agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Yerörtücü ve Yayılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni284Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2016, 10:31   #1
Ağaçsever

Binbirçeşit's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2016
Beyaz ballıca alssyum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Sn Binbirçeşit, irtibat kurmaya çalıştığınız Sn çetik'nin aşağıdaki durumunu fark etmediniz sanırım;

Son Hareketi: 14-11-2014 16:16

Çabanız takdire şayan, çalışmalarınızda başarılar
Evet gözden kaçırmışım son ziyaretini ... sayın mücevher çalısı diktiklerim ballıca kokulu beyaz alssyum ve sarı rengide var. Biraz yavaş büyüyolar ama hergun oturup saatlerce çiçeklerimi izleyip onlarla konuşuyorum.şehirde bir apartman dairesinde yapacak en iyi şey...

Eklenen Resimler

Binbirçeşit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 13:31   #2
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Binbirçeşit Mesajı Göster
... Biraz yavaş büyüyolar ama hergun oturup saatlerce çiçeklerimi izleyip onlarla konuşuyorum.şehirde bir apartman dairesinde yapacak en iyi şey...
Ballıca (Alyssum sp.) bildiğim pek çok çiçekten daha hızlı gelişiyor. Çimlendikten 1,5 ay gibi bir süre sonra çiçekleniyor Siz her gün gelişmesini takipte olduğunuzdan yavaş gibi gelebilir (Çok yavaş gelişiyorsa toprağında sorun olabilir, gübre istiyor olabilir.)

Çimlenme aşaması ile beraber bildiğim en hızlı gelişen ve çiçeklenen bir bitki daha söyleyeyim; Latin Çiçeği - Nasturtium (Tropaeolum majus), tohumu elinizde yoksa edinip yetiştirmenizi tavsiye ederim

En doğrusu bence de bu Ne kadar doğal olandan uzakta olsa da, bahçemiz hatta balkonumuz olmasa bile, imkanımız dahilinde bitki yetiştirmek, insanı hayata bağlıyor

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2016, 10:32   #3
Ağaçsever

Binbirçeşit's Avatar

Alıntı:
Ballıca (Alyssum sp.) bildiğim pek çok çiçekten daha hızlı gelişiyor. Çimlendikten 1,5 ay gibi bir süre sonra çiçekleniyor Siz her gün gelişmesini takipte olduğunuzdan yavaş gibi gelebilir (Çok yavaş gelişiyorsa toprağında sorun olabilir, gübre istiyor olabilir.)

Çimlenme aşaması ile beraber bildiğim en hızlı gelişen ve çiçeklenen bir bitki daha söyleyeyim; Latin Çiçeği - Nasturtium (Tropaeolum majus), tohumu elinizde yoksa edinip yetiştirmenizi tavsiye ederim

En doğrusu bence de bu Ne kadar doğal olandan uzakta olsa da, bahçemiz hatta balkonumuz olmasa bile, imkanımız dahilinde bitki yetiştirmek, insanı hayata bağlıyor
Dize katılıyorum sayın mücevher çalısı onlarda olmassa zaten hayattan kopmuşuz demektir.bide ahşap yapım ve boyamayla uğraşıyorum dikiş nakış.birde en çok istedıgım balıkesir burhaniye avyalık taraflarında bahçeli bir ev.oda allahın izniyle olursa işte ozaman mutluluk anlatılmaz derecede büyür.herşeyimi eker yaparım .sütümden sebzeme meyveme çiçegime tavuguma kadar herşeyi.çocugumun bir apartman dairesinde buyumesini istemıyorum.zaten oda şuan annesinin izinden gidiyor.ayy anne çiçekler çok güzel diyip gelip geçip öpüyor.onun için keçi aldım annemlerde duruyo şimdilik yazın gidince sütünü yoğurdunu yıyoruz.geçen kış peynirimi bile yaptım☺insanın herşeyi kendi eliyle dogal organik yapıp yetiştirip izleyıp sonrada keyfını sürmesi kadar güzel birşey yok.karşılıgını alıyorsunuz.örnegin kara kızım birdi yavrusu oldu şuan kocaman bir oglan.ve şimdi kara kızım yine dogum yapcak çok heycanlıyım oyuzden.herşey toprakta toprak berekettir mutluluktur ...

Eski 24-02-2016, 11:53   #4
Ağaçsever

Binbirçeşit's Avatar

Alıntı:

Tavsiyeniz üzerine bir paket latin çiçeği tohumu aldım sayın mücevher çalısı.3gun oldu dikeli sabırsızlıkla çimlenmesini beklıyorum.ve bu bitki afına bişey ögrendim ki bence çok faydalı yaprakları ve çiçeği yenebiliyormuş yemek ve salataların süslerinde ve yemek için kullaılıyormuş.teşekkürler bu bitkiyle tanışmama vesile olduğunuz için....☺

sevgihoca beğendi.
Eski 08-03-2016, 14:46   #5
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
Her sene dökülen tohumlardan tekrar çıkıyor. Zahmetsiz ama bir o kadar keyifli ve güzel bir çiçek...

Eklenen Resimler

Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025