agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni89Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2007, 18:54   #1
Ağaç Dostu
 
bonsade's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 998
Galeri: 16
Seramik çamuru geldı.Sıra gübrede.Önerilerinize harfiyen uyacağım Ali bey.Fosillerin bir kısmını dışarda bırakacağım.Dediğinize göre taşı tahtaya tuturmıyacağı herhalde Fazla suyu toprak emerek dışarı sızdırırmı? Yoksa telleri bağladığımız yerden tahtaya mı sızar.?Tabi basit sorular fakat gelin duvağındaki hatamı hiç affetmiyeceğim.Küçük saksıya aktarırken ince kökleri zarar gördü,budanmıya gelmezmiş.Bir daha ki sefere iki kademede,önce orta büyüklükteki saksıya aktaracağim sonra daha küçük saksıya ekim veya kasımda üsteki kökleri kademeli olarak üste yığacağım yani köklere zarar vermiyeceğim.Şimdi begonvili küçük saksıya aldıktan sonra üzerine naylon poşet geçirip güneş gören sıcak bir yere aldım .İnşalah korktuğum başıma gelmez.Keşke önce mine çiçeğini deneseydim.Acaba saksıda iken köklendirici gibi bir şey verilebilirmi?Kademe kademe fotoğraflarını göndereceğim.İyi günler Ali bey .


Düzenleyen bonsade : 15-02-2007 saat 07:28
bonsade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2007, 11:40   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler Sgorunus,duz tasin sekli gibi keseceginiz kontraplak, sadece duz tesin altligi olacak. Duz tas onunla bagli olmiyacak. Duz tas uzerindeki agacini suladigin zaman, su kenarlardan disari suzulecegi gibi tellerin gectigi deliklerden de altliga sizacaktir. Altligin curumesinden endise ediyorsan, altligi duz tesin altina sadece, onu icmekana birkac gunlugune aldigin zaman kullanabilirsin. Duz tas ve uzerinde dikili agacin, disarida durdugu surece, istersen o altligi kullanma. Duz tas disarda iken baska bir tahtanin uzerinde olabilir.

Gelin duvagi icin endiselerini ve uzuntunu anliyorum, kendini bu kadar germe, bahar gelince gelin duvagin, cicekleri ile sana gulumseycektir.
Koklendirici koymana gerek yok diye dusunuyorum, sulamasina dikkat et. usten gecirdigin plastige delikler acip onun hava almasini sagla.
Yapacagin islerde kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026