|  | |
|  | 
|  02-08-2009, 16:41 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 13-03-2009 Şehir: Konya /Çumra 
				 | carissa sp adında bir bitki aldım çok lezzetli meyveleri var bonsai yapmak için ağaç ararken  gördüm çalı formunda bir ağaççık  sizce bonsai olurmu bitkiyi yetiştiren varmı aranızda | 
|   |     | 
|  06-08-2009, 20:26 | #3 | 
| Kaybettik, Allah rahmet eylesin | Scientific Name: Carissa macrocarpa (Eckl.) A. DC. Synonym: Carissa grandiflora http://www.desert-tropicals.com/Plan...acrocarpa.html http://www.gsbf-bonsai.org/huntingto...untNewAcq.html http://www.bidorbuy.co.za/item/11087...sai_Seeds.html http://blogs.knowledgeofbonsai.org/r...pr-carissa.JPG http://images.google.com.tr/imgres?i...%26start%3D100 http://bonsai.mbgna.umich.edu/images/Carissa.jpg Bu bitki çok güzel ve sorunsuz bir bitki. Ben de geçen yıl bir tane aldım. Şimdi biraz şakil vererek büyütüyorum. Aman dikkat dikeni benim gözümün zarını 1,5 cm. yırttı. İnternette yukarıda bazılarını verdiğim linklerde bonsaileri var. Ayrıca bu bitki hakkında bilgi : http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=14909 | 
|   |     | 
|  12-08-2009, 02:03 | #4 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 01-03-2009 Şehir: istanbul 
				 | Dikkat ettim de gittigidiyorda devamlı olarak bonsai sayfasında çöl gülü satışı var. Çöl gülü bonsai için çok güzel bir bitki mi acaba? Kolay mı bakımı ve görüntüsü o kadar güzel mi? | 
|   |     | 
|  12-08-2009, 13:34 | #5 | 
| Ağaç Dostu | Icimizde, adenium'la calisan ve deneyimi olan Izzet beyin calismalarina bakarsaniz belki sorunuza bir yanit bulabilirsiniz. http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=14556 | 
|   |     | 
|  12-08-2009, 14:39 | #6 | 
				 | Teşşekkür ederim sayın ali. | 
|   |     | 
|  15-08-2009, 18:46 | #7 | 
				 | Vişneden bonzai olur mu acaba. | 
|   |     | 
|  15-08-2009, 21:08 | #9 | 
				 | Karşı komşumuzun bahçesinde 1 mt lik bir sürü fidan var. Onlardan en uygun olanı alıp denemek istiyorum. | 
|   |     | 
|  15-08-2009, 21:57 | #11 | 
				 | Düz bir ağaç için budama nasıl yapabilirim. Birde orası yıkılacak o yüzden acele ediyordum. Araz karşılığı apartman yapacaklar. O yüzden almak istiyordum. İstediğim boyda budasam yeterli mi acaba düz fideler için. Bir tanesi çift dal vermiş. Ama çok yukarıda onu denesem olur mu diye düşündüm de. Olmaz galiba. | 
|   |     | 
|  15-08-2009, 22:01 | #12 | 
| Kaybettik, Allah rahmet eylesin | Fidanları görmeden nasıl budama uygun olur söylemesi zor. Eğer durum acilse mümkün olduğunca geniş bir biçimde, topraklı olarak sökmeyi deneyip, kurumaması için dua etmek en iyisi olur. | 
|   |     | 
|  15-08-2009, 22:06 | #13 | 
				 | O zaman şimdiden başlayayım ben dua için. Hangi mevsimde sonbaharda mı başlıcam sökmek için. | 
|   |     | 
|  17-10-2009, 19:15 | #17 | |
| Ağaç Dostu | 

yardım
			 Alıntı: 
  | |
|   |     | 
|  18-11-2009, 16:12 | #18 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 13-10-2009 Şehir: İSTANBUL 
				 | 

Ofisteki fidanlar
			 Ofisimizde bahçemizden toparladığımız fidan resimlerini ekliyorum,  1. resim incir; hemen filizlendi napsam aceba diye düşünüyorum. 2. resim kurumak üzere olan çamı kökünden söktük üstten kestik ve bu hale geldi biraz çirkin bir görüntü ama umarım kökü tutar ne deyim 3. resim budadığımız kökün canlanması için beklerken dipten çıkan sürgünü aldım biraz hormon layıp beklemey aldım. Zannetmiyorum diyeceğim ama kurumadıda hala ümidim var beklemedeyim söyleyeceğiniz her kelime aleyhinize teşekkür olarak intibak edecektir. saygılarımla | 
|   |     | 
|  18-11-2009, 20:38 | #20 | 
| Ağaç Dostu | Mehmet'in dediği gibi acil dışarı çıkarmanız gerekli. Olası don olaylarında forumda yazılı olan konulara göz atarak önlem almanız gerekli. İbreli türlerinizde sorun var gibi görünüyor. Dalarda kuruma yeşil olan sürügn uçlarında gevşek bir görünüm. Kök sisteminde sulamada sorunlar var gibi. Toprak uygun değil. Saygılar. | 
|   |     | 
|  27-11-2009, 00:25 | #21 | |
| / Giriş Tarihi: 20-11-2009 Şehir: Ankara Etimesgut 
				 | 

Malina hk.
			 Alıntı: 
 | |
|   |     | 
|  28-11-2009, 09:56 | #24 | 
| Ağaç Dostu | Malina, Halit beyin hazirladigi listeyi paylasip ne kadar cok cesit bitkiden bonsai yapilabilecegini(ki bu listedeki agac ve cali turlerinine daha yuzlercesi eklenebilir) yeni basliyacak arkadaslara gostermis. Bonsaiyi olumsuzlestirmek olasi degil, nedeni de diger sanat dallarininda olmiyan canli bir varlik ile calisilmasi. Her canlinin bir gun olecegi gibi bonsai saksisindaki agac da olecektir. Bonsaiyi uzun omurlu yapabilirsiniz, belki bir insan omrunun iki, uc kati bir uzun omurluluk, ama sonucta yine olum var. sonunda olum olmasi bonsai ile calisanlar icin hic bir zaman bir caydiricilik olmamistir. Cunku agaci uzerinde calisan her kes agaci ile butunlesip, sevgi ve bilincle, onun uzerinde yaptigi her calismadan keyif almasini biliyor, ayni keyfi agac da yasadigi icin, karsidaki dostuna, dallari, yapraklari, cicekleri, meyveleri ile hep karsilik veriyor. Bir zeytin agaci bonsai saksisinda belki dogada yasadigindan daha uzun bir sure yasayabilir eger uygun ellerde sevilerek bakiliyorsa ona bakma keyfi iki uc nesilde devam edebilir. Ayni uygun ellerdeki bir sardunya bonsaide yakalanan estetik guzellik, zetin agaci kadar uzun omurlu olmamayi birakin, sadece bir veya uc yilik yasami suresince size keyifli anlar yasatir. Uzun omurlu ve kisa omurlu bonsai asagidaki ornege benzetebiliriz. Renkli ve uzun omurlu bir papagan her zaman goz alicidir ve papagana gore cok kisa bir omru olan renkli bir kelebege bakan kisi o kelebekteki guzelikten etkilenmiyecegi soylenebilirmi? | 
|   |     | 
|  17-01-2010, 16:15 | #25 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 13-11-2008 Şehir: İstanbul 
				 | 

Kurdele Çiçeğinden Bonsai Olur mu?
			 Bugün Kurdele Çiçeğinden Bonsai başlattım; olur mu dersiniz? İşe yaraması lazım ama mantıken. | 
|   |     | 
|  18-01-2010, 10:34 | #27 | 
				 | Teşekkür ederim, yanıtladığınız için =). Minyatür yapmak istedim. Büyük çiçeğe yerim yok artık. Resimler niye ekranımda çıkmıyor bu arada ? | 
|   |     | 
|  27-01-2010, 20:18 | #29 | 
				 | Kurdele Cicekleri kocamandir ya?  yavru kurdele ciceklerinin koklerini biraz kirptim, ve ufak, sig saksilara ektim. boylece kurdele cicekleri gibi yaprak cikarmaya devam edecek, ama yaprak boylari bildigimiz kurdele cicekleri kadar uzun olmayacagi icin cicekler ufak olacaktir diye dusundum. Sekil vermek degil yani, minyatur yapmak. | 
|   |     | 
|  11-02-2010, 10:26 | #30 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 11-02-2010 Şehir: eskişehir 
				 | çakı bulmuş çocuk gibi seviniyorum şu an  agaclar.net'te bonsai ile ilgili yazıları, yazılanları okudukça  ) ben iğde ağacından bonsai olsa şahane olur diye düşünüyorum. bugün orman fidanlığına gidip fidan bakacağız arkadaşlarla. iğde ve akasya fidanı olduğunu söylediler. iğdenin 'arsız' bir ağaç olduğunu düşünüyorum. bir de o iğde çiçeğini açtığında yaydı enfes kokunun evin içine ya da balkona yayılmasını hayal ediyorum  aynı şekilde leylak için de bir plan yapıyorum fakat sadece düşünce benimkisi. burası da düşüncelerimi düşüncelerinizle birleştiripi neticeye bağlayacağım yer oluyor sanıyorum. başta bahsettiğim sevinç de bundan kaynaklanıyor sanırım. aslına bakarsanız agaclar.net üzerinde yaptığım hızlı hızlı okumalar sonucu "Portulacaria afra" ile bonsai çalışmalarına başlamamın en doğru seçim olacağını düşünmeye başladım. hepinize saygılarımı sunuyorum  | 
|   |     | 
|  | 
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| 
 |  |