![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Hangi başlıkta böyle bitki ölür başlığını gördünüz bilmiyorum. Aslında linkini verseniz ne amaçla yazılmış birlikte değerlendirsek. Havai köklendirme için olanbaşlığı okuyup, gerekli olanı yaptıysanız sabretmektenbaşka bir şey kalmıyor. Yakınınzdaki bir fidanlığa giderseniz, orada bulacağınız fidanlar, ilinizin iklimine uygun olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
bitki ölür kısmını okudum ve şu anda bulamadım yerini hatırlayamadım çünkü bu adres o kadar geniş içerikliki bu site kurucuları v bilgi paylaşanlara çok çok teşekkürler. dergilerinize bakarken İzmir ve Ankara'da bonsai üzerine bir takım çalışmalar yapılmış acaba bunu Konya'dada yapabilrmiyiz böyle bir etkinlik güzel olacağını düşünüyorum . Bu adrese Konyadan da üyelerin olduğunu düşünüyorum. ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bitkici volkan aramiza hos geldiniz. Bonsai ogrenmek icin, her cesit bilgiyi burada bulabilirsiniz. Bunlari ogrenip, bonsaiye uygun fidanlar uzerinde calismalar yapip kendinizi gelistirir ve belkide Konyada bir atolye calismasi organize etmek size kismet olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum. Yardımcı olduğunuz için bonsai çalışmalarına başladım. Konya'da böyle bir bonsai atolye çalışması olmaını gerçekten istiyorum bunu nasıl ne zaman kimlerne yapacağım hakkında birazcık bilgi verirseniz yer problemini ortadan kaldırabilirim. tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Ben galiba yanlış anlamışım atolye çalışmaları için deneyimli ve bilgili kişilerin gelip böyle bir çalışma yapacaklarını ve bizlere anlatacaklarını anlamışım. Bonsai çalışmalarını dediğiniz gibi benim yapmam için uzunca bir zaman ve fazlaca bilgi gerekiyo ben daha yolun başındayım. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2008
|
yeni başlıyorumm
*** bende açayip bi bonsai yetiştirme isteği var hemde çocukluğumdan beri hangi ağaçla başlayım ve o ağacın sulama önerisi nedir galiba en büyük problem bu teşekkürler ( bu arada aranıza yeni katıldım ) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
ben trabzonda çalışıyorum burada bula bileceğimi sanmıyorum sizin tavsiyenizi alabilirmiyim lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
ağaç için izmire dönünce alıcam mutlaka orada oturuyorum da |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
alabileceğim hazır ağaçlar
Sageretia theezans Ulmus parvifolia Ficus retusa Ulmus parvifolia Serissa feotida Ulmus parvifolia Ligustrum sinensis Serissa feotida Ulmus parvifolia Serissa feotida variegata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın volki trabzonda etkinlik yapan arkadaşlarımız var onlarla irtibata geçebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7484 birde buraya göz atarsanız arkadaşları tanımış olrsunuz. Trabzonda bulamayacağın ağac olmaz sanırım Şimşir Kestane Gürgen hiç bişe bulamaz iseniz çay **** fındık iyi bir çalışma fidanı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
|
Sanıyorum, hazır bonsailerden birini almayı düşünüyorsunuz. Bu durumda, sizin için en iyi görüneni almayı deneyin. Hazır bonsainin bakımıyla ilgilenirken, kendi fidanınızı alıp, başlamak için bilginizi çoğaltmış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Bu çam bonsai için uygun mu?
Öncelikle herkese merhaba derim. Fotoğrafını eklediğim çam fidanının bonsai için uygun olup olmadığını sormak istiyorum. Bonsai'ye bu forum sayesinde merak sardım ve yeniyim kısacası hiç bir bilgi birikimim yok. Yardım,görüş ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ersen iyi gunler aramiza hos geldin. Bonsai guzel bir ugras secmekle iyi ettin. Resmini ekledigin agactan bonsai yapabilirsin. Ince bir yapisi var celebi tarzina uygun bir agac. Yeni basliyanlar icin, cam uzerinde calisma zor olabiliyor. Biraz deneyim kazanana kadar belki baska bir agac uzerinde calisirsin(yapragini doken bir cesit veya ardic olabilir) bu arada cam agacin da gelisip onu baska tarzlar da yapma sansini bulursun. Tekrar aramiza hos geldin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Selam aranıza yeni katılıdım ama bundan sonra sık sık sizi rahatsız ederim heralde.Bende de aşırı bir istek ve merak var bonsaiye karşı. Araştırmalarım sonunda bu siteyi buldum ve şimdi aranızdayım. Bende küçük bir çam agacı **** başka tür bir bitki alıp başlamayı düşünüyorum. Burda ögrendigim bilgiler bana faydalı oloacak ama sizlerin yardımıyla bunu daha da iyi hale getirecegim. İşi pratiğe dökmek zor olacak sonuçta. şimdiden teşekkürler kolay gelsin herkese.... Düzenleyen Ali H. ALI : 01-09-2008 saat 11:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ruzgar567 aramıza hoş geldinzi bu bir fıstıkçamı fidanı. Öncelikel ağaçınızı güneş gören bir yere alın.Özelikle sabah güneşinde faydalansı ama öğle ve akşam üstü güneşinde uzak tutun. Fıstık çamı ilk yılarda böyel bir ibre yapısına sahip olur daha sonra daha kalın ve uzuzn iğneler vereçekdir. Çamlar bol sulu ve ıslak toprakları sevmezler.Daha çok nem barındıran kiraçli topraklarda daha iyi gelişim gösterirler. Ali hocanın dediği gibi yaprak döken bir tüğr ile çalışmak daha klaydır.Çamlar bu konuda birazd daha tecrübe isteyen türler., |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Ruzgar 567, bonsai yapabilmek icin teorik olarak ogrendiklerinizi, pratikte de uygulamaniz gerekiyor. Fidancilardan bonsaiye uygun bir fidan alip, diger uyelerin yaptigi gibi kendinize bir sayfa acip, fidaninizin fotografini eklerseniz, bircok kisi oneri ve dusuncelerini belirtecek siz de o dogrultuda agaciniz uzerinde calismalara baslarsiniz. Aramiza hos geldin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2008
|
Merhaba arkadaşlar... Ben bonsai yetiştirmek istiyorum.Ama bir türlü hangi ağaçı kullanmalıyım karar veremedim sitedeki bonsailere baktıkça kararım değişiyor.Sizce hangisinden başlamalıyım?Yardım ederseniz sevinirim...Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Öcelikle herkese merhaba, ortama yabancı olduğumdan dolayı nereye yazarak başlayacağımı bilemedim. Ancak ana başlığı en uygun bulduğum platform burası oldu sanırım. Kendimi tanıtarak başlayabilirim sanırım, ismim Umut, Kıbrıs'ta yaşıyorum. Mesleğim mimarlık, yıllardır bonsai edinmek için bekliyorum, sonunda bu isteğime yenik düşerek bir bonsai edindim. Edindiğim tür bir çin karaağaçı, alalı pek uzun olmadı ancak gayet sağlıklı gelişiyor. Son üç gün içersinde formdaki hemen her başlığı okumaya çalıştım, ve aklım bayaa bi karıştı sanırım ![]() Kullanacağım terimlerin sizde de ayni olup olmadığından emin değilim, ancak kendi bildiğim kadarıyla soruma geçmek istiyorum. Bonsai edinmek için budak alma yönteminden yararlanmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yardımcı başlıklar veya linkler var mıdır? Daldan köklendirme veya kökleri gelişmiş bir fidan kullanmak yerine budaktan bonsaiye gitmek istiyorum. Bunun nedenine gelince de, yaşadığım şehrin yani Girne'nin bi zeytin ağacı cenneti olması! Ayrıca burda ne olursa olsun bi ağacın sökülmesi mümkün deil, kesinlikle yasak. Kaldı ki çevremde bu kadar budak alınabilecek ağaç varken sökmeye pek ihtiyaç duyacağımı sanıyorum. Neyse fazla uzatmadan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldiniz. Sanırım Çeliklemeden söz ediyorsunuz, o konuda da yeterli bilgi forumda mevcuttur, Üretim teknikleri bölümüne bakın. Ağaç alabileceğiniz yerler mutlaka vardır, ama ille de bu yönetmi kullanmak istiyorsanız, konunun uzmanlarına sormak lazım. Ya da daha önce yazılanları okumak. SEvgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Umutk aramıza hoşgeldin. Sizin de katılımınızla Kıbrıs'ta bonsai ile ilgilenen arkadaşların sayısı artıyor. İlk bonsai atölyemizi 11 Mart 2008'de yaptık. Şuraya bakabilirsin: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7577 Sonbaharda ikincisini yapmayı planlıyoruz. Yaz dönemine girdiğimiz için bu mevsim ağaç ekme, toprak değişme, budama gibi çalışmalar için uygun değil. Şimdilik fidancılardan veya tanıdıklardan uygun fidan bulma veya dalda köklendirme ile fidan biriktirebilirsin. İhtiyacın olan her türlü bilgi bu sitede var. Sonbahar ve kış döneminde telleme, budama, sökme, saksı-toprak değişimi gibi işlemlere sıra gelecektir. Bu arada siteden öğrenmen gereken birçok konuyu araştırır ve hazırlık yaparsın. Kuzey Kıbrıs sayfalarına bakmayı da ihmal etme. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4785 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Herkese tekrardan merhaba. yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim, hepsini dikkate alacağım. yeni haberim oldu, burda bi dernek kurulmuş bonsai üzerine, atölyeler ve çalışmalar yapılıyormuş. bu siteden öğrenip öğreneceğim tüm yayarlı bilgilerin yanı sıra, uygulamalı bi atölye çalışmasına katılmak da faydalı olacaktır sanırım. üniversiteden mezun olduktan sonra öğrendiğim tek bi şey varsa o da uygulama yapılmadan alınan teorik bilginin hiç bir anlamı olmadığıdır! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Umutk iyi gunler, aramiza hos geldin. Bonsai yapmak icin burada istedigin kadar bilgi vardir. Onlari ogrenmek icin acele etme icine sindirerek ogrenmiye calis. Senin de belirtigin gibi teorik olarak bilmek yeterli degildir. Ogrendiklerini pratikte uygulayarak ve kendini gelistirerek zaman icerisinde iyi bir bonsai ustasi olabilirsin. Ayrica Mehmet Salih bey ile calisma imkani bulacaginiz icin sanslisiniz. Yapilacak olan 2. bonsai atolye calismasina mutlaka katiliniz. Oralarda zeytini secip bonsai yapmak, cok saglikli bir karar. Zeytin oralarin yerli agaci oldugundan, ne siz nede agac zorlanmadan iyi bir bonsai ortaya cikabilir. Celikten zeytin uretebilirsiniz, havai koklendirme de olabilir. Fidan satilan yerlerden alacaginiz bir zeytin fidani ile de olabilir. Takildiginiz yerlerde, buradaki arkadaslar yardimci olacaktir. Hosca kaliniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2008
|
merhaba hangi fidanlıga gıttıysem bonsai ye uygun bır agac bulamadım.. ve kıme soyledıysem bonsai yapacagımı mumkun degıl yapamassın dedıler.. kolay degıl dedıler.. ben yavas yavas pes etmeye basladım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sayın Melek, Öncellikle aramıza hoşgeldiniz. Doğrudur. Kolay değil ama bu başaramayacağınız anlamına gelmiyor. Size bunları söyleyenlerin, yılların fidancısı dahi olsalar, bonsainin b'sinden haberder olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Aylar önce İstanbul'da bonsai veya bonsaiye uygun fidan arayan yeni arkadaşlar için bir başlık yazmıştım. Arayışa girmeden önce bir göz atın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7455 Bonsai, Bauhaus, Koçtaş benzeri yapı marketlerde bolca var aslında. Başlamak için bunlardan alabilirsiniz. Bizler kendi bonsailerimizi kendimiz yaratmayı tercih ediyoruz. Forumu takip ederseniz kısa sürede siz de, kendi bonsailerinizi yaratabileceğinizi göreceksiniz. Yeter ki; isteyin. Öncellikle yeni başlayanlar için yardım ana başlığında yer alan sabit ( en tepedeki) başlıkları okuyup anladığınızdan emin olmaya çalışın. Eğer hiç bitki yetiştirmediyseniz bazı şeyleri anlamamanız veya zor olduğunu düşünmeniz doğal. Ama zamanla kolay olduğunu göereceksiniz. Dilediğiniz zaman sorularınızı yazmaktan da çekinmeyin. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2008
|
tesekkur ederım.. daha once çiçek baktım. balkon bahçeçiliğide yapıyorum. sabırlıyımdır aslında.. oncelıkle yapılmıs bır bonsai alıp onunla yaşamayı mı öğrenmem lazım .? yani bonsai yapmadan once bonsai 'yi yaşatmayi başarmak mı? butun baslıkları okudum. banada yapamacagım bısey degıl gibi geliyor.. ama dogru agac ve bu agacı bulabılmek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
|
Başlıkları biraz okuyudukca, kendinize uygun bir ağaca karar verirsiniz. Buna uygun bir fidan alıp başlarsınız, deneyimleri burada paylaşır, birlikte fidanı bonsai yapmaya başlarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle merhaba Nereye yazacağıma bir türlü karar veremedim. Elimde Trident maple Acer buergeranium tohumları var. Bonzai yapmak istiyorum. Acer sayfasını okudum tohumdan üretim detaylı bir şekilde yazıyor. Benim sormak istediğim tohumu çimlendirmek için hangi mevsimi önerirsiniz. Hazır fidan almak istemiyorum. elimdeki tohumlarla birşey yapmak istiyorum. Farkındayım tohumdan uzun zaman alacak ama acelem yok.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|