![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Zanthoxylum (fagara varyetesi olabilir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
Teşekkür ederim siz cevapladıktan sonra baktım İnternetten benim bu bonsainin yaprakları yuvarlak farklı bir türü olabilir mi? Anlamadım gitti sorma sebebim ona göre araştırıcağım neyi sever neyi sevmez diye öldürmeyelim ağacı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
250'ye yakın varyetesi var bildiğim kadarıyla. Ama genel olarak ismini yazdığım ağaç (Zanthoxylum). Biber ağacı deniyor marketlerde satılanlarına sanırsam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Aynen öle marketten aldık başlangıç olarak denemek için aldım hoşuma giderse amacım şimşir almak olacak Bunun budamasını nasıl yapmam gerekir? Bir bilginiz varmı ? yoksa forumdaki bonzai bölümünden bakmam mı lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bana Yardımcı olabilecek yokmu?????? ![]() ağacım küçük diye mi acaba ![]() Düzenleyen seccomann01 : 13-01-2014 saat 12:01 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2011
|
Merhabalar, uzun zamandır bonsai ye meraklıyım yüzeysel bilgiler edindim. Başlangıç için uzun zamandır bir fidanlığa gidememiştim cami çıkışında orman genel müdürlüğü fidan dağıtımı yaptı bende bu fidanı aldım. Ağaç türü acaba nedir? şu an poşette duruyor hemen bir saksıya almalımıyım? küçük bir saksıya alsam sorun olurmu telleme için henüz erkenmi? biraz daha büyümesinimi beklemeliyim? şu soğuk havalarda dışarıda durması sorun yaratırmı? şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Fidanınız Göknar. Şimdilik uygun bir saksıya alın. Kök boğazı biraz dışarda kalsın saçak kökler üstten görünecek şekilde üst toprağını alarak dikim yapın. En alttaki küçük dalı kaybetmeyin o dal ileride size bonsai yolunda ilerlediğini gösterecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2011
|
Cevabınız için teşekkürler. Hemen saksıya aldım, şuan hiçbir işlem yapmadan büyümesini bekleyeceğim şekil verme konusunda biraz daha araştırma yapacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2010
|
ben hala cevap beklemekteyim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2014
|
Bonsaimde kuruma oldu cinsini öğrenmem gerek ona göre tedavi oluyormuş arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim http://imagizer.imageshack.us/v2/150...0/827/nouv.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafı foruma yüklemelisiniz. Linkteki fotoğraf ta çok küçük hiç bir şekilde tahmin edilemez o şekilde. http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6257.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2014
|
Merhaba Bugün Bauhaus'a giderek uzun zamandır istediğim bonsaiye başladım ancak ağaç konusunda kafam karıştı. Ağacın etiketinde Ficus Ginseng yazıyor ama ben forumdan gördüklerimle Fukien Tea'ye benzettim. Bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ağacınız fukien tea de değil, ligustrum büyük ihtimalle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2014
|
Çok teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
oma1453/ Ateş Dikeni???
Başlığa soru işareti koydum; çünkü bunu da geçen kış bahçeden sökmüştüm ama ne olduğunu bilmiyorum ateş dikenine benzettim ben.Ne olduğunu bilen varsa, söylerse sevinirim. image (6).jpg image (5).jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Oma1453, Yaprakları biraz değişik ama gövdedeki dikenler nedeniyle büyük olasılıkla ateş dikeni. İyi çalışmalar dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.oma1453. Ateşdikeni'nin yaprakları çok daha farklıdır, daha ince ve uzundur, şerit gibi... Gövdesinin rengide siyahtır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sn Oma1453, Ağacınız bana göre defne yapraklı kartopu ağacı (Viburnum tinus) gibi. Çiçekli hali ateş dikenine benzer, belki de bu yüzden ateş dikeniyle karıştırmışsınızdır ANCAK kartopunun dikeni olmaz. Bu yüzden, eğer birinci fotoğrafta görünenler diken değil de arkada/yanda bulunan yaprakların yandan diken gibi görünmesi ise, ağacınız büyük ihtimal kartopudur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2014
|
Herkese iyi gunler dilerim. Ben de bonsaimin turunu merak ediyorum. Sanirim turune gore nasil yetistirmem gerektigini arastirmam gerekecek. Hediye aldigim icin turunu bilmiyorum acikcasi. Yardimci olursaniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Ficus Ginseng |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2014
|
Bonsai Turu
Merhaba arkadaslar, Esim hediye olarak asagidaki bonsai'yi almis, turunu zelkova diye biliyorum ama zelkovanin yapraklari daha tirtikli gibi geldi ve govde rengi daha koyu bendeki agacin, turu zelkova midir? yoksa farkli bir tur mu? Sanirim agac ithal gelmis ustunde bonsai indoor yazan kedili bir etiket vardi. Simdiden tesekkurler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
![]() Arkadaşlar bugün gittiğim bi kafenin içinde bu ağaç vardı. Bu ağacın cinsi nedir ve bu ağaçtan bonsai mümkün müdür? Bir de bu ağaç tahmini kaç yıllıktır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Alt varyetesini bilmesemde bu bir Ficus ve çok güzel Bonsai örnekleri var. Hatta İç mekan (İndoor Bonsai) olarak en çok tercih edilen türdür. Ticari Bonsai (Molsai) olarakta gerçekte Bonsaiyle alakası olmayan ve marketlerde Hazır Bonsai olarak satılması için en çok aranan bitkidir. Üretimi çelikle çok kolaydır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
![]() XT910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Ne tür bir ağaç
Arkadaşlar merhaba doğum günü hediyesi olarak aldım bu küçük arkadaşı zelkova diye biliyorum türünü ama bakımı için kesin bir bilgi almak istedim. Bilgi için teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
fukien tea imiş forumda gerekli bilgiyi buldum kısa bir gezintiyle. Genel olarak zor bir bitki olduğu söylenmiş benimki iyi gidiyor şuanda çiçek tomurcukları var küçük küçük yeni filizlerde veriyor ama yaklaşık 10 gündür hiçbir besin kullanmadım netür bir besin tavsiye edersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2013
|
Erguvan tohumdan yetiştirme çalışmalarımın yanına hediye gelen yeni bonsai'min türü hakkında forumda yaptığım araştırmada "Fukien Tea (Carmona Microphylla)" olarak buldum. Bir üst yazıdaki arkadaşta aynı şekilde karar vermiş. Aynı ağaç gibi duruyor. Bilgili arkadaşlardan bu konuda onay bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |