![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
Ali Bey Merhaba, Biraz önce Kıbrıslıların olduğu bölümde sizleri uzun uzun okudum. Bonsai konusu ilgimi çekti. Nasıl oluruna bakmak istedim. Umarım ben de başarabilirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sengul hanim bonsai yapmayi ogrenmek icin tam yerindesiniz. istediginiz kadar bilgi var. Bunlari okumakla ise basliyabilirsiniz. Yerli agaclar basligi altinda yazdiginiza gore yerli bir agacla bonsaiye basliyacaginizi dusunuyorum. Ornegin bir zeytin bir alic ya da bir harnip olabilir Bu fidanlari Guzelyurtaki devlet fidanliginda bulabilecegini dusunuyorum, ya da senin bildigin baska bir fidanlikta. Buradaki tum arkadaslar, herkese oldugu gibi sizede, bonsai yapmaniz icin yardimci olacaktir. Basarmamaniz icin bir neden yoktur. Simdiden kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
Hala okuyorum Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hepinize selamlar, gecen gun Tourkana guzel bir incir agaci aldi. Incir agaci uzerinde calisip onu guzel bir bonsaiye donusturmeyi dusunuyor. ben simdiden o agacin guzel bir bonsai olacagini dusunuyorum. Incir agacinin yapraklarinin cok buyuk olduguna bakmayin. Agaci istediginiz tarzada sekillendirdikten sonra, son samada yaprak budamasi yontemi ile yapraklarini istediginiz boyda kucultebilirsiniz. Yerli agac incirden daha fazla arkadas bonsai denemeli. Evlerinde inncir agaci dikili olan arkadaslar kolaylikla hava koklendirmesi yontemi ile istedikleri dali koklendirip bonsai yapabilirler ve 3-4 yil icerisinde govdesi kalin bir bonsai sahibi olabilirler. Yalniz incir agaci degil, diger yerli agaclar uzerinde de calismalar yaparak guzel bonsailer elde edebilirsiniz. Ornegin zeytin, sigla(siglanin sonbahardaki gorunusu akcaagaci aratmiyacak kadar guzeldir), alic, harnup, ardic ve digerlerini deneyebilirsiniz. Yerli agaclarla yapacaginiz calismalardan elde edeceginiz olumlu ve olumsuz deneyimleri bu sayfalarda paylasmayi da unutmayiniz. Hepinize kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
|
|