![]() |
Eyvallah :)
|
5 Eklenti(ler)
merhaba bu fistik camini yeni aldim uzerinde calismaya baslamalimiyim yoksa bir sure daha gelismesimi gerekiyor.yardimci olabilirmisiniz
|
Fıstık çamı ,bonsai olarak fazla çalışması olmayan bir tür, sanırım bunun nedeni yeni sürgünlerinin ayrı renkte ve zayıf formda çıkmasından kaynaklanıyor. Yine de sonbaharda gövdeye hareket kazandırmak için gövde tellemesi yapabilirsiniz, kış sonuna doğru da ağacın kazık kökünü keserek daha sığ ve geniş saksıya dikim yapabilirsiniz.
Yan dallardan budama yoluyla azaltım yapıp, zirve kısmı ileriye dönük gövde kalınlaşması için kurbanlık dal olarak bırakabilirsiniz. Başarılar. |
Alıntı:
|
Juniperus türlerinden hangileri bonsai için uygundur. Kapalı balkon ve ışık problemi yok. maximum boy olarak 20 cm civarında tutmak istiyorum
teşekkürler |
Alıntı:
Asıl soru, hangi tarz için hangi ardıç türünün daha uygun olduğu ya da hangi ardıç türünde hangi tarzları daha rahat çalışabileceğimiz. Yani beğendiğiniz ve istediğiniz bir tarz varsa buna göre tür seçimi yapmak veya elinizde mevcut bir ardıç varsa onun türüne uygun tarza karar vermek en doğru yol olur bence. Kolay gelsin. |
bonsai olurmu ?
2 Eklenti(ler)
Eklenti 313213
Eklenti 313214 5 sene sonra, hala karar verememis, bir bonsaici arkadas. al senin olsun dedi. bakalim ben sizlerin yardimiyla bonsai yapabilecekmiyim? yardimlarinizi bekliyorum. |
Güzel bir gövde var bolca da dal var. Gerekli materyal hazır. Sağlıklı bir ardıç. Yeterli malzeme var bonsai yapmak için.
Bu bende olsa bir yıl ne yapacağım ben şimdi diye bakar bakar düşünürdüm. Çok kolay biçimde dik tarza adapte edilebilir ama, ardıç radikal gövde biçimlendirmeye de uyum sağlıyor. Onbeş litrelik bir saksıda gibi. İlk müdahele olarak yukarı giden sürgünü kesip dallanmanın nasıl olacağını görmeyi düşünürdüm. |
Merhaba, bu başlığı okuduğum kadarıyla acemi bir bonsaici olarak ardıçlarla başlamam uygun olur değil mi Memet Hocam?
|
Ardıç dirençli ve hataları telafi edebileceğiniz bir ağaç. Uygun bir fidan seçerseniz ardıçla başlayabilirsiniz. İstanbul'daki deneyimli arkadaşlarla iletişime geçip birlikte fidan seçmenizi öneririrm.
|
İstanbul da bonsaiye sevdalanan arkadaşlar her hafta sonu isterlerse bahçemi ziyarete gelip çalışmalarımı yerinde görüp merak ettiklerini sorabilirler.
Tekbonsai - Google Maps |
Alıntı:
|
Yanlış yerde soruyorsam affola;
İlk kez bir bonsaim oldu geçtiğimiz hafta; şimşir taflan. Aslında yerini sevmişti ve sulamasına da tatlı kaşığı ile özene bözene dikkat ediyordum. İki-üç güne bir su vermemden de hoşlanmıştı. Sulama periyodunu misafir trafiği nedeniyle aksattığımdan mı bilmiyorum şu an yaprakları kuru, yeşilliğini kaybetti. O kadar yıllık ağacı öldürüyor muyum diye kendime kızıyorum lütfen yardım:( |
Saksı boyutunu bilmek gerekir. Tatlı kaşığı ile su fincan kadar değilse saksı,yetersiz kalır.
Saksısıyla birlikte su dolu bir kaba koyup yeterli suyu çekmesini sağlayın sonra da serin ve gölge bir yerde kendine gelmesi için bekletin. |
Çok teşekkür ederim, hemen uygulamaya gidiyorum, Allah razı olsun...
|
Merhaba...
Merhaba arkadaşlar forumunuza yeni katıldım bonsaiye tutuldum içim içimi yiyor :D Bir nar filizlendirmekteyim.
Sizlerinde desteğini bekliyorum fakat bir sorum var ben izmirde yaşıyorum şöyle 15,20 tl ye bonsailer arıyorum hem tecrübe için hemde tecrübe kazanırken bunu güzel bonsailerde yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum biliyorum bulmak zor bu yüzden kendin yapmalısın falan dediğinizi duyar gibiyim ama bunun bonsai kıtlığından olan bi avunum şekli olduğu kanaatindeyim inşallah vardır böyle fiyata bonsailer 200-300 hayatta veremem ki :( |
Merhabalar,
Bonsai'ye coktan beri merakli olan fakat bir turlu firsatini bulup baslayamamis biriyim. Su anda vaktin geldigini dusunuyorum. Istanbulda oturuyorum. Kendisine evin icinde bakacagim ve evim gunes goruyor. Bu kosullara uygun, meyvesiz adaylardan hangi fidan turleri uygundur acaba? Tesekkurler. |
Alıntı:
Öncelikle hoş geldiniz. Koşullarınıza uygun veya uygun olmayan, sayılabilecek birçok tür var. Kendinize hangi türü almalıyım sorusunu sormadan önce, forumda gerek bonsai ile ilgili gerekse ağaç türleri ile ilgili başlıkları bir okumanızı ve diğer üyelerin de olumlu veya olumsuz tecrübelerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Aslında bonsai, doğada var olan ağaçların minyatürü olduğundan her ağaç gibi bonsai de açık havaya, hava akımına ihtiyaç duyar, sadece kimisi fazla güneş/sıcak sever, kimisi fazla sevmez. Dolayısı ile en azından bu iş için kullanabileceğiniz bir balkonunuz olsa iyi olur kanaatindeyim. Saygılarımla |
Maalesef balkonum yok, ev icinde bonsai yapilabilecek agaclar icin soyle bir kaynak buldum:
Bonsai Tree Species 15-23 derece isteyenler icin ortamimin uygun oldugunu dusunuyorum. • Aralia (Most varieties) • Crassula (Jade Tree) • Cycas revolute • Euphorbia(Most varieties) • Ficu benjamina (Weeping Fig) • Ficus “Lond Island” • Ficus natalensis • Ficus microcarpa nitida • Hedera (Ivy) • Schefflera • Succulents (Most Varieties) • Ulmus parvifolia (Chinese Elm from Southern China) Meyveli olanlardan istemiyorum. Acaba yeni baslayan birisi icin, hizli gelisim acisindan, hangi turler uygundur, hangilerini tavsiye edersiniz? (Tabi fidanini da bulabilecegim bir tur olmali :) ) schefflera arboricola (cuce seflera) ya da ulmus parvifolia (cin karaagaci) cok begendim, yapabilir miyim acaba bunu? nereden bulabilirim? |
Madem balkonunuz yok o halde bu yazdıklarınızdan en çok Ficus size uygun olur derim. İşyerimde bir ficus benjaminim var, direk güneş ışını almadığı halde 8 senedir sorunsuz büyüyor ve tavanı buldu boyu.
|
Yardiminiz icin tesekkur ederim. Fidan secimi konularini okudum, hemen deniyim kendimi :)) Acaba bakirkoy civarlarinda beni yonlendirebileceginiz, fidan satin alabilecegim bir yer var midir? benjamina'yi ben de begendim, bulabilirsem almak istiyorum.
|
Alıntı:
Ancak İstanbul'da bonsai ile ilgilnenen bayağı bir bonsaisever var: Tekin, tourkana, yamadorian gibi. Size yardımcı olacaklarını umuyorum. Hatta tourkana (Hasan) beyin bir bonsai fidanlığı var. Fidan seçimine karar vermeden önce mutlaka bir uğrayın onun yanına derim. NOT: Bir de sizden bir istirhamım olacak mümkünse; yazılarınızı SMS çeker gibi değil de doğru Türkçe karakterleri kullanarak, imla ve gramer kurallarına dikkat ederek yazarsanız çok seviniriz. Forum olarak titizlik gösterdiğimiz bir konu bu. |
Ağaç İthalatı
Mrh, malumunuz olduğu üzere bitki/ağaç dünyasının çok geniş bir alan olmasından dolayı benim gibi yeni başlayanlar için kafa karışıklığının normal olduğunu düşünüyorum.
Bendeki kafa karışıklıklarından biri de şu eğer cevap verirseniz çok sevinirim: İstediğimiz bir ağaç türünü yurtiçinde bulamıyorum ve genel olarak bu ağaçların satışı yurtdışında ve özellikle abd ve ingilterede yapılmakta. Buralardan bu tarz ağaç getirten var mı ve varsa prosedürü ne şekildedir? |
Alıntı:
Anlamadığım, bonsai ile ilgileniyor musunuz yoksa bahçeniz için mi ağaç arıyorsunuz? Ona göre bu mesajı tekrar taşımak gerekecek. |
Sayın malina ,
forumda yeni olduğum için bu tür hatalar olabilir.teşekkür ederim ilginiz için.Ben bahçe düzenlemesi için istediğim ağaç türleri genelde abd ve ingilterede olduğu ve bu tür ağaçlara ilgisi olup da yurtdışından ağaç getiren arkadaşların bilgisine başvurmak istiyorum. |
hiç yurtdışından ağaç fidanı getiren yok galiba , öreneğin amazon com dan bu şekilde fidan satın alma imkanımız varmıdır ? bu şekilde getiren hiç kimse yok mu ???
|
Sayin lennox hangi turu istiyorsunuz ? Ucakla beraber yaninizda getirmek bile zor, amazon.com cd ve kitap disinda gondermiyor , ayrica toprakli urunler gumruk mevzuatina cok takiliyor , bence fidan ithalati yapan firmalardan yardim isteyin .
|
Ağacın köklerini görünür yapmak
1 Eklenti(ler)
agacımın koklerının gorunmesını ıstıyorum ama altında sert bır uzantı olmadı ıcın bunu yapamıyorum bu konuda bılgı verırsenız sevınırım
Eklenti 333855 http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/1669.htm |
Toprağa koyduğunuz çakılları alın sorun yaratabilir. Kış içinde toprak değiştirir, bu sırada kökleri daha yukarıda kalacak biçimde dikersiniz.
|
Alıntı:
|
Bir ay önceki uygulama mevsime uygun olmamış aslında. Herhangi bir sorun yaşamıyorsanız kış içinde toprak değiştirisiniz.
Sadece beyaz çakılları alın. |
Alıntı:
|
Bu mevsimde toprak değiştirmenizi önermem.
|
Dört fidanlk gezdim kaç fidana baktıgı mı bilmiyorum. Onlarca fidan arasından bir tane bile bonzaı yapabileceğim birsey bulamadım.Biliyorm ki bu benim acemiliğimden kaynaklnıyor.
Bende kendim yetiştirmek hazır almamak istiyorum ancak,bunu nasıl yapabileceği mi bilmiyorum. Belli bir süre hazır bonzaı alıp üstünde mi çalısmalıyım, yoksa her hangi bir fide alıp onunla yap boz mu oynamalıyım. Kıs girmeden birkac bonzaı adayım olsun istiyorum. |
Alıntı:
Gezdiğiniz fidanlıkları bence Mart ayı gibi yani ilkbahara girerken bir daha geziniz. Ticari kar amaçlı yerler oldukları için ilkbahar başında stok yapmaya başlıyorlar. Şu dönemde ise ellerinde satışlardan arta kalanlar vardır sadece. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/bicim-v...leri/20643.htm |
Önerinizi dikkate alıp denemeler mutlaka yapacam.Teşekkür ederim
|
Ben cüce nar ile başladım. Kök budaması ve saksı değişimi yaptığım halde bir çok kişi yapraklarını döker dedi fakat dökmedi sanki kendini uykuya aldı hemde üstünde nar ve yaprakları varken ilginç.. :D
|
3 Eklenti(ler)
Benim cüce narım bu haldeyken gösterdiğim gibi sadece telleme ile resimdeki hale soktum. Daha yeniyim yanlış bir şey yaptıysam cüce narımdan af ola :D bir kaç tiyo verebilcek varmı saksım doğru mu budayı nasıl yapmalıyım..:o
|
Bu mevsimde saksı değiştirip telleme yapmasaydınız daha iyi olurdu.
Öte yandan çok kırılgan olan narı telleme de bir başarı aslında. Şimdilik sağlıklı kalmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Yakında bir atölye çalışması yaparız orada konuşuruz temel konularda neler yapılacağını. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025