![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Hayırlı olsun Sn. Anlucki. Evet, ağacınız Sageretia Theezans (Çin Kuş üzümü) . Öncelikle saksı değişimi yapmanızı öneririm. Gerekli bilgiler bu sitede mevcut. Toprak seçimi, saksı boyu ve değişim biçimi gibi... Ben ağacıma doğuya bakan pencerede bakıyorum. Güneşin doğuşuna şahit olup, saat 11.00 gibi güneşin doğrudan etkisinden kurtuluyor ve bu durumdan oldukça memnun. Daha az doğrudan güneş ışığı daha da memnun edebilir, bunu sezinliyorum. Saksıyı değiştirdikten sonra güzel ve yeterli bir budama yaparsınız, toprak kurumaya yüz tuttukça da su drenaj olana kadar sularsınız. İnternet üzerinde bu ağaca özel fotoğraflı budama 'tutorial'ları mevcut. Haftada bir sıvı besin ilavesi yaptınız mı Ağacınızın keyfi kısa sürede yerine gelir. Daha parlak ve koyu yeşil yapraklar bu keyifli halinin göstergesi olacaktır. Rüzgardan pek hoşlanmıyor, bunu belirtmeliyim. Tellemeye uygun bir tür değil. Geri budama ile şekillendirilebilir. Özetle benim sahip olduğum bilgiler be tecrübeler bunlar. Daha tecrübeli bonsai dostlarının mutlaka ekleyeceği ve çıkaracağı bilgiler olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|