![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2018
|
İlk mesajımın ekran görüntüsü: CropImage.jpg Anlaşılabiliyor mu ? Teknik bir sorundan kaynaklanıyor anlaşmazlık. Buraya kadar olabilir ama eleştirime verdiğiniz yanıtlar yine sorunlu... Moderatörler konuya ilgisi olan kişilerden seçilir ve en azından yeni başlayanların sorularına yanıt verecek bilgi birikimine sahiplerdir. Benim eleştirimden sonra sizin gelen sorulara verdiğiniz toptan yanıtlar gibi.Uzun bir süre yanıt gelmeyen konularda özellikle yeni üyelerin siteye motivasyonlarını kaybetmemeleri için düzeni sağlamanın yanında konuya müdahil de olabilirler yani. Yeni bir mesajın gelip gelmediğine bakmak için gece gündüz bilgisayar başında oturmanıza gerek yok. Telinizden çek etmeniz birkaç saniyenizi alır. Benden bir öneceki mesaj Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Alıntı:
Size öyle görünüyorsa sorun fotoğrafları siteye yüklememiş olmanızdan kaynaklanıyor demek ki. Bende o fotolar yok, benim gördüğüm ekranı ekliyorum: teaser.jpg Böyle görünce insan bir üstteki mesajda eklenen ağaçla aynı türden bahsediyorsunuz diye düşünüyor otomatik olarak. Haksız mıyım? ![]() Bir daha benzer sorun yaşamamak adına şu konulara bir bakabilirsiniz; Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz? Eğer fotoğrafla birlikte görünseydi zaten emin olun size de o diğer üyelerimize verdiğim gibi bilgi içerikli yanıt verirdim. Yanıtlamak için önce anlamak gerekiyor ![]() Ekran görüntüsündeki ağaç ficus gibi duruyor, ama küçük olduğu için emin olamadım. Yukarıdaki linkte anlatıldığı gibi fotoğrafı tekrar ekleyin isterseniz, bakalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2018
|
Herkese iyi geceler. Formuna yeni üye oldum ama bir süredir takip ediyordum. Bu gün nar ağacı hediye edildi başlangıç olarak ne yapmam gerek. Yaprakları sanırım güneşten yanmış ve çok fazla dal var. Ayriyeten 3 tane meyve vermiş ama büyütmemiş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2019
|
Tomurcuklarım kuruyor
Merhabalar daha önce ölmek üzere olan bir bonzai hediye olarak gelmişti ne yazık ki sonunda öldü daha sonra çok sevdiğim için tekrar hediye olarak geldi bu da ölücek diye çok korkuyorum gözüm gibi bakıyorum buna da ancak tomurcuklarımın çıkıp sonra kuruyup döküldüğünü görmeye başladım yapraklarımda sorun yok ancak tomurcuklar sürekli çıkıp ölüyor bir yerde yanlış mı yapıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz 🙏🏻 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2019
|
selamlar arkadaslar elimde boyle bir bonsai varda yeni aldım ne türüdür bu yardımcı olurmusunuz nasıl bakılır vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
bonsai ile ilgi yardım gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2019
|
Yapraklarda kuruma
Merhaba, Bir kaç ay önce aldığım bonsaide yaprak küçültme işlemi denedim.Yapraklar her geçen gün kuruyor.Toprak çok nemli değil fakat rengi kararmış durumda.Bir-iki kez sıvı besleyici kullanmıştım zararı olmuş olabilir mi? Toprağı değiştirmek çözüm olur mu? Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2019
|
Bonsai Sararma
İyi günler. Hediye gelen bonsainin yapraklarında sararmalar ve kurumalar oluşmaya başladı. 68739581_518231942077899_3861661647667986432_n.jpg Burada okuduklarım doğrultusunda saksının uygun olmadığını anladım, bugün saksı ve toprak (toprak yerine yosun doldurmuşlar) değişimini yapacağım(bahçe toprağı, torf, ponza taşı). Sizce başka sorun var mıdır, neler yapmam gerekir ve ağacı ölmeden kurtarabilir miyim yardımlarınıza ihtiyacım var... 69393080_2079941878982282_4810331459912990720_n.jpg69423960_426074828014399_3435855132493873152_n.jpg68751000_681387429043329_1284215012713299968_n.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2020
|
Herkese iyi forumlar. Ben de yarın bilgisayarımın başına oturduğumda sizlerle bonsailerimin fotoğraflarını paylaşacağım. Yazdığınız değerli bilgileri okumak çok faydalı oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
|
Kök budama yapmadan önce ve sonra.. çokta fazla yapmadım dıye düşünüyorum. ![]() ![]() ![]() son hali ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
/
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
3 defa hazır bonsai kuruttuktan sonra 4. yü almaya karar verdim. Bu sefer hemen saksı ve toprağını değiştirecem. bu sefer de kurutursam daha hazır bonsai almam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() Şu anda toprak değişimi yapmanız bence iyi bir fikir değil. 4.cü denemenizin de sonu olabilir. Eğer daha büyük bir saksı bulabilirseniz, kökleri hiç rahatsız etmeden saksıdan olduğu gibi toprağıyla birlikte komple çıkararak yeni saksıya aktarıp, yeni saksıda kalan boşlukları yeni hazırlayacağınız toprakla doldurun (tabii illa da saksısını şimdi değiştireceğim diyorsanız). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
/
Giriş Tarihi: 01-01-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Sanırım aşağıdaki mesajımdan bahsediyorsunuz: Alıntı:
Köklere müdahele, kökler uyanmadan hemen öncesinde yapılmalıdır. Benim yaşadığım bölgenin koşullarında bu Şubat ayına tekabül ediyor, uç örnekler haricinde Türkiye geneli de böyledir sanırım. O yüzden size şu an kökleri mümkün olduğunca az rahatsız ederek yapmanızı önerdim ki bu bile az da olsa bir risk şu durumda. Kolay gelsin. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai, ficus |
|
|