Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Ballıca (Alyssum sp.) bildiğim pek çok çiçekten daha hızlı gelişiyor. Çimlendikten 1,5 ay gibi bir süre sonra çiçekleniyor  Siz her gün gelişmesini takipte olduğunuzdan yavaş gibi gelebilir  (Çok yavaş gelişiyorsa toprağında sorun olabilir, gübre istiyor olabilir.)
Çimlenme aşaması ile beraber bildiğim en hızlı gelişen ve çiçeklenen bir bitki daha söyleyeyim; Latin Çiçeği - Nasturtium (Tropaeolum majus), tohumu elinizde yoksa edinip yetiştirmenizi tavsiye ederim
En doğrusu bence de bu  Ne kadar doğal olandan uzakta olsa da, bahçemiz hatta balkonumuz olmasa bile, imkanımız dahilinde bitki yetiştirmek, insanı hayata bağlıyor 
|
Dize katılıyorum sayın mücevher çalısı onlarda olmassa zaten hayattan kopmuşuz demektir.bide ahşap yapım ve boyamayla uğraşıyorum dikiş nakış.birde en çok istedıgım balıkesir burhaniye avyalık taraflarında bahçeli bir ev.oda allahın izniyle olursa işte ozaman mutluluk anlatılmaz derecede büyür.herşeyimi eker yaparım .sütümden sebzeme meyveme çiçegime tavuguma kadar herşeyi.çocugumun bir apartman dairesinde buyumesini istemıyorum.zaten oda şuan annesinin izinden gidiyor.ayy anne çiçekler çok güzel diyip gelip geçip öpüyor.onun için keçi aldım annemlerde duruyo şimdilik yazın gidince sütünü yoğurdunu yıyoruz.geçen kış peynirimi bile yaptım☺insanın herşeyi kendi eliyle dogal organik yapıp yetiştirip izleyıp sonrada keyfını sürmesi kadar güzel birşey yok.karşılıgını alıyorsunuz.örnegin kara kızım birdi yavrusu oldu şuan kocaman bir oglan.ve şimdi kara kızım yine dogum yapcak çok heycanlıyım oyuzden.herşey toprakta toprak berekettir mutluluktur ...