![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2012
|
ipadden atmıştım şimdi düzeltip gönderiyorum fotoğrafı hemen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaçsever
|
eğer bu fotoğraflardan da sonuç çıkmazsa akşam makina ile makro olarak eklemeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Memet abinin dediğine göre ardıç, hatta ben dediğiniz gibi servi olma ihtimalina karşı budama yaptığım dallarından bazılarını işyerine götürdüm, (orda bir sürü servi ağaçları var) onlarla karşılaştırdım, artık eminim ardıç olduğuna.Kozalak konusunda ise malesef diyorum, üzerinde hiç kozalağı yok.Şuan umudum sadece onu hayata bağlamak.Umarım yaşarda diğer evreleri hep beraber belirleriz. İlginiz için teşekkür ederim. Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaçsever
|
Acaba benim ağacımın türü hakkında fikri olan yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Ağacınız fukien tea. Fukien Tea (Carmona microphylla) Çin’in güneydoğusunda yetişen ve adını Fuijan bölgesinden alan Fukien Tea, her dem yeşil bir ağaçtır. Bu ağacın yaprakları küçük, parlak, koyu yeşil renktedir ve üzerleri çok küçük tüylerle kaplıdır. Yaprakları koyu renkli ve düzgün şekillidir. Fukien Tea’nin açık kahverengi kabuğu vardır ve yıllar geçtikçe bu kabuk çatlamaya başlar. Bu bonsai, yaz mevsiminin ilk aylarında, daha sonra küçük bir meyveye dönüşen, güzel ama küçük çiçekler açar. Fukien Tea’nin ılıman bölgelere uyum sağlayamayacağını aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle, onu bütün yıl boyunca iç mekanda yetiştirmelisiniz. Maalesef Fukien Tea türünde bir bonsaiyi bulmak da onu yetiştirmek de çok zordur. Bununla birlikte Fukien Tea zoru ve mücadeleyi seven bonsai tutkunları için ilgi çekici ve güzel bir seçim olacaktır. Uygun Bakım Fukien Tea her gün açık havada bir saat dolu dolu ve direkt (doğrudan) güneş ışığına ihtiyaç duyar. Bunun için sadece güneş ışığının yakıcı ve sert olmadığı sabahları ya da öğleden sonraları tavsiye ediyoruz. Fukien Tea için sıcaklık 15-25 °C olmalıdır. Eğer sıcak yaz günlerinde Fukien Tea’nizi açık havaya çıkarırsanız, onu tekrar içeri alırken çok dikkatli olmalısınız. Fukien Tea’nizi şoktan korumak maksadıyla öncelikle sıcaklığın dışarıya göre kısmen düşük olan ara bir bölgeye, daha sonra içeriye alın. Fukien Tea ayrıca neme ihtiyaç duyar. Bunu nem tepsisi (humidity tray) ile kolayca sağlayabilirsiniz. Fukien Tea’nize ilkbahar ve sonbahar mevsimleri süresince haftadan haftaya, kışın ise aydan aya besin vermelisiniz. Fukien Tea’nin sık yaprakları olduğu için telleme tekniğini kullanmadan onu budayarak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ama bonsainiz sağlıklı olduğu sürece, onu istediğiniz gibi sert budayabilirsiniz. Fukien Tea üretmek için tohumlarını dış mekanda ekebilirsiniz ve yaz mevsiminde çelikle üretebilirisiniz. Fukien Tea gerçekten böcek ya da hastalık sorunları yaşamaz. Ancak eğer toprağını çok fazla sularsanız yapraklarının sararmaya başladığını göreceksiniz. Çoğu Fukien Tea Çin’den toprağa ekilmiş olarak gelir. Köklerde sıkışmayı ve sulama hatalarını engellemek maksadıyla bonsailer için özel hazırlayacağınız karışım kullanarak yeniden saksılamanız gerekecektir. Burdaki kritik husus, bonsainin strese veya şoka girmesini önlemek için toprağı, bonsai için hazırladığınız özel karışım ile birden bire değil azar azar ve yavaş yavaş (gradually) değiştirmelisiniz. Bonsainizin geliştiğini gördükçe her iki yılda bir saksısının ve/veya bonsai toprağının değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Yeni Üye
|
Merhaba Arkadaşım, Ağacınız bir Liguster Chinensis dir.Türkçe ismi ise Kurtbağrıdır. Kesinlikle Carmona değildir.Carmona cinsi Ağacın Koyu kalın Yaprakları vardır ve Ağacın gövde yapısı daha koyudur. Liguster Bonsai bakımı çok kolay bir türdür.Sulama yöntemi herzaman önerdiğim gibi bir kabın içine su koyarak Bonsai yi içine otutturunuz.Yaklaşık 10 dakika sonra çıkarıp suyu süzüldükten sonra yerine koyabilirsiniz.Böylece Ağaç ve kökleri suyu tam anlamıyla çekmiş ve doymuş olur. Uzayan taze dalları kısaltarak daha sık görünüme sahip olması sağlanır. Daha fazla bilgi isterseniz sormanız yeter. İyi bakımlar dilerim.. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
|
Tereddütte kalmamanız için yaprak örneklerini veriyorum. Sizinki ile yakından karşılaştırıp değerlendirin: FUKIEN: Fukien-1.jpg Fukien-2.jpg LIGUSTER: Liguster-1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaçsever
|
bana fukien gibi geldi. konuyu da meşgul ettiğim için üzgünüm ancak bir şeyi yapıyorsam tam yapmak gibi bir huyum var. o yüzden işe bakım koşullarını belirlemek için türünü öğrenmekten başlamak istedim. öncelikle yağmurlama yöntemi ile yaprakları suladım. 2 gündür sadece altını sulamıştım. şu an eve geldim o sebepten anca ilgiyi gösterebildim. şu anda toprağın olduğu bölge bir taş gibi sert. sanki beton. türü ve şartlarını öğrenmeden de müdahale yapmak istemedim. yeni detaylı fotoğraflar aşağıdadır. fukien mi acaba yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaçsever
|
liguster e benzetmememin nedeni yapraklarının örnekteki fotoğrafa göre bariz daha buruşuk ve dalgalı yapıda olmasıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
|
Sn gekren, Diğer sorularınızı ve konuyla ilgili cevapları buraya taşıdım: http://www.agaclar.net/forum/yeni-ba...im/20902-3.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Merhabalar, yeni aldığım bonsainin türünü öğrenmek istiyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Ben forumu incelediğimde ficusa benzettim ama çok yeniyim o yüzden hiç emin olamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaçsever
|
ben de yeni almıştım ve kurtbağrı idi. aynı ağaca benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mythe Ağacınızın türü:Ligustrum sinense (Çin kurtbağrıdır) Bu tür'ün hakkında bakım ve gerekli bilgileri forum içerisinde bulma şansınız olduğu gibi türün latince ismini araştırdığınızda genel bakımı hakkında bir çok bilgiye ulaşa bilirsiniz. Saygılar. Düzenleyen bonsaisan : 22-12-2012 saat 19:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Merhabalar, Biraz önce Praktiker'den aldım, yeni bonsailer gelmiş, gayet sağlıklı ve güzel görünüyorlar... Türü üzerinde yazmıyordu, forumdaki fotoğraflardada benzerleri bolca var, emin olamadım. Nedir acaba? Teşekkürler. Düzenleyen saksidakiagac : 23-12-2012 saat 09:58 Neden: Yeni fotoğraflar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Yeni Üye
|
Bilginiz yok mu arkadaşlar, hangi cins olduğunu bilmediğimden detaylı araştırmaya başlayamadım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Sn. SonerEker Ağacınızın türü Segerita ( Çin Kuş Eriği ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Yeni Üye
|
Evet eski sayfalardan buldum biraz önce. Diğer adı Sageretia theezans'miş. Teşekkür ederim. ![]() Cins hakkında genel bilgiler şu adresteki (İngilizce) pdf'de mevcut. Düzenleyen saksidakiagac : 23-12-2012 saat 21:30 Neden: Ekleme yapıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
merhaba 1 hafta önce ikea'dan bonsai aldım. her gün sulamam gerektiğini söylediler ancak 4 gündür bonsaimin yaprakları dökülüyor. acaba cinsinin ne olduğu ve bakımının nasıl olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2012
|
Aldığım Bonsainin Türünü Bilmiorum
Öncelikle herkesin yeni yılı kutlu olsun... Uzun zamandır bir bonsai sahibi olmak istiyordum. Yaklaşık 5 gün önce bir tane aldım. Ancak türünü bilmiyorum, bonsailer hakkındaki bilgilerim internet ortamından edindiğim bilgiler. Fotografını yüklediğim bonsaimin türünü bana söyleyebilir misiniz? Ve budama, gübreleme, sulama konusunda da bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bonsainizin türü Kurtbağrı- Ligustrum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın merenwen Türü:Carmona fukien tee İkea da bulunduğu ortam oranın da ki ısı idealdir. Daha fazla ya da daha düşük olması ve yer değişikliği bu gibi sorunları başlatır. Gerekli bilgileri forum içerisinde bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bonsaisan teşekkür ederim. Forumu incelediğimde pek çok farklı sulama yöntemiyle karşılaştım. Acaba hangisi uygun olur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bonsai de sulama şekli değilde aslında sulama tamamen ayrı bir konu. Çünkü sulama en zor öğrenilen ve türden türe değişen bir yapı. Doğru sulama da ağacın toprağı eşit oranda nem sahip olmalıdır. Ne fala sulu ne de belirigin kuruluk olmamalıdır. Dengeli sulama ağacın yerinin sık sık değişmemesi ağacın adaptasyonunu kolaylaştırır. Sulama sonrası su drenaj deliklerinden akmalıdır. Sulamadan sonra suyun kuruması ortam ısısı ve nem durmu ile iklimsel faktörlere bağlı olarak değişir. Eğer toprak kurumuyor ise bir sorun var demektir. Bu göstergelere göre sulama yapınız. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2013
|
Sayın Forum Üyeleri; Böyle bir formu açıp bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. 1 hafta önce gaza gelip bir bonsai aldım. Ancak forumu ondan sonra keşfettim. İncelediğim üzere en önemli durum bonsaimin cinsini öğrenerek ona göre bakım yapmam gerektiği oldu. Şimdi sizden bu bitkinin cinsini öğrenmek istiyorum. Bakımını ona göre yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önceki sayfalarda benzerlerini göreceksiniz. Bu bitkiyle ilgili bilgiler de yine önceki sayfalarda ve diğer başlıklarda mevcuttur. Kolay gelsin ve başarılar dilerim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|