agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsai Saksıları (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/593.htm)

vyssera 24-11-2007 14:01

Coyote, giresunda bonsai çalışması var gelecek misin?

vyssera 24-11-2007 14:04

Bonsaisan hocam, böylece saksının şekli kadar, malzemesinin de önemli olduğunu öğrenmiş oldum. Bu benim bulduğum saksı polyesterden yapılmış, sanırım plastik gibi birşey. Uygun değildir sanırım :(

bonsaisan 24-11-2007 16:24

Sayın vyssera

porselen polyester **** plastik saksılar geniş ve derin oldukları süreçe ağaçlar içlerinde uzuzn süre dayanıyorlar.Fakat sığ ve yayavan olan bonsai kapları aşırı su tüketimine ihtiyaç duyan minyatür ağaçlarımız için pek kullanışlı olmadıkları için seramik bonsai sakısları hem estetik hemde yapıları bakımından ağaç için en uygun malzeme oluyor.

Ben genelde japon malı özel bonsai eğitim saksıları kulanıyorum çalışmakda olduğum ağaçı bir ila 2 yıl bu saksıda terbiye ettikden sonra bonsai saksısına alıyorum.

Onun dışında fidanlıklarda naylon tüplerde **** plastik saksılarda satın aldığım fidanları hızlı bir şekilde sığ ve yayvan toprak sırsız saksılarda yetiştiriyorum.

özelikle yaz aylarında seramik sırsız toprak saksılar toprak ısısını dengeli tutuyorlar.

Saygılar.

vyssera 24-11-2007 17:08

Hocam çok teşekkürler, belki o saksıda menekşe yetiştirsem daha iyi olur artık :) Peki hocam ihtiyaç duyduğumuz saksıları nereden alacağız. İnternette satan uygun bir yer veya sizin aldığınız bir yer var mı?

Bir soru daha sormak istiyorum izninizle,Küçük güveç tabaklarının dış yüzeyini uygun şekilde estetik hale getirip kullanma fikrim vardı, ama onların da içi sırlı. O sır tabakasını kaldırmak gerekir değil mi? Bu durumda

. Saygılar.

bonsaisan 24-11-2007 20:21

Öncelikle içi sırlı olan güvec kaplarının sır tabakasını kaldıramazsınız sır bir boya değildir. saksıya sır 2. pişiriminde sürülür ve 1200 ila 1400 derecede pişirilir.

Peki bonsai saksılarını nereden alaçaksınız sorusunada yanıt vereyim.
Çıkma saksı olrak piyasada bonsai saksıları mevcud bu seçenekde bulunmakda ayrıca yurdışındaki onlie satış sitelerinde bol bol var.

İsterseniz benim tamamamen yerli yapım ve tasarımımızla hazırlanmış bonsai saksılarında satın alabilirsiniz.

Bu kısmı takip edin şu anda aslında sayfa aktif fakat kullanıçılara açmadım henüz.
SOn bir kısmı kaldı web sitesini 10 adet saksı formum var ve 2 adetde boyut seceneği olan saksılarım bulunmakda özel boyut ve özel renk seçeneği ise sipariş üzerinden istediğiniz boy ve ebatda ve sır renginde 80*50 kadar saksılarım mevcud.Her saksı el yapımı olup 1cm et kalınlığına sahipdir.

2 kez fırnlanmakdadır.Son fırnlama 1400 derecede gerçekleşir.Sır fırnlamasıdır.Saksılar asya bonsai saksı formlarıın bize özgü motifleri ile sentezlenmiş özel tasarımlar olup örneklerini görmek isterseniz İzmir bonsai atölye çalışmasına ait fotğrafların bulunduğu galeride İzmirli üyelerimizin beyenisine sunulmuşdur ve orada yer almakdadır.
Saygılarımla.

denizakvaryumu 24-11-2007 22:36

Sn.bonsaisan
bu saksı satış ne zaman aktif olacak? Adresde ödeme mevcut mu?

bonsaisan 24-11-2007 23:53

Sayın bonsai severler

Saksıları görmek için

http://www.bonsaisan.com

shop kısmında **** http://www.bonsaisan.com/shop/main.htm

linklerinde ulaşa bilirsiniz.

vyssera 25-11-2007 20:46

Çok teşekürler hocam, sanırım bu bize faydalı olacak.

denizakvaryumu 27-11-2007 14:52

http://www.gigusa.com/Pots/rock_mt__pot.htm

http://www.bonsai-insel.de/BONSAI_IN...ei/Saikei.html

güzel saksılar.

.

yesildal 27-11-2007 17:17

Tahtadan Oyulmuş Saksılar

Alıntı:

Fakat tüm bonsai saksları seramikdir.POrselen değildirler.

BU yüzden ideal değildir.
Ağaçınıız çabuk bir şekilde kaybedersiniz porselen saksıda.

Benim merak ettiğim tahtadan oyulmuş tek parça derin olmayan meyvelik vb. mutfak eşyaları var. Bunlardan saksı olarak faydalanamaz mı?

Ali H. ALI 30-11-2007 12:38

Yesildal merhaba,
Bonsaide saksi en az agac kadar onemlidir. Saksi ile agac bir butunluk olusturmali, bir birleri ile uyum icerisinde olmalidirlar.

Bonsai saksisi olamazmi? diye dusundugunuz tahta meyvelikler, icerisine dikeceginiz agacla ne kadar uyumlu olur bilemiyorum. Bunun yani sira, bir zaman sonra tahta saksinin curume olasiligi da var. Yine de denemek isterseniz deneyebilirsiniz.

tugrulS 31-01-2008 23:46

Merhaba,İzmir praktikerden şöyle bir saksı buldum ama tereddütlüyüm:confused:alçı yapımı sanırsam suyun altına tutuyorum cıkartmamla anında kuruyor suyu emıp yutuyor bılırsınız alçıyı suyu emerkenden çıtır pıtır dıye küçük sesler cıkartıyor delıklerı ben açdım dahada acmayı dusunuyorum.Yarın öbürgün toprak koyunca suladıgım zaman topragın suyunu nemınıde çekermi bılmıyorum:eek:deneme yanılma yapmam gerekıyor

tugrulS 31-01-2008 23:50

3 Eklenti(ler)
...

Harun Parlak 31-01-2008 23:57

Alçı suyu yiyince kesinlikle dağılır ve erir su almamasını sağlar iseniz ki sağlayabilirsiniz önce şefaf astar diye satılan izolak diye bir malzeme var nalburlarda satılır onu alın ve komle astarın içine sokup çıkartın sonra saten **** su geçirimsiz plastik veya yağlı boya ile boyayın ozaman uzun süre dayanır.
Su emmesini kesinlikle önleyin aksi takdirde emeğiniz boşa gider.

tugrulS 01-02-2008 18:55

Olmazsa alüminyum folyo döşerim zar gibi ince bir şekilde deliklerin oldugu yerleri delerim:ohoş bir saksı degerlensin ıstıyorum

limon 01-02-2008 19:06

Ben saksının malzemesinin alçı olduğunu sanmıyorum. Oldukça ağır bir malzeme. Alçı olsa daha hafif olurdu diye düşünüyorum. Dış mekanda da kullandığım, değişik çeşitleri olan bir saksı. Fiyatını hatırlamıyorum plastik saksılardan bile ucuzdu.
Dışarıda olanlarda da hiç dökülme vs.. olmadı.

Harun Parlak 05-05-2008 17:54

5 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bugün iki saksı çalışması yaptım aşamaları sizlerle paylaşmak istedim.

vyssera 05-05-2008 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 211361)
Herkese merhaba,
Öğrenmek istiyorum acaba metal saksılar bonsai için uygun mudur? Şu alüminyum görüntülüler. Deneyen var mı? Hani eski tencere, tava, cezve kullanılabildiğine göre olmaz gelmiyor kulağa ama görsel bakımdan tatminkar olmayabilir.

Metal soğuk ve sıcağı çok iletecektir, ayrıca parlak yüzeyi de kök çürümesi olasılığını artırır gibi geliyor bana.

vyssera 05-05-2008 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tekin (Mesaj 232671)
Selamlar arkadaşlar bugün iki saksı çalışması yaptım aşamaları sizlerle paylaşmak istedim.

Tekin bey, ikisi de gayet hoş. Ben de çalışmalar yapacaktım ama, işler yoğunlaştı, bir süre izlemedeyim. Elinize sağlık.

Harun Parlak 05-05-2008 19:15

Teşekkürler Sayın veysera bende fırsat buldukca gözüme kestirdiğim taşları oyuyorum biraz tozlu ve zorlu oluyor ama sonucu görünce mutlu oluyorum.

Ali H. ALI 06-05-2008 11:16

Ben size daha once soyledim Tekin bey, bu kaya tas sevdasindan artik kurtulamazsiniz. kolay gelsin, calisirken dikkatli olunuz.

Harun Parlak 06-05-2008 19:26

5 Eklenti(ler)
Teşekkürler Ali H. ALI bey sizin dediğiniz gibi vazgeçemeceğim galiba bu taş işnden bugünde nir kaç taş ve mermer oydum.

tourkana 06-05-2008 19:39

Bu taşların ilk hallerini görmek isterdim doğrusu..

Harun Parlak 06-05-2008 19:43

İlk halini hepsini çekmemiştim sizin böyle diyeceğinizi bilsem çekerdim. daha yukardaki taşdan farkı yoktu hepsi dolu tepeli kayalardı. Bugün baya yordu beni ama. Sonucu görünce yorgunluk gidiyor gözlerim burunlar toz toz :)

msgurkan 06-05-2008 19:58

Bu Allah vergisi bir yetenek olmalı. Elinize sağlık.
Tekin Bey spirale taktığınız kesme veya oyma taşının cinsi ne? İki farklı tür mü kullandın?

Harun Parlak 06-05-2008 20:04

Evet iki farklı taş biri elmas kaplamalı kesici taş diğeri mozaik taş silmek için metal parçaları ile kaplı zımpara.

msgurkan 06-05-2008 20:28

Demek asıl işi yapan elmas kaplamalı kesici taş. Bizim buralarda var mı, bir araştırayım. Teşekkürler.

Harun Parlak 06-05-2008 20:44

Nalburlarda kesin vardır. Bulamaz iseniz mermercilere bakın onlarda mutlaka vardır.

Halit Togay 19-05-2008 18:48

Sarkık tarz bonsailer için çok hoş saksılar buldum. Hem renk hem form olarak çok iyiler. 3 ve 4 YTL Mudo nun Ambarlı'daki döküntü (outlet) mağazasında. E5 in Esenyurt-Ambarlı kavşağından girin deniz tarafına (Ambarlı'ya) doğru giderken 400 m ilerde sağda.

Ali H. ALI 21-05-2008 12:04

Halit bey merhaba, saksilar icin verdigiz bilgilerden bircok arkadasin yararlanacagini dusunuyorum.

Yeni aldiginiz saksilara dikeceginiz agaclarin, resimlerini ise buralarda paylasirsaniz hem agaclarinizi, hem de saksilarinizi gormus oluruz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025