agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni32Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2016, 18:35   #1
Ağaç Dostu

boguz's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2015
Merhaba sn.gececi
Bonsai ve aceleci olmak tamı tamına zıt kavramlar, burada sabırlı olmanız gerekiyor.
Şuan toprak değişimi için uygun bir dönem değil, mart-nisan gibi bahar öncesi en sağlıklı dönem deniyor genellikle.
Hazır toprakları genelde tavsiye etmiyorlar, su tutmayan topraklar gerekiyor bize, lav taşı& pomza gibi taşlarla karışım yapılıyor.
Yeşil otlar yosunlar, taşların aralarından toplayabilirsiniz fakat temiz olmaması problem olabilir.
Bence siz fidanınızın resmini çekip ekleyin o şekilde tavsiye alabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gececi70 Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba benim acil yardıma ihtiyacım var. Yeni şimşir aldım. Bunun saksı değişimi ve toprağını yapıcam. Kendim toprak yapamam okadar bilgim ve zamanım yok. Hazır topraklardan hangisini almam lazım?
Birde bu saksıların dibi yeşil yeşil olanlar var ot gibi sanki. Onlar nedir? Nasıl yaparım? Yardım edermisiniz?

boguz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 18:49   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi boguz Mesajı Göster
Merhaba sn.gececi

Bonsai ve aceleci olmak tamı tamına zıt kavramlar, burada sabırlı olmanız gerekiyor.

Şuan toprak değişimi için uygun bir dönem değil, mart-nisan gibi bahar öncesi en sağlıklı dönem deniyor genellikle.

Hazır toprakları genelde tavsiye etmiyorlar, su tutmayan topraklar gerekiyor bize, lav taşı& pomza gibi taşlarla karışım yapılıyor.

Yeşil otlar yosunlar, taşların aralarından toplayabilirsiniz fakat temiz olmaması problem olabilir.

Bence siz fidanınızın resmini çekip ekleyin o şekilde tavsiye alabilirsiniz.

Şimdi bauhouse dan çıktım. Pomza taşı dediğimde sanki ilk defa duymuş gibi davrandılar. Volkanik tüf ve organik tüf aldım birde çakıl taşları orta boylardan. Onları da karıştırıcam dip bölgelerine. Ne dersiniz? Bu şekilde olur mu?

gececi70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025