![]() |
|
![]() |
#91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2010
|
limon bişe sorcam ya ben ektim tohumları çimlendi saksıda aynı demsynin resmindeki gibi oldular ne zaman fide oluyolar ve fide olunca mecburmuyum başka saksılara almaya aynı saksıda kalsa çiçek açıp büyümezmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
İnanın ne kadar sürede fide olduklarını hiç hatırlamıyorum. Aynı saksıda da kalabilirler ama tohumlar çok ufak olduğundan ne kadar seyrek ekmeye çalışsanız da sık çıkıyorlar. Çok yakın olan fideleri dikkatlice çıkarıp başka saksılara aktarabilirsiniz. Gerisi aynı saksıda kalabilir. Ama yerini değiştirdiğiniz fideleri bir kaç gün gölgede tutmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Buraya bir göz atar mısınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Bunlarda benim buz çiçeçiklerim. Sizinkiler nasıllar büyüdüler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Benim bir saksı buz çiçeğim ve tatile giden ablamın bir saksı buz çiçeği malesef kötü durumda. Yapraklarında ara ara kurumalar ve bütün yapraklarda küçülme var. Suyunu balkondaki diğer çiçeklere nasıl veriyorsam öyle veriyorum. Durumları gittikçe kötüye gidiyor ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
Merhabalar. Benim buz çiçeklerimde bunlar. Biraz önce uçlarından kesip başka bir saksıya ektim.Yeni ekilenlerin yaprakları daha büyük vede Canlı oluyor. Düzenleyen sevilla : 30-09-2010 saat 17:16 Neden: Resimleri yükleyemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Merhaba arkadaslar, Ben denemedim ama burada (Köln- Almanya) bazi tv programlarinda,buz ciceginin yapraklarini salatalarda kulaniyorlar. Buzluktan yeni cikmis gibi duran, kalin yaprakli, sulu ve gevrek olan cinsinden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2008
|
arkadaşlar bu bitkiden bende istiyorum nasıl ve nerden temin edebilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
buz çiçeklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
2009'da çok iyi gelişen bir buz çiçeğim vardı,fakat 2010 yılının başında dondu,dışarda bırakmak zorunda kalmıştım. ![]() 2010 baharında canlanır gibi oldu ama geçen yaz bu sefer de sıcaktan bozuldu. ![]() ![]() Bu yıl tekrar yeşerdi,şimdillik gelişimi iyi gibi...Bitki sıcaktan ve soğuktan etkilense bile baharda yeniden yeşeriyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
Sevgili Bıcırık ne kadar güzel renkleri var.Acaba Ankarada bu renklerden bulabilirmiyim.Yetiştirmeyi çok isterim sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Bugün serada buz çiçeği gördüm ve dayanamadım aldım. Bahçeye şimdi geçireyim mi yoksa baharı mı beklesem? Bazı arkadaşlar kışın donduğunu söylemiş. Bahçeye geçirecektim aslında ama yazılanları okuyunca tereddüt ettim, arkadaşlara sormakta fayda var dedim. Eğer şimdi bahçeye geçirmemde bir sakınca yoksa, bi kasa almayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Teşekkürler selis. Bahçe işlerinde daha yeniyim, bitkiler dayanır mı soğuğa dayanamaz mı henüz anlayamıyorum. İki fide almıştım, birini saksıya diğerini bahçeye geçireyim. Bakayım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar bugün koçtaştan tohumunu bulup hemen aldım.Benim aldığım tür bıcırığınkinden herhalde çünkü resmi onlara benziyor ama mayıs ayı ekim zamanı yazıyor.Şimdi mayısımı bekleyim yoksa dikiyimmi bilemedim .Yardımlarınızı bekliyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
|
![]() Buda aldığım tohumların paketi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2008
|
Sayın Viji, türün tam adı nedir acaba? paketin üzerinde yazıyordur sanırım.Bende bir süredir o türü arıyorum çünkü...yanıtınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaçsever
|
Sevgili Mr izmir; Türün tam adı ''Livingstone Daisy Mixed'' olarak geçiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2008
|
Teşekkür ederim Viji. Bende İzmir'deki koçtaşta vs. arıyayım o halde verdiğiniz isimle. Umarım bulabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaçsever
|
İnşallah bulursunuz.Yardımcı olduysam ne mutlu bana saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Ben de dün Eminönü'nden bir fide aldım. Çok seviyorum bu çiçeği. İlk defa kendi evimde yaşatmayı deneyeceğim. Umarım başarılı olurum. Kışın balkonda bırakacağım. Çok soğuklarda içeri alacağım. Yazılanları okuyunca donmasından korktum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2011
|
izmir de yaşıyorum merkezdeyim ama yüksek bir semt kışlar biraz sert geçiyor bu sebepten dolayı bahçemde yaşatabilirmiyim acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
sayın yüksekbahçe buz çiçeğim balkonda duruyor .bu 3.cü kışı. yaşıyor. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim fatma hanım ilk fırsatta bahçemle kavuşturacağım buz çiçeğini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaçsever
|
Nihayet bugün bahçemle buz çiçeği fideleri kavuştular inşallah sorunsuz adapte olurlar.Malum bugün soğuk bir hava var ama sabırsızlığım daha ağır bastırdı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|