agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni101Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-04-2014, 17:14   #11
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Güzel bir aday,türü Acer Palmatum (Japon Akçaağacı) ama yaşadığınız yer olan Muğla'da bu ağaca bakmak biraz zor olacak. Mümkünse öğlene 10-11 e kadar güneş alan ve serin bir yerde tutmaya çalışın. Sadece toprağını sulayın, yapraklarına su değmesin ,kuruma yapabilir.

Bu süreçte Uç alımı konusunda öğrendiklerinizi uygulayıp seneye sonbahar sonu gibi budama ve dilerseniz( hedeflediğiniz form için bu kalınlık yeterliyse, benim önerim mini bir bonsai yapmanız yönünde) yeni saksıya alabilirsiniz.
Ama cesur davranıp havai köklendirme yaparım derseniz, bu yöntem ile ağacınızdan 2 ayrı gövde daha köklendirip ,çoğaltabilirsiniz.

Alttaki yarım daire çizgi mini bonsai için sınırı, diğer çizgiler ise köklendirme için uygun yerler konusunda tavsiyemdir.

Bir diğer tavsiyem de bonsai çalışmalarınız için yörenizde bolca olan Sığla (günlük) ağaçları edinmenizdir.

Başarılar.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg öneri.jpg (44.8 KB, 261 views)
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025