agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Yerörtücü ve Yayılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni172Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2012, 14:23   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/25674.htm

Tohumunu ilk arayanlardan olarak tohumlardan paylaştığınızda beni de hatırlarsınız inşallah Sn. Jezebel

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 16:02   #2
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
İlk 8 tohum gecikmeli de olsa ekildi.
20 tohum daha ılık suda 24 saatlerini tamalamak üzere.
Bu akşam onlar da ekilecek.
Hasadın bol olmasını diliyorum.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 18:57   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Galeri: 7
Kudzu aslında baklagillerden bir ailesinden bir tür. Yani azot fikse ediyor. Ben de bu özelliğinden yararlanabilir miyim diye araştırdım ve kompost yapımında da kullanıldığını öğrendim. ebay'den tohum ararken Türkiye' de acaba biliniyor mudur diye forumda arattım ve çıkan onca sonuca çok şaşırdım.

Ebay' de benim de bulduğum Jezebel' in linklerini paylaştığı iki satıcı. Zaten başka satıcı da yok görebildiğim kadarıyla. Çin'deki satıcıdan almayı düşünüyorum.

Ancak wikipedia' da onlarca tohum zarfından çıkan tohumlardan yalnızca bir ikisinin yaşadığı, yaşayanların da çimlenmesinin yıllar aldığı yazıyor. Böylece bitki temizlendi sanılırken yıllar sonra tekrar ortaya çıkıp kabusu kaldığı yerden devam ettirebiliyormuş. Bilgiler için kaynak verilmemiş, emin olamadım. Ama yine de ciddi bir sorun gibi gözüktü. O yüzden satıcısıyla irtibata geçtim. Cevabını beklerken Jezebel' e de aynı soruyu sormak istiyorum: Biraz önce bahsettiğim durumdan haberdar mısınız? Bu konuda araştırma yaptınız mı?

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 19:22   #4
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Sn. eflone bahsettiğiniz olaydan haberim yoktu.
Şöyle bir metin buldum:
If you're not able to take cuttings, it's possible to grow kudzu from seed. I've seen sites that say they won't germinate without abrasion, freezing, treatment with acid, etc. That's ridiculous. Growing kudzu from seed is actually quite straightforward, just error-prone. Here's the process I used.
Pick seed pods that are dry and are in the process of splitting open. Kudzu has about 1-3 seeds per pod, each about 1/2 the size of a grain of rice.
Save seeds that are fat and shiny looking, a bit like tiny pinto beans, not dry and shriveled. Kudzu seeds are very susceptible to parasites of various kinds. I suspect this has evolved because the plant spreads so well by vegetative propagation.
Use pliers, forceps or some other tool to rupture the seed coat of each seed. The idea is to create a split that allows the growing seedling to break apart the seed coat.
Place the seeds into the pores of a damp sponge, and put the sponge in enough water to keep it moist. Standard germinating procedure. The endosperm will swell up and break open the seed coat as the seed germinates. About 70% of the seeds should germinate.

Arkadaşlardan ingilizcesi iyi olanlar bu konuda yardımcı olacaklardır.
Anlayabildiğim kadarıyla kabuklarını soyup nemli süngere ekilmesi önerilmiş.
Süngeri bilmem de ben perlit'e ekeceğim, parazit olmaması içinde perliti önceden mikrodalgada steril edeceğim.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2019, 16:33   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-12-2018
hocam tohum bulabilirmiyiz türkiyede?

karakuş erdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025