agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni196Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2007, 11:25   #1
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Bonsai dostları hepinize hayırlı pazarlar olsun...

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 12:40   #2
metinsem

metinsem's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2007
yarışmaya katılacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.Bu arada sevgili memet kardeşim ben de izmirdeyim. sizinle tanışmak isterdim.Balçovadayım.bonsai ye yeni başladım.sevgilerimle.

metinsem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 13:50   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi pazarlar sayin Metinsem, aramiza hos geldiniz. Bonsaiye sevdalanmak guzel birseydir. Hele bir de yaptiginiz[ veya yapacaginiz] bonsailerin karsisina gecip onlari seyretmek, anlatilmaz bir duygudur. Yapacaginiz bonsai calismalarinda simdiden kolayliklar dilerim.
Izmirdeki bonsaiciler her gun artiyor, sanirim artik bir bir araya gelip, bir bonsai kulubu kurma zamani gelmistir.
Tekrar hos geldiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 15:42   #4
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2007
Herkese merhaba,agaclar.net'e 5 dk önce katıldım. Benide aranıza alacak mısınız???

tweetysth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 16:04   #5
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Merhaba sevgili tweetysth aramıza hoşgeldin. Önce kendini yeni gelen arkadaşlar bölümünde tanıtırsan çok iyi olucak.

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2007, 20:00   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Arkadaşlar hoşgeldiniz, hemen yarışmamıza ısınmaya başlayın. Yeni bonsailer için olacak yarışmamız.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2007, 13:00   #7
Ağaç Dostu

Herkese selam, Tweetysth aramiza hos geldin. Umarim uzun soluklu bir bonsaici olursun ve kim bilir belkide onumuzdeki bir iki gun icerisinde sartlari aciklanacak yarismaya da katilirsin. Simdiden sana kolay gelsin.

Eski 23-04-2007, 16:25   #8
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Hoşbulduk arkadaslar, önce kendime bir bonzai bulabilirsem neden olmasın Yurtdışından getirecektim ama izin verilmiyormuş getiremedim, yaşadığım sehirdede bulamadım ( Ne yapsakki?

Eski 23-04-2007, 16:30   #9
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Arkadaşlar kendimi nerden tanıtacağım bulamadım, link vermeniz mümkünmü acaba?

Eski 23-04-2007, 16:35   #10

memet's Avatar

buraya tıklarsan tanışma başlığına ulaşabilirsin. Dışarıdan bonsai getirtmen gereksiz.
En yakın fidanlığa gitmen yeterli, güzel bir fidan seç, sonra birlikte onu bonsai olarak biçimlendirelim.

Eski 25-04-2007, 12:55   #11
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Merhaba,
Bahçemizde asıl gövdesi kurumuş, kökten yeni dallar çıkarmış genç bir söğüt ağacı var. Başka bir forumda verilen tavsiyeye uyarak sonbaharı bekleyip çıkan yan dallardan budama yapacağız ya da sökeceğiz.
Bu arada köke yakın çıkan ve yoğun yan dalları görünce acaba ondan bonsai olur muydu diye merak ettim? Sanki istenildiği gibi biçimlendirilebilir.
Bonsai ile hayranlıkla izlemek dışında ilgim yok, sadece merak ettim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg sogut1.jpg (58.3 KB, 156 views)
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2007, 13:02   #12

memet's Avatar

Olabilir tabi..Bolca dal var güzel bir şekillendirme yapılabilir budamalarla, ağacın kendisinden. Yan dallardan kökü olanlar varsa, ayrılıp onlar da bonsai yapılabilir. Dallar önce köklendirilip, sonra biçimlendirilebilir.

Eski 25-04-2007, 14:46   #13
Ağaç Dostu

Merhaba Sabah, Bonsainin sihirli dunyasina hos geldin. sanirim bundan sonra yalniz izlemekle kalmayip, bonsai yapmiya basliyacaksin. ilk agacin da bir sogut olacaga benziyor. Sogut yolu actiktan sonra kim bilir ne kadar cok ve guzel bonsailerin olur.

Sogut agacin bahcenizde oldugundan, dusunuyorum da bonsai yaparken kimi arkadaslar gibi yaptigin bonsailerine ve fidanlarina yer bulmada zorluk cekmiyeceksin,. Bahcenin bir kosesine onlar icin bir yer duzenliyebilirsin ve orda sergileycegin bonsailerini, her goren ilgi ve hayranlikla seyreder.
Tekrar aramiza hos geldin. Bir sogut ile basliyan bu bonsai yolculugunun bir omur surmesini dilerim.

Eski 25-04-2007, 15:02   #14
Ağaç Dostu

Iyi gunler arkadaslar nerelerdesiniz. herkes sanki gizlice calisiyor, calismalarinizi buralarda paylasin ki yeni basliyanlara cesaret versin. Yoksa yarisma icin mi bu sesizlik. Bir iki gun icerisinde yarismanin sartlari sanirim bildirilecek. Bonsai ile ugrasan herkes mutlaka bu yarismaya katimali.
Simdiden hepinize bol sanslar dilerim.

Eski 27-04-2007, 15:40   #15
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Galeri: 69
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Iyi gunler arkadaslar nerelerdesiniz. herkes sanki gizlice calisiyor, calismalarinizi buralarda paylasin ki yeni basliyanlara cesaret versin. Yoksa yarisma icin mi bu sesizlik. Bir iki gun icerisinde yarismanin sartlari sanirim bildirilecek. Bonsai ile ugrasan herkes mutlaka bu yarismaya katimali.
Simdiden hepinize bol sanslar dilerim.
Hocam, aslında bir bekleme sürecine girmiş gibiyiz, ağaçlar yaprak açtı diye dokunmuyorum. Mevsim olarak, yarışma kötü bir döneme denk gelmedi mi sizce de? Tüm bitkiler büyüme aşamasında.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2007, 15:55   #16
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Galeri: 69
Bir de soru sormak istiyorum. Çamlardan bonsai yapmayı planlıyorum, başta sarıçam var. Ama bu bitkilerde yetişkin bir fidanda dallar seyrek ve daldıklar az oluyor. Bildiğiniz gibi, her yıl 1 sürgün ileri 2 sürgün yana uzayarak dalcıklar oluşuyor, Fidan her yıl 10 cm büyümüş olsa ve 40-50 cm boyunda olsa seyrek dallı ve her dalda uzun ve seyrek dalcıklar olan fidanlar halie geliyor. Şimdi sorum şu, bu seyrek dalcıkları artırmanın bir yolu var mıdır; bir dalda mevcut dalcıklardan yeni dalcıkların çıkması teşvik edilebilir mi ; ve de sürgünlere yapılacak her hangi bir uygulama daha çok dalcık vermesini sağlayabilir mi? Anlatmak istediğim şeyler, bu resimlerde görünüyor.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg dsc_0012.jpg (36.8 KB, 130 views)
Dosya Türü: jpg hhh.jpg (61.3 KB, 130 views)
vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2007, 18:19   #17
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Merhaba Sabah, Bonsainin sihirli dunyasina hos geldin. sanirim bundan sonra yalniz izlemekle kalmayip, bonsai yapmiya basliyacaksin. ilk agacin da bir sogut olacaga benziyor. Sogut yolu actiktan sonra kim bilir ne kadar cok ve guzel bonsailerin olur.

Sogut agacin bahcenizde oldugundan, dusunuyorum da bonsai yaparken kimi arkadaslar gibi yaptigin bonsailerine ve fidanlarina yer bulmada zorluk cekmiyeceksin,. Bahcenin bir kosesine onlar icin bir yer duzenliyebilirsin ve orda sergileycegin bonsailerini, her goren ilgi ve hayranlikla seyreder.
Tekrar aramiza hos geldin. Bir sogut ile basliyan bu bonsai yolculugunun bir omur surmesini dilerim.
Dilekleriniz için teşekkürler. Çok teşvik edici, destekleyici şeyler yazmışsınız.

Ancak söğütümüz için kabaca neler yapılması gerektiğine forumda baktım ve bu işin öyle kaba bilgiyle olmayacağına vakıf oldum. Üstelik bahçede kıyıp atamadığımız ağacın ölümüne deneme yapacağım diyerek bile bile sebep olmak istemem. Bu işe girişince uzunca süre okumam, bilgi edinmem gerekecek ki sonunda söğüt için geç olur herhalde. Belki de şu ara aklımda sadece bahçe olduğu için böyle düşünüyorum.

Gene de konuyla ilgili yaptığınız gayet detaylı ve güzel yazılmış olan açıklamalarınızı fırsat buldukça okumaya çalışacağım.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2007, 12:41   #18
Ağaç Dostu

iyi gunler sayin sabah, sogut agaciniz icin endiselerinizi anliyorum. Sogut agaciniz, ne sansli agactir ki, sizin gibi, onun yasami icin endiselenen, birinin bahcesinde yasiyor. Yeterli bilgiye ulastiktan sonra, belki onun uzerinde calismaya baslaycaginizi soylemeniz ise, diger arkadaslara ornek bir davranis.
Dogadan agac sokmeyi, bir tarafa birakin, kendi bahcesinden bile bilincsizce agac sokmenin, agacin olumune sebeb olma kaygilari olan ornek bir davranis.

Bonsai guzel bir ugrastir, sizi ve cevrenizdekileri alip bam, baska renkli bir dunyaya goturecektir. Bonsai bilgilerini okumaya devam ederken, bir fidanciya ugrayip bonsai yapmak icin alacaginiz bir fidani burdaki tum arkadaslarin yardim ve onerileri ile guzel bir bonsai yapabilirsiniz.
Anladigim kadari ile bahce ve bitkilere yabanci deyilsiniz. Bundan yola cikarak bonsaiyi mutlaka denemenizi oneririm.
Hosca kaliniz.

Eski 26-04-2007, 14:55   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Dergimizin Nisan sayısında yapımı anlatılan saksıyı açık arttırmaya çıkardık. Saksı arayıp bulamayan arkadaşlara duyurulur.

Başlığa ulaşmak için.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2007, 15:40   #20
Ağaç Dostu

salvia's Avatar

Giriş Tarihi: 16-02-2007
Yarışma için tek bonsai çalışmam var gözlerinin içine bakıyorum ama gelişme yok

salvia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2007, 15:59   #21
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Uzun bir aradan sonra aranızda olmak ne güzel
Ne çok çalışma yapılmış
Hepsini incelemek baya zamanımı alacak
Anladığım kadarıyla yarışmada planlanıyormuş

Aybala iyi hazırlan, tek rakibin benim )

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2007, 13:44   #22
Ağaç Dostu

Selamlar arkadaslar, buralarda havalar artik geceleri iyice sogumaya basladi. Sizlerde ise bahar geldi yaz ise yoldadir.
Bu mevsimlerde cogunuz tatile cikacaksiniz. Tatile cikmadan once, mutlaka agaclarinizi sulaycak bir yakininiza birakin. Yaz aylarinda iki gun susuz kalacak bir bonsainin kurumasi hictendir. Uzun zaman ugrasip emek verdiginiz agaciniz susuzluktan hemen olebilir. Bunlari bildiginizi biliyorum da yine bir hatirlatma geregini duydum.

Bu mevsim bitkilerin buyume zamani, agaclariniza guzel bir forum verebilmek icin cimcik alimla yeni surgunlerin uclerini aliniz. Istemediginiz surgunleri buyumeden budayiniz. Istenmiyen surgunler, buyudukten sonra budanirsa agac gereksiz, iki kere enerji kaybina ugraycak. Bir surgunleri buyuturken bir de kalinlasmis surgunlerin budandigi yerdeki kesik yaralarini kapatirken. Ustelik bu budanmis kalin surgun yaralarinin kapanmasi da uzun bir zaman alacak ve agacinizin estetik guzelligini bozacaktir.

Hepiniz sevgi ve saygi ile kaliniz.

Eski 08-05-2007, 19:28   #23
Ağaç Dostu

titan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2006
Galeri: 31
Eğer ben de başarabilirsem bir bonsai sahibi olacağım. Kesilmiş bir "ateş dikeni"nden parça koparıp köklendirici hormonun içine koydum. Sonuçlar iyi gibi görünüyor.

titan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2007, 12:29   #24
Ağaç Dostu

Titan selamlar, basarirsan bir bonsai sahibi olacagini soyluyorsun. Basarmaman icin bir neden yok ve bir deyil, bircok bonsain olabilir. hele sen bir fidanlardan bonsai yapmak icin, uzerlerinde calismaya basla. Bircok arkadas gibi, hic farkina varmadan birden yaninda bonsai olmayi bekliyen bircok agacin oldugunu goreceksin.
Ates dikenin koklenirken, bonsaiye elverisli fidanlarla calismalara baslarsan el becerilerini artirirsin.
Hayal ettigin tum bonsailer senin ellerinden gercek olsun.

Eski 13-05-2007, 02:39   #25
Ağaç Dostu

aneler gunu 006.jpg
Bonsai yapan anneler, ANNELER GUNUNUZ kutlu olsun.

Eski 13-05-2007, 13:51   #26
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Galeri: 2
tohumdan yetiştirme ile ilgili türkçe linkler verebilirmisiniz.

acemi bonsai öğrencisiyim. normal fidelerle çalısmaya basladım. ama bedavadan bulduğum bir kaç tane ( 46 tane ) ıhlamur fideciği var elimde. bol humuslu toprağa diktim. boyları 5-8 cm arasında. daha yeni gövdeleri kabuklaşmaya baslıyor. beni aşan bir konu biliyorum ama. teoriyle pratik başka şekilde birleşmiyor. yıllar sonra tohumdan yetiştirme işine girişmekte zor olacak.

normal fidelerle kendimi geliştirirken tohumdan yeni çıkmış fidelerde kendimi geliştirmek için bir çalışma sahası oluşturacaklar bana.

okumayı severim. su an bu konuda arıştırmalarıma devam ediyorum.

ıhlamur ağaçlarına önerebilceğiniz stiller nelerdir. ( şu an kendiminkiler için değil, benimkilerin daha büyüyüp adam olmalarına çok var. ) sohbetimize devam anlamında.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2007, 13:54   #27
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Galeri: 2
ali h. ali ustam sizi takip ediyorum. sıkı takipçinizim. avusturalyadaki bonsai toplantılarınızdan epey ilham alıyorum.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 12:47   #28
Ağaç Dostu

Herkese iyi gunler, Tasdelenmurat tohumdan bonsai yetistirmek keyifli bir istir. Yalniz uzun bir zaman gerektirdiginden ve yeni basliyanlarda ise, bonsai heyecani en us duzeyde oldugundan , uzun bir sure bekliyemiyeceklerini dusunup, once bonsaiye uygun fidanlardan baslamalarini oneriyoruz. Bu arada sizin gibi tohumdan yetistirmeye baslamis olanlara da, yine onerimiz tohumdan yetistirdikleri fideleri buyurken, bonsaiye uygun fidanlarla el becerilerini gelistirmeleridir.

Ihlamur agaclarinin dogadaki buyume sekillerine bakip en guzel tarzlari bulabilirsiniz. Celebi tarzi disinda sanirim diger tarzlari deneyebilirsiniz. Ozellikle supurge tarzi ve kivrimli dik tarzin cok uygun olacagini dusunuyorum. Elindeki fidanlardan belki duz tas uzerine bir de orman tarzi yaparsin. 15 ve **** daha cok agacli bir orman tarzi.

Bir yil sonra onumuzdeki kis sonu ihlamur fidanlarini yerlerinden cikarip kazik koklerini budarsan, kilcal kokleri de govdenin her tarafina yayip tekrar dikersen. 2-3 yil sonra agaclarini sig saksilara daha kolay alirsin.

Ihlamurdan baska, diger agaclar uzerinde yapacagin calismalari, kendine bir baslik acip paylasirsan deneyimli arkadaslar sana yardimci olacaktir.

Kolay gelsin, hosca kaliniz.

Eski 24-05-2007, 09:13   #29
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Merhaba arkadaşlar,
Tamda aranıza yeni katılmışken çok sevgili anneannemi kaybettim , sizlerden uzak kaldım. Sanırım sevgimi benden uzun ömürlü canlılara yöneltmek bana iyi gelecek...
Hepinize sevgiler...

Eski 24-05-2007, 12:13   #30
Ağaç Dostu

Tweetysth, anneanene rahmetler sana da bas sagligi diliyorum.
Senden uzun omurlu canlilara sevgini yoneltmek, gercekleri deyistirmiyecek.
Olum de dogum gibi bir doga olayi, zaman acinizi az da olsa hafifletecektir.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025