![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
ben hayran kaldım bunlara ya. cık cık cık .Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.müthiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Arkadaşım, resimler çok hoş deneme yapılabilir.Üsteti resimlerden 1.ve2.olanlar bonsai olarak mı geçiyor?Nette daha fazla resim bulabilmemiz açısından gerçek isimlerini de yazrsan çok memnun olurum.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
|
Bu da benim ilk çalışmam
![]() ![]() ![]() Bu çalışma benim ilk çalışmam ve sizlerle paylaşmak istedim.Küçük bir orman tabanına benzetmeye çalıştım 5 farklı yosun,2 tane yabani mantar,1 tane de ağaçcık(ismini bilmiyorum). Bu çalışmadan ben çok haz duydum , sizlerlede paylaşmak istedim.Görsel metaryaller çoğaldıkca benim de bakış açım değişip daha güzel enstantaneler çıkartabileceğim. Bu amatör çalışmaya yorum yazarsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Red merhaba, iyi bir baslangic olmus. Umarim devami bonsailerle olur. Saksi icerisine koydugun kaya parcalarini yariya kadar tprak icerisine gomersen ve kayalar birbirinin devami gibi dizilirse(ornegin daha buyuk bir kayadan kopmus kucuk kaya parcasi uygun cikintilarla buyuk kayanin yaninda durursa ve buyuk kaya ila kucuk kayanin arasindaki bosluk yosun ile doldurulursa) daha dogal gorunrcektir. Yosunlari da kucuk parcaiklar halinde kesip yan yana ve iyice topraga bastirirsan, yaptigin calismalar daha da guzel olacak. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaçsever
|
Yorumlarınız için teşekkürler.Bu çalışma aslında toprak ile ilk oynayışım,Ali bey ve Bonsaisever ustalarım her türlü fikre açık olduğum için önerilerinizi uygulamaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
Bende tebrik ederim red,değişik ve şık bir çalışma olmuş.. Oraya bir iki küçücük salkım söğüt dalı atsan,nede olsa hemen tutuyorlar ağaç gibi dururlarmı küçük orman tabanında ve bir iki börtü böcek,kendi yapımın olursa daha zevkli olur,uğur böceği kelebek,kuş vs... Birde soru sorayım,yosunlar salonda cam sehpanın altında yaşarlarmı ? aydınlık ama az güneş alan biryerde ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim.Bu sabah söğüt dalı diktim bir saksıya 3 dal kadar,ama o üstteki resime dahil etmedim.Toprağını çoğaltayım sonra oraya da dikicem.Soruna gelince; sehpahaların altında olurmu bilemem , bana pek havadar biyer gibi gelmedi,bu işi bir bilen yanıtlarsa daha iyi olur. İyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ali H. Ali, Ejderli bonsainiz çok güzel. Bir eğitim aracı olarak da kullanılabileceği bilmem aklınıza gelir miydi ? Bunu alıp sınıfa götürüyoruz. Bonsaiye bakarak bir öykü yazmalarını istiyoruz. Esir edilmiş minik bir prenses ya da hazine sandığı ekleyebiliriz. Ormanda geçen pek çok masal var: Kırmızı Şapkalı Kız, Pamuk Prenses, Hatta hızımı alamayarak Külkedisi'nin şatosunu bir bonsai ile canlandırabilirim diye düşünmeye başladım. Okul bahçesinde yaptığımız oldukça iptidai bir denemenin fotoğrafını yakında bu foruma yükleyeceğim. İlham için teşekkürler. Bakalım "masal bonsaileri " denemem nasıl sonuç verecek ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Seleste iyi gunler. Bonsai uzak doguda yillardir yapilan bir sanat dali ve Cinlilerin her bonsaisinin bir hikayesi vardir. Her bonsainin siirsel ozel isimleri vardir. Sizin ogrencilerinizin de gordukleri baktiklari her bonsai icin guzel hihayeler, masallar yazacaklarindan eminim. Bu arada cocuklarin en azindan bir kisminin da Turkiyede yeni taninmaya basliyan bu sanat dalina ilgi duyacaklarini dusunuyorum. Cocuklarin bonsai hakkinda soracaklari sorularin cevaplarini buralardan ogrenip onlara iletebilirsiniz. Onlarin bonsailere bakip yazdiklarini da burada paylasabilirsiniz kim bilir ne guzel seyler yazacaklar. Sizleri bonsai sayfalarinda, daha fazla gormek dilegi ile, hosca kaliniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ali H. Ali, Zaten önceki mesajlarınızdan birinde, bonsai den "şiir" olarak bahsetmişsiniz. Bonsai ye ilgi duymam için bana yetti arttı ![]() 8 yaşındaki çocukların kolayca yapabileceği bonsai denemeleri için bir kaç öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Seleste, o yastaki cocuklarin renkli sihirli dunyasina girip onlara bonsaiyi anlatmak pek zor olmiyacak diye dusunuyorum. Birlikte calisarak ileride cok iyi bonsai ustasi olabilecek cocuklari bonsaiye yonlendirebiliriz. Su an burada gece 11:26 ve benim yarin ise gitmem gerekiyor. O yuzden yatiyorum. En erken bir zamanda cocuklar icin bir baslik acip onlara bonsai hakkinda neler ogretebilecegimizi hep birlikte tartisalim. Hosca kaliniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Patates bence güzel olmamış bide kokusunu düşünürsek..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Gulshenisa aramiza hos geldiniz. Buradan ogreneceklerinizle, ileriki gunlerde cok guzel bonsailer yapmanizi dilerim. Mutlaka renkler ve zevkler tartisilmaz, ama patates bonsaileri, curumus patateslerin cikardigi kotu koku ile birlikte algiladiginiz icin, onlarin guzel olmadigini dusunuyorsunuz. Bonsai yapilan patatesler, curuk patatesler gibi kokmuyorlar ve agac bonsailer gibi olmasa da onlarin da bir guzelligi vardir. Hic zorlanmadan bunun nasil bir guzellik oldugunu deneyerek gorebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
selamlar , arkadaşlar biliyorum hep bir oldunuz, benim üzerime oynuyorsunuz.))))) maksadınız ya beni kalp ten götürmek **** bu diyarlardan göçermek, robison falan.. hesi birer şahaser, eser niteliğinde ... sizlerin başka işleri yokmu? )))) niyetiniz bizleri çildırtmak . AHADA şimdi belgrat ormanlarına gidiyorum belki bir şeyler bulurum umuduyla . esenlikler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
neconeco aslında ormana çıkıp yamadori aramak güzel fikir.bunlar içinde geziler yapmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
selamlar buyrun bakım bir çaylak işi . ne yapalım siz teşfik ediyorsunuz , sonuçlarına da katlanacaksınız , dimiya efemdim. saygılarımla .. bonsai ve ayıcık. dikkatinizi cekerim cinsi pandadır biraz camura bulaşmış.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Galiba geziye çıkıp yamadori aramak için motorsiklet gibi bir avantaja sahipsiniz.Zira yamadori daha çok arabanın bile giremeyeceği arazilerde daha kolay bulunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Size tavsiyem bu ağacı ince dalın başladığı yerden kalın dalı kesmeniz ****** ince dala zarar vermeden.Birde yeni ektiyseniz kesinlikle en serin ve hiç güneş almayan bir yere koyun ve tutana kadar toprağı nemli tutun.(Bonsai için şekil tavsiyem bugüne kadar incelediğim birçok bonsaiden edindiğim izlenim tecrübelerimden kişisel tavsiyemdir.Kişiye göre değişebilir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Cemboa, mutlaka biliyorsundur ama, konu yamadoriden acilinca ben yeni uyelerimizin, yamadori yapmadan once burayi okumalarinda fayda var diye dusunuyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2975 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
işletme müdürü arkadaşım uygun fide olursa telefon edip haberdar ediyor. Kısacası, atılan fideleri tekrar hayata bağlamaya çalışıyorum. saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
acemi şanslı bonsai
selamlar. işte gene doğa benden yana. parkta bulduğum helozon soğut dalını istemiyerek te olsa aldım. Belki tutar diye ve kök hormonuna batırıp bekledim ,evet köklenmişti adeta doğal haliyle zaten ,bonsai. Yeni başlıyanlara yani benim gibilere tavsiye.saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|