agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/849.htm)

Sakaki 04-12-2013 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinandemir (Mesaj 1226492)
Arkadaşlar Merhaba,

Bonsai konusunda yeniyim.Forumada yeni üye oldum. Yapı marketten bonsai aldım. Araştırmalarıma göre türü podocarpus. Resimi ekledim. Toprağını değiştim. herhangi bir müdahalede bulunmadım. Bir süre düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda şekil vermemde zorluk olur mu? Birde neler yapabilirim bu ağaç üzerinde. Bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba sn sinandemir,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yeni bonsainiz ve hobiniz hayırlı olsun :)
Bonsai sanıldığının aksine çok derin, detaylı ve kapsamlı bir hobi, bonsaiye adımınızı attığınızda çok azim, sabır ve araştırma isteyen bir konuya adım attığınızı bilmelisiniz.

Bu sorularınıza bu başlıkta açıklayıcı cevaplar vermek yerine http://www.agaclar.net/forum/#bonsai başlıklarına bir göz gezdirmenizde fayda var. Sorduğunuz tüm soruların cevapları bu başlıkların altında bulunmakla birlikte, yıllardır bonsai ile uğraşan arkadaşlarımızın eğitici nitelikteki deneyimlerini aktardığı Üyelerin Bonsai Çalışmaları - agaclar.net başlıklarını da okumanız sizin bilgilerinizi gerçekten artıracak ve kafanızdaki soruların cevaplarını bulmanızı sağlayacaktır.

Kafanıza halen takılan veya cevap bulamadığınız sorular için uygun başlıkları kullanmanız halinde bonsai ile uğraşan tüm arkadaşlarımız seve seve yardımcı olacaklardır.

Başarılar diliyorum...

Burak Zerman 14-12-2013 11:37

Ağaç türünü bilenler varsa lütfen bilgi verinsin ...!!!

4 Eklenti(ler)
bonsai yapmak için bazı ağaç tohumları temin ettim ve diktim. bunlardan büyük bir çoğu çıktı fakat resim de gördügünüz ağaç nedir? ben bir türlü bulamadım. tohumu karaçam tohumuna çok benziyor fakat çok alakasız bir şey çıktı.

Özgür Tosun 15-12-2013 16:50

Ardıç, mazı, servi gibi duruyor ama bu şekilde tohumdan çıkan binlerce tür olduğunu düşünüyorum, biber domates de olabilir (:)) kesin bir şey söylemek için çok erken.

Burak Zerman 15-12-2013 22:52

tohumu karaçam tohumuna benziyor diye belirtmiştim. daha net bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum

Özgür Tosun 16-12-2013 14:05

Tohum aldığınız ağacın fotoğrafını yayınlamak daha net bilgi sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

Burak Zerman 16-12-2013 21:31

arkadaşlar o kadar çok tohum topladım ve diktim ki bir yerde film koptu :)
o yüzden böle bir soru sordum.
tekrar soruyorum ?
lütfen yardımcı olun.
tohumu karaçam tohumuna benziyor
resimleri daha önceden vermiştim
buna benzer bir ağaçtan tohum almadım
böle bişey nasıl çıktı anlamadım. ???

Sakaki 17-12-2013 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Burak Zerman (Mesaj 1230541)
arkadaşlar o kadar çok tohum topladım ve diktim ki bir yerde film koptu :)
o yüzden böle bir soru sordum.
tekrar soruyorum ?
lütfen yardımcı olun.
tohumu karaçam tohumuna benziyor
resimleri daha önceden vermiştim
buna benzer bir ağaçtan tohum almadım
böle bişey nasıl çıktı anlamadım. ???

Sn Burak Zerman

Özgür Tosun'un da dediği gibi şu anda ilk çıkan yapraklarına bakarak net bir şey söylemek imkansız. Bunlar yanıltıcı olabilir. Biraz daha beklemek gerekir.

Özgür Tosun 17-12-2013 12:56

Sayın burak zerman, "kotiledon" olarak adlandırılan ilk çenekler bitkilerin karakteristik yaprakları değildir. Ağacın kendine özgü yaprakları ancak bu çeneklerden sonra çıkacak ikinci ve üçüncü boğumlarda tam formunu bulacaktır. Her şey olabilir dememdeki kasıt buydu. Biraz daha bekleyin ilk gerçek yapraklar çıksın ondan sonra karar verilir, hatta ardıç, mazı, servi ise bu çeneklerden sonra çıkacak yapraklar da iğne yapraklı olacak ve şartlara göre uzun bir süre küçük iğne yapraklar halinde devam edecektir bkz:(Western Juniper Seedling). Panik yok, sabredin, biraz daha kendini toparlasın, sonbaharda çimlendiğine göre büyük ihtimalle ardıç, servi ya da mazı. Siz şimdi "kök boğazı çürüklüğü" riskine karşı önlem alın, bunun için de 1 ya da 2 cm boyunda 1-2 tane çıplak bakır teli saksı toprağına, bitki kökünün 2-3 cm uzağına diklemesine sokarsanız bakırın toprakta oksitlenmesiyle çürüme ve diğer mantari hastalıklar sorununu büyük oranda önleyebilirsiniz.

sunay666 02-01-2014 20:07

yeni bonsaimin türü

4 Eklenti(ler)
yeni aldığım bu bunsaimin türünü söylerseniz çok mutlu olacağım.

Yeni fotoğrafları ekliyorum.

Cevaplarınız bekliyorum.

sedirx 02-01-2014 23:10

Resminizdeki bonsai adayı

Merhabalar,
Üzgünüm ama çok belirgin bir görüntü kalitesi olmasa da sanırım Bonsai adayınız Ligustrum vulgare. Keşke tanı için yapraklar daha belirgin, yaprak dizilişleri daha seçkin görülebilse idi.

seccomann01 12-01-2014 20:14

Mağdur görün

2 Eklenti(ler)
Mrh öncelikle çok iyi bir forum önemli faydalı bilgi çok bende uzun zamandan beri düşündüğüm ve sonunda hazır bir bonsai alanlardanım. şöyle bir sorunum var ben bonsaimin türünü bilmiyorum bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

seccomann01 13-01-2014 12:00

Bana Yardımcı olabilecek yokmu?????? :(

ağacım küçük diye mi acaba :))))

Sakaki 13-01-2014 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seccomann01 (Mesaj 1240398)
Mrh öncelikle çok iyi bir forum önemli faydalı bilgi çok bende uzun zamandan beri düşündüğüm ve sonunda hazır bir bonsai alanlardanım. şöyle bir sorunum var ben bonsaimin türünü bilmiyorum bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Zanthoxylum (fagara varyetesi olabilir)

seccomann01 13-01-2014 13:45

Teşekkür ederim siz cevapladıktan sonra baktım İnternetten benim bu bonsainin yaprakları yuvarlak farklı bir türü olabilir mi?

Anlamadım gitti sorma sebebim ona göre araştırıcağım neyi sever neyi sevmez diye öldürmeyelim ağacı :)

Sakaki 13-01-2014 14:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seccomann01 (Mesaj 1240589)
Teşekkür ederim siz cevapladıktan sonra baktım İnternetten benim bu bonsainin yaprakları yuvarlak farklı bir türü olabilir mi?

Anlamadım gitti sorma sebebim ona göre araştırıcağım neyi sever neyi sevmez diye öldürmeyelim ağacı :)

250'ye yakın varyetesi var bildiğim kadarıyla. Ama genel olarak ismini yazdığım ağaç (Zanthoxylum). Biber ağacı deniyor marketlerde satılanlarına sanırsam.

seccomann01 13-01-2014 14:49

Aynen öle marketten aldık başlangıç olarak denemek için aldım hoşuma giderse amacım şimşir almak olacak

Bunun budamasını nasıl yapmam gerekir? Bir bilginiz varmı ? yoksa forumdaki bonzai bölümünden bakmam mı lazım?

Sakaki 13-01-2014 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seccomann01 (Mesaj 1240610)
...yoksa forumdaki bonsai bölümünden bakmam mı lazım?

Aynen öyle :)

fatix54 26-01-2014 18:49

Merhabalar, uzun zamandır bonsai ye meraklıyım yüzeysel bilgiler edindim. Başlangıç için uzun zamandır bir fidanlığa gidememiştim cami çıkışında orman genel müdürlüğü fidan dağıtımı yaptı bende bu fidanı aldım. Ağaç türü acaba nedir? şu an poşette duruyor hemen bir saksıya almalımıyım? küçük bir saksıya alsam sorun olurmu telleme için henüz erkenmi? biraz daha büyümesinimi beklemeliyim? şu soğuk havalarda dışarıda durması sorun yaratırmı? şimdiden teşekkürler
http://s23.postimg.org/aash1egln/SAM_052854.jpg

Harun Parlak 26-01-2014 18:56

Fidanınız Göknar. Şimdilik uygun bir saksıya alın. Kök boğazı biraz dışarda kalsın saçak kökler üstten görünecek şekilde üst toprağını alarak dikim yapın. En alttaki küçük dalı kaybetmeyin o dal ileride size bonsai yolunda ilerlediğini gösterecek.

fatix54 26-01-2014 21:01

Cevabınız için teşekkürler. Hemen saksıya aldım, şuan hiçbir işlem yapmadan büyümesini bekleyeceğim şekil verme konusunda biraz daha araştırma yapacağım

sunay666 03-02-2014 17:20

ben hala cevap beklemekteyim....

hrkonak 03-02-2014 18:59

Bonsaimde kuruma oldu cinsini öğrenmem gerek ona göre tedavi oluyormuş arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
http://imagizer.imageshack.us/v2/150...0/827/nouv.jpg

Harun Parlak 03-02-2014 19:12

Fotoğrafı foruma yüklemelisiniz. Linkteki fotoğraf ta çok küçük hiç bir şekilde tahmin edilemez o şekilde.
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6257.htm

Sakaki 04-02-2014 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sunay666 (Mesaj 1246926)
ben hala cevap beklemekteyim....

Ligustrum :)

tuvan 15-02-2014 16:04

3 Eklenti(ler)
Merhaba
Bugün Bauhaus'a giderek uzun zamandır istediğim bonsaiye başladım ancak ağaç konusunda kafam karıştı. Ağacın etiketinde Ficus Ginseng yazıyor ama ben forumdan gördüklerimle Fukien Tea'ye benzettim. Bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Sakaki 15-02-2014 17:25

Ağacınız fukien tea de değil, ligustrum büyük ihtimalle. :)

tuvan 15-02-2014 17:31

Çok teşekkür ederim. :)

oma1453 16-02-2014 14:53

oma1453/ Ateş Dikeni???

2 Eklenti(ler)
Başlığa soru işareti koydum; çünkü bunu da geçen kış bahçeden sökmüştüm ama ne olduğunu bilmiyorum ateş dikenine benzettim ben.Ne olduğunu bilen varsa, söylerse sevinirim.

Eklenti 469869
Eklenti 469870

sagol 16-02-2014 15:03

Sayın Oma1453,

Yaprakları biraz değişik ama gövdedeki dikenler nedeniyle büyük olasılıkla ateş dikeni.

İyi çalışmalar dilerim..

badrobot 16-02-2014 17:07

Sn.oma1453.
Ateşdikeni'nin yaprakları çok daha farklıdır, daha ince ve uzundur, şerit gibi... Gövdesinin rengide siyahtır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025