![]() |
|
![]() |
#481 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
Çobançeşmedeki orman bakanlığına bağlı fidanlığı uğrayabilirseniz bonsai adayı bir çok fidanı oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Ben enson formlarının bonsai için çok uygun olabileceğini düşündüğüm dağmuşmulası ve japon ayvası almıştım Düzenleyen yasemin : 28-04-2009 saat 16:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
|
Fidancilardan alacaginiz fidanlar, bolgenize uygun yerli agaclar olursa daha kolay calisabilirsiniz. Once yapragini doken yerli agaclardan baslayip daha sonralari igne yapraklilar uzerinde calismalar yapabilirsiniz. asagidaki linkte Tekin beyin fidan secerken dikkat ettigi ozellikler anlatiliyor. Sizede yarari olacagini dusunuyorum. Yasemin hanimin onerilerini de dikkate aliniz. http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=11217 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Sn. yasemin ve Sn. Ali H. ALI Teşekkür ederim. Verdiğiniz linki inceliyorum. Bu arada hergün çobançeşme fidanlığından geçiyorum e-5'ten. Oradan bakacağım fidana. Gerçekten oraya hayran kalmıştım ama orası kafamda hep belediye'ye ait bir stok yeri gibi kalmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
Bir ara faaliyeti durdurulmuştu çobançeşme fidanlığının. Bende sürekli ordan geçtiğim halde ilk kez geçtiğimiz aylarda uğrama fırsatı bulabildim ve kendi kendime kızdım daha önce niye uğramadım diye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Bonsaiye başlamak için neler gerekiyor?
Arkadaşlar ben de aranıza katıldım ![]() Bir alışveriş yapacağım. Bonsaiye başlamak için süpürge stilini düşünerek akçaağaç fidanı almayı planlıyorum. Biliyorum ki herşey sırayla bu yüzden bonjai saksısı vs. almayacağım. Ama merak ettiğim neler gerekiyor eve geri geldiğimde birşeyi eksik bırakmak istemiyorum. Örneğin aliminyum telleri de hemen almalımıyım ya da bonsai toprağı? Bir de İstanbulda Kozyatağında oturuyorum, Bauhausta, veya Carrefour bahçe bölümünde aradığım şeyleri bulabilir miyim? Fiyatlar ne civarı olur? Fidanımın yanında çaktırmadan biraz da tohum alıp belki yıllar sürecek bir maceraya ben de atılıyorum galiba ![]() Eğer herhangi bir konuşmam cahillik kokuyorsa affola (: Ama inatçı bi şekilde herşeyi öğrenmeye hazırım. Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Altomruk hos geldin. Bonsaiye baslaman icin, bonsai hakkinda yazilanlari okumakla basliyabilirsin. Bonsai hakkindaki yeterli bilgi sahibi olduktan sonra(fidan secimi, agacin on yuzunu secme, budama, telleme gibi) Yapmak istedigin tarza uygun bir fidan secip o fidan uzerinde calismalar yapmiya basliyabilirsin. Calisirken de takildigin yerleri sorarsan buradaki herkes sana yardim edecektir. Ilk agacin akcaagac olmazsa iyi olur. Akcaagaci daha fazla deneyim sahibi olduktan sonra yaparsan daha iyi olacagini dusunuyorum. Yapragini doken bir baska agacla supurge tarzini deneyebilirsin. Uzerinde calisacagin agac cesidinin ozelliklerini de ogrenmiye calis, bonsai yaparken o bilgilere ihtiyacin olacak. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2009
|
Merhabalar, bonzai resimlerine baktığımda genelde, hatta nerdeyse hep sığ bir saksıda olduklarını görüyorum. Estetik olarak güzel olanı bu tabi ki. Ancak derin saksıda yetişmiş bir fidan bu sığ saksılardan birine ekilip budansa bonzai olur mu? Yoksa sığ saksıya geçerse ölür mü?. Tohumdan itibaren sığ saksıda yetiştirmek bonzailer için daha ı uygun bir stratejidir? Derin saksıda daha iyi gelişme imkanı bulmaz mı bitkiler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Bonsai fatihleri. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Asuman hanım tohum işine hiç girmeyin derim hevesinzi kaça bilir. Size tavsiyem cevrenzide ki bir fidanlıkda bir kaç adet fidan satın alın. Sadece sulayın gübreleyin.Geleçek yıl bahar ayına kadar güçlenmelerini sağlayın bu arada fidanınıza vereçeğinzi formu belirleyin tasarlayın. Burada bizmle paylaşın. Geleçek bahar ayında budama ve telleme gibi konularda sizi yönlendirelim. Ve 2 ila 3yılda görsel olarak bir bonsai sahip olduğunuzu hep beraber izleyelim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Aslında bir açelyam var. Onun üzerinde çalışmaya cesaret edemedim. Hani sanki bişey olursa çok üzülürüm diye korktum açıkçası. Onları kendi heveslerim için deney aracı gibi kullanıp kötü birşey yapıyormuşum gibi geliyor. Bir çiçeğim solsun kahrediyorum çok fazla. Bu hastalık bendeki. Ama bir yerden başlanması gerekiyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Bonsaide boyu ayarlamak?
Selam arkadaşlar, Aranıza yeni katıldım. Ben de bonsaiye merak saldım ve tohum siparişlerimi verdim ![]() Öncelikle sormak istediğim konu çimlendirmeyle ile ilgili. tohumları direkt mi gömmeliyim yoksa 1 gece suda bekletip öyle mi gömmem daha iyi olur? İkincisi de ilerisi için ![]() İSTANBUL/ÇATALCA'DA bazı filizlerimi özellikle ACER cinslerini bahçeye gömmek istiyorum ve bunların gövdelerinin kalın olmasını, boylarının 3 metreyi geçmemesini istiyorum. Bunlar kendi kendine büyüyebilir mi? Kaç yıl sonra dikim yapmalıyım? Şimdiye kadar okuduklarımdan anladığım kadarıyla budamanın ağacın boyunu etkilediğini öğrendim. Doğru mudur? Eğer doğruysa ilk budamayı ne zaman yapmalıyım? Son olarak imzamı nasıl düzenleyebilirim? ![]() Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardım ederseniz sevinirim. İlker ARTIŞ / İstanbul |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
agaclar.net
|
Forumda daha önce yazılanları hiç okumadığınız belli oluyor. Her yeni gelene, baştan başlayarak anlatamıyoruz, kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
sayın borleyi hoşgeldinzi. Forumda ki konu başlıklarını okuyun. Evet okumak sıkıcı gelebilir. Lakin bonsai üç temel kural vardır. Sabır- özveri- disiplin. Sabrı hem okurken hemde zaman içerisinde göreçeksinzi. Özveri ise okuyaçağınız zaman ve ayıraçağınız vakittir. AĞaçlar ile çalışırken önceliğinizi belirliyeçektir. Disipline gelince zaman içerisinde kendinizin oluşturaçağı bir koşullanma ağaçların mevsimsel geçiş dönemlerinde yapılması gereken uygulamalar periyodik ve süreçleri birbirine yakındır. Bu sıralı sistemi bir disiplin içinde yaptığınızda başarı ödülünüz olaçaktır. Tohumdan bonsai yetiştirmek doğmamış bir bebeğe bakmak ad koymak ve nasıl bir gelişim göstereçeğini hayal etmektir. çok uzun bir süreç olup bonsai sıkılmanıza yol acabilir. Tohumlar cimlenmeye bilir.**** filizler solabilir. BU yüzden tavsiyemiz. Hazır bi bonsai ile başlamanız **** bir olgunluğa gelmiş fidan ile forumda yazan bilgiler ışığında onun doğru biçimde şekillendirmenzi **** yetiştirmenzidir. Bonsai diğer saksı bitkilerinde ayıran fark düzenli bakım ve gözlem istemesidir. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Manolyanın yapraklarını küçültme sorunu yaşayabilirsiniz. Bu yüzden çok denememiş olabilir. bonsaisi. Ama denenmez diye kural yok. Önce başka ağaçlarda deneyim kazanıp ne olacağı görülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
Hadi Bismillah
Dün bir fideciden aldım bu güzelliği. Mazı çamı olduğunu sanıyorum. Öncelikle bonsai için uygun mu öğrenmek istiyorum. Şayet uygunsa bana yardım edin arkadaşlar. Nasıl çalışabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gövdenin kalınlaşması için forumda belirtilen yöntemlere başvurayım mı? Yoksa bekleyeyim, fidana alışayım daha sonra mı çalışırım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Bu fidanınızı da gelişmeye bırakabilirsiniz. Veya gövdenin üst kısmından budayarak üstte kalan dalı gövde oluştursun diye telleyerek yukarı doğru, yan dalları da yere paralel hale getirebilirsiniz. Kolay gelsin... balkonum.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Ben bir bonsai yetiştirmek istiyorum.Ama onun küçük kalması için gerekli olan aşamaları yapamayabilirim.Acaba bu aşamalar yapılmış bir şekilde satılılıyor mu? Eğer satılan bir yer biliyorsanız lütfen söyleyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2008
|
Arkadaşlar herkese selam; bonsaiye ben de yeni başlayacağım ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum :-( Ali hocam'a yazdım ama sanırım zamanı yok bakamadı. sizde bakıp fikir verirseniz çok sevinirim ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1982&page=13 bu sayfada 389 ve 390. mesajlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Yeni Üye
|
Nihayet kendine bosai yapmak için bir ağaççık bulduğuna sevindim asucuk. Yoksa balkonunun bir kısmında da bonsai yapılmak için alınmış fakat kıyılamadığı için bir türlü bonsai yapılamamış bir orman oluşacaktı. Başarılar diliyorum sana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2009
|
arkadaşlar çok yeni bir bonsai meraklınız daha oldu ben ceyhun 2 sene önce bilmeden zor olacağı halde iki tane fıstık çamı yetiştirmeye başaladım şimdi boyları50 60 cm oldu ama dalları çok güçsüz ama büyük saksılarda sanırım kökleri iidir ama daha da sabredemicem gövde kalınlığı 2-3 cm oldu ben alttan 20 cm falan bırakıp ağır bi budama yapıp (1 tanesini)yani tabitri caizse 20 cm lik bi dal haline getirip köklerini temizleyip daha büyükçe bir kaba kedi kumu ve torf karışımlı bi toprağa ekmeyi düşünüyorum fikrinizi alabilirmiyim niye bu kadar acle ediyosun demeyin dayanamadım 3 gün önce bi düğün içimn bursaya giderken yalovada bir bonzaici çıktı karşıma ordan 6 yaşında gümüş yapraklı güzel bir taflan 2yaşında güzel yemyeşil 20 cm lik ufak bir limon çamı 2 yaşındaufak 20 cm lik bir seytin aldım sabrım kalmadı napayım yardımlarınızı bekliyorum ne olur bu acemiyi mazur görün saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
bjkceyhun; aramıza hoşgeldiniz. Sabrınızın kalmaması kötü, bonsainin birinci kuralıdır sabır. Üstelik ibreliler ağır budamaya gelmez. Bunu yaparsanız daha başlamadan hayal kırıklığına uğrarsınız. Biçim verme tekniklerini, uç alma ve budama konularını okuyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2009
|
bonsaisever çok teşekkür ederim ilginize yok sabırlıyım ya 2 hatta 3 tane biri ufak çamım var sadecebirine uyguladım napayım dayanamadım diğer iki tanesini hafif budamalar yapmak üzere bekletiyorum bahara kadar bide üstadım diğer aldığım ufak bonsai türleri için tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum yani zeytin limon çamı ve taflan için kasteddim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|