. Çoğaltmayı dallarından koprıp yapıyorum. Beni hiç üzmüyolar.

gilan 26-05-2012 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 973585)
Zor oldu ama konuyu buldum;)
Linkte minelerim:)

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/26127-6.htm

Zor olmuş olması normal, çok alakasız bir başlığa eklenmişler. :)

Çok güzel ve sağlıklı çiçekleriniz var, bence oradan kaldırıp buraya eklerseniz daha çok görülebilirler. :)

kelebek çalısı 14-06-2012 21:22

2 Eklenti(ler)
Çiçekler soluyor ha bugün, ha yarın budayayım derken ne göreyim, yeniden çiçeklenmeye başladı.

k_donmez 14-06-2012 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 956753)
Sayın k_donmez,

Bu fotoğraflardaki yer minelerinin durumu şu an nasıl? Ankara'da yer örtücü olarak kullanılabilirliğine dair yorumlarınızı yazabilir misiniz?

Sayın Gilan
Mesajınızı yeni gördüm. İlk iki yılı iyi geçirdiler. Bu kış yağan yoğun kardan sonra sanırım mantar türü bir hastalık oluştu ve hepsini kuruttu. Yanlarında Arapsaçı da vardı. O da tamamen kurudu. Yer örtücü olarak ise pek memnun kalmadığımı söyleyebilirim.

özlem11 15-06-2012 08:04

Çok çabuk bitleniyor nedense....

Rana+miraç 26-06-2012 16:40

Yer minelerimin çoğu kurudu.Sadece beyaz kaldı.Aynı saksıda olan iki kökün biri kurudu diğeri iyi. Bakım şartlarını anlamadım gitti. Bir saksıyı az suladım olmadı,diğerini çok suladım olmadı, güneşe koydum yok ,gölgede yine yok. Kurumuş kökleri sulamaya devam ediyorum belki yeşerir diye.

Sizlerin mineleri ne durumda acaba sıcaklardan mı etkileniyorlar ?

kelebek çalısı 27-06-2012 00:59

Bendekiler hala aynı yerlerinde ve en son fotoğrafladığım hallerine yakın bir durumdalar. Hava çok sıcak olduğundan budamak istemiyorum ayrıca yer yer kuruyan dalları da alttan yeşillenmeye başladığını görmezsem budamıyorum. Ama sulama gün aşırı veya iki günde bir diyebilirim. Kurumuş gibi görünse de yaprak patlatabiliyor bence de sulamaya devam ediniz. Dilerim yeşerirler.

serkan_istanbul 27-06-2012 08:55

Herkese günaydın benim minelerim güneşin altında hayatlarından çok memnunlar akşamları iyice suluyorum kuruyan çiçeklerini tek tek alıyorum sürekli çiçekliler yaz boyunca. Kış aylarında dışarda yerlerinde kalıyolar. Arada bitki gübrelerinden veriyorum. Kışı atlatıncada biraz budama ve her sene pek memnun ediyolar beni. 10 11 renk var sevgiler resimleri sayfama ekliyorum.

hberbul 28-06-2012 10:06

4 Eklenti(ler)
Bahçeye ektiklerim.Bahçede daha güzel büyüyor zannediyorum.
Bu sabah ta tohum arıyordum.
Kelebek çalısının tohum resmini görünce topladıklarımın tohum olmadığını anladım.
Tohumlar ne zaman oluyor?

Eklenti 313059
Eklenti 313061

Saksıda ipekler tüm saksıyı istila etti.Alisyum var ortada hiç görünmüyor.Onları alıp ipek çiçeğine bırakacağım saksıyı:)
Eklenti 313060
Eklenti 313062

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025