![]() |
Belirttiğiniz gibi bu bir sanat.
Bu sanatın da her sanatta olduğu gibi değerlendirme kriterleri var. Bu kriterlerden birisi de saksı ve saksının özellikleriyle ağacın uyumu. Ne yazıkki sabır kuralı sadece bonsaiyi yapan için geçerli. İzleyiciler için belirttiğiniz kural geçerli değildir. İzleyiciler sabırsızdır. Yapılan işe bakar, umduğu görselliği bulamazsa anında çeker gider :) Yukarıda da belirttiğim gibi; ben bunu böyle seviyorum veya yapıyorum, başkası bakmasa da olur dedikten sonra söylenecek söz kalmıyor... |
evde yemek yaptığımız güvecin altını tornavidayla deldim,çokta güzel oldu:)
|
Saksı üzerine desen çizen varmı acaba
|
Varsada çok iş ayrıca bir işçilik, hatta yüksek işçilik olacağından zaten oldukça pahallı sayılabilecek saksı fiyatı kendini ikiye katlar.
|
Alıntı:
Geçici çözüm olarak çömlek saksı bir çözüm olabilr, ama benim tercihim alıştırma döneminde plastik ve sergilenecek Bonsai sürecinde seramiktir. İyi çalışmalar dilerim. |
Alıntı:
|
Hangi saksilara alistirma saksisi diyebiliriz
|
Alıntı:
Alıştırma saksısı olarak plastik, ahşap, toprak, vs. malzemeden yapılmış çeşitli kapları kullanabilirsiniz. Ama özellikle dikkat etmeniz gereken şey köklerin ve dolayısıyla ağacın hızlı gelişmesini sağlayacak derinlik ve genişliğe sahip olmasıdır. Örneğin ben aşağıdaki gibi kendim yaptığım ahşap alıştırma saksıları kullanıyorum: http://www.agaclar.net/forum/attachm...ni-01-0015.jpg |
Alıntı:
Sn Sakaki, alistirma diye belirtilince akla daha yatay, bonsainin nihai halinde kullanilan saksilara yakin saksilar aklima geliyordu yanilmamisim demek ki. Kiymetli deneyim ve bilgileriniz icin tesekkur ederim. |
Bonsai Saksı
Herkese kolay gelsin sadece sormam istediğim bonsai saksısı mermerden olurmu çünkü elimde oyulmuş mermer saksılar var bunları kullabalirmiyim ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Yeni bonsaici
Merhabalar
Bende bonsai sanatına müthiş bir merak saldım daha tam araştırmadan gittim bir Ardıç fidanı aldım budadım telledim ve mağazada gördüğüm bi salata tabağını aldım ama sanırım porselene dikilmiyormuş ve budadıktan sonra ağaç çok şekilsiz geldi gözüme gövdesi bükülmedi • denemek için porselene diksem olur mu (porselen delik açıçam) |
Bu çok zorlu bir iş hocam
|
Benzer bişey düşünüyorum bende
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025