![]() |
|
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
satan_tr merhaba aramiza hos geldiniz. Bonsaiye baslamak istiyorsaniz, ogreneceginiz bilgileri hemen pratikte denemelisiniz ki deneyimlerinizle en cabuk bir sekilde bonsai yapmasini ogrenebilesiniz. Fidancilara bakarak, yapmak istediginiz tarza uygun fidanlar alip basliyabilirsiniz(bu ara soguduzu de yetistirebilirsiniz) Siz fidanlarinizi secip nasil bir calisma yapacaginiza karar verdikten sonra, forumdaki arkadaslarin hepsi bonsai konusunda sizlere yardimci olacaktir. Babanizin bahce isleri ile ugrasmis olmasi sizin icin bir avantajdir ondan ogreneceginiz bircok bilgi oldugunu dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
Babamla sürekli bu konular üzerinde konuşur olduk zaten. Pratiğe geçme konusunda ise; bu haftasonu bir atılımda bulundum. Ama daha önce deneyimim olmadığı için ben fidana bakıyorum o da bana bakıyor. Nereden başlayacağıma bir türlü karar veremedim ve en sonunda okuduklarımı değerlendirerek sadece yaşatmaya çalışacağım. İnşallah fidanım heder olmaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Canım çekmiyor diyemem. Bende tohumdan bonsai yapmaya karar verdim ve başladım. Bu arada fidanlardan da bonsai yapmaya başlayacağım. Tohumdan fide, fideden ağaç olana kadar da bede yeterince öğrenmiş olurum. Bir mazı beni bekliyor. Biraz daha büyüsün öyle başlayacağım. Bir fide daha edinip onuda bonsai yapma yolunda ilerleyeceğim. Kısmetse tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
Yeni başladım ![]() Öncelikle iyi günler; Bende bonzaiye yeni başlayanlardanım evimde bir çok yabani meyve ve zeytin ağacı var. Çünkü her diktiğim çekirdeğin tutması gibi bir yeteneğim var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Edohedo, izmir bonsai ekibi olarak sık sık toplanıyoruz. Bu toplantılardan birinde tanışalım. Kök budaması için acele etmeyin. Bahara kadar sabredin. Elinizdeki fidanların fotoğraflarını yükleyin. Görüntüler üzerinden konuşmak daha yararlı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler, gerçekten görüşmek ve tanışmak isterim. Haberdar olmayı isterim. Tarihler konusunda, hatta fidanları canlı canlı gösterme ya da, hediye etme şansı bulurum. Öğrenmek istediğim bir uğraş Bonzai. Düzenleyen memet : 14-01-2008 saat 14:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
sayın edohedo Bonzai bölümünü iyi inceleyin. Kök budaması ile ilgili resimli,detaylı bilgiler var.Ben bizzat okudum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Yeni Üye
|
İyi günler... İzmir atölye çalışmaları başlığı altında yazdım ama burda tekrar yazayım 2008 Ocak- Subat toplantınızda yer almak isterim tarihi iletirseniz sevinirim ![]() Teşekkürler şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaçsever
|
merhabalar arnıza yeni katıldım bonsai yetiştirmek ve üretmek istiyorum azda olsa bilgim bu konuda var ama o kadar çok değil. bunu nasıl yapabilirim ne kadar sürede yetiştirebilirim dikkat etmem gereken konular neler acaba bana yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ediyorumokudum ve çok acele ettim gerçi bu acelecilik bir hataydı ama ne yaparsınız dayanamadım evde olan bir süs ağacı ismini tam bilemiyorum havai köklendirme yaptım ve benimde bir bonsaim olacağından dolayı çok sevinçliyim. fakat forumda "%99 bitki ölür" diye bir yazı gördüm ve şu anda oldukça şaşkın durumdayım. neden 1 tane daha bonsaim olmasın diyerekten tavsiye edeceğiniz bitkinin ismini bekliyorum. havai köklendirme işlemine başladığım agacın fotoğrafları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
|
Hangi başlıkta böyle bitki ölür başlığını gördünüz bilmiyorum. Aslında linkini verseniz ne amaçla yazılmış birlikte değerlendirsek. Havai köklendirme için olanbaşlığı okuyup, gerekli olanı yaptıysanız sabretmektenbaşka bir şey kalmıyor. Yakınınzdaki bir fidanlığa giderseniz, orada bulacağınız fidanlar, ilinizin iklimine uygun olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaçsever
|
bitki ölür kısmını okudum ve şu anda bulamadım yerini hatırlayamadım çünkü bu adres o kadar geniş içerikliki bu site kurucuları v bilgi paylaşanlara çok çok teşekkürler. dergilerinize bakarken İzmir ve Ankara'da bonsai üzerine bir takım çalışmalar yapılmış acaba bunu Konya'dada yapabilrmiyiz böyle bir etkinlik güzel olacağını düşünüyorum . Bu adrese Konyadan da üyelerin olduğunu düşünüyorum. ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Bitkici volkan aramiza hos geldiniz. Bonsai ogrenmek icin, her cesit bilgiyi burada bulabilirsiniz. Bunlari ogrenip, bonsaiye uygun fidanlar uzerinde calismalar yapip kendinizi gelistirir ve belkide Konyada bir atolye calismasi organize etmek size kismet olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum. Yardımcı olduğunuz için bonsai çalışmalarına başladım. Konya'da böyle bir bonsai atolye çalışması olmaını gerçekten istiyorum bunu nasıl ne zaman kimlerne yapacağım hakkında birazcık bilgi verirseniz yer problemini ortadan kaldırabilirim. tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Atolye calismalarinda baskalarina yardimci olabilmeniz icin bonsainin basit kurallarini ogrenip deneyimlerinizi artirmalisiniz. Bu arada Konyada bonsai ile kimler ilgileniyor onu arastirip(belki sehirlere gore uyeler bolumune girip Konyalilarin sayfasi varsa orda sorabilirsin Konyada bonsai ile ilgilenen kimler var diye.) onlarla iletisime gecmelisin. Konyadaki Agaclar.net bonsai atolye calismasini yapmak icin belki zamana ihtiyaciniz olacak ama ne kadar erken baslarsaniz amaciniza o kadar cabuk ulasirsiniz. Bonsai calismalarinizda kolayliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaçsever
|
Ben galiba yanlış anlamışım atolye çalışmaları için deneyimli ve bilgili kişilerin gelip böyle bir çalışma yapacaklarını ve bizlere anlatacaklarını anlamışım. Bonsai çalışmalarını dediğiniz gibi benim yapmam için uzunca bir zaman ve fazlaca bilgi gerekiyo ben daha yolun başındayım. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2008
|
yeni başlıyorumm
*** bende açayip bi bonsai yetiştirme isteği var hemde çocukluğumdan beri hangi ağaçla başlayım ve o ağacın sulama önerisi nedir galiba en büyük problem bu teşekkürler ( bu arada aranıza yeni katıldım ) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Yeni Üye
|
ben trabzonda çalışıyorum burada bula bileceğimi sanmıyorum sizin tavsiyenizi alabilirmiyim lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Yeni Üye
|
ağaç için izmire dönünce alıcam mutlaka orada oturuyorum da |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Sayın volki trabzonda etkinlik yapan arkadaşlarımız var onlarla irtibata geçebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7484 birde buraya göz atarsanız arkadaşları tanımış olrsunuz. Trabzonda bulamayacağın ağac olmaz sanırım Şimşir Kestane Gürgen hiç bişe bulamaz iseniz çay **** fındık iyi bir çalışma fidanı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Yeni Üye
|
alabileceğim hazır ağaçlar
Sageretia theezans Ulmus parvifolia Ficus retusa Ulmus parvifolia Serissa feotida Ulmus parvifolia Ligustrum sinensis Serissa feotida Ulmus parvifolia Serissa feotida variegata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
|
Sanıyorum, hazır bonsailerden birini almayı düşünüyorsunuz. Bu durumda, sizin için en iyi görüneni almayı deneyin. Hazır bonsainin bakımıyla ilgilenirken, kendi fidanınızı alıp, başlamak için bilginizi çoğaltmış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Bu çam bonsai için uygun mu?
Öncelikle herkese merhaba derim. Fotoğrafını eklediğim çam fidanının bonsai için uygun olup olmadığını sormak istiyorum. Bonsai'ye bu forum sayesinde merak sardım ve yeniyim kısacası hiç bir bilgi birikimim yok. Yardım,görüş ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Ersen iyi gunler aramiza hos geldin. Bonsai guzel bir ugras secmekle iyi ettin. Resmini ekledigin agactan bonsai yapabilirsin. Ince bir yapisi var celebi tarzina uygun bir agac. Yeni basliyanlar icin, cam uzerinde calisma zor olabiliyor. Biraz deneyim kazanana kadar belki baska bir agac uzerinde calisirsin(yapragini doken bir cesit veya ardic olabilir) bu arada cam agacin da gelisip onu baska tarzlar da yapma sansini bulursun. Tekrar aramiza hos geldin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2008
|
Merhaba arkadaşlar... Ben bonsai yetiştirmek istiyorum.Ama bir türlü hangi ağaçı kullanmalıyım karar veremedim sitedeki bonsailere baktıkça kararım değişiyor.Sizce hangisinden başlamalıyım?Yardım ederseniz sevinirim...Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|