![]() |
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Alıntı:
Benim ağaç henüz genç ve oturmuş olduğum Kurtköy'de çok ciddi sıcaklık farklı görülebiliyor kış aylarında Dolayısı ile açıkçası bahar iyice gelmeden dışarıya çıkarmayı düşünmüyorum. Bahar geldiğinde de çıkarıp çıkarmamak arasında şüpheliyim, malum ortamını çok ciddi şekilde değiştirmiş olacağım o zaman da. Bu konuda ne tavsiye edersiniz? sonuçta 3 aydır salonumda durmakta. Şimdiye kadar direkt güneş ışığı alan bir yerde tutuyordum ancak yavaş yavaş direkt güneş ışığına maruz kalmayacağı ama gün ışığı göreceği bir yere çekmek niyetindeyim.Tavsiyeleriniz ve biraz da artık havaların ısınıyor olması sebebiyle gece sulamasını şu andan itibaren bıraktım gitti Artık sabahları işe gitmeden önce sulama yaparım. Yaprakları sulamayı da kesinlikle tavsiye etmediğinizi söylemişsiniz ama güneş ışığının direkt olarak vurmadığı bir yerde bunu yaptığımızda ağacı serinletici bir etkisi olmaz mı acaba bunun? Bana biraz düşündüğüm zaman mantıklı geliyor ama. Ben mesela gece sulamasını hep küvette duş ahizesiyle önce yapraklarına su tutarak sonra da toprağını sulayarak yaptım ve budama yapana kadar baya bir yapraklı ve dallıydı ![]() Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ben de sizin tavsiyeleriniz ve kendi tecrübelerimle ağacı güzel bir hale getireceğime inanıyorum. |
|
|
|
|
|
|