Arkadaşlar merhaba. İsmim Semih, toprakla ilgili her şeye merakı olan Ankara'da yaşayan bir İzmir'liyim. Çok zamandır evde kendi kendime birşeyler yetiştirmeye çalışıyor ve kendimi avutmaya çalışıyordum fakat nane, kekik, reyhan, ufak çiçekler
vb.'den öteye geçemedim. İzmir'deki evin bahçesinde kendi ellerimle fidandan dikip yetiştirdiğim ağaçlarım var fakat ev ortamı ve özellikle bonsai yapımı konusunda çok fazla eksiğim var.
Birkaç gün önce bu cahilliğimin üstüne gitmek ve kendi bonsailerime başlangıç yapabilmek adına, Ankara Behiçbey orman fidanlığından iki tane fide alıp geldim. Birinin ladin olduğundan emin olmakla birlikte diğer güzelliğin ardıç olduğunu sanıyorum. Ankara şartlarına uyum sağlayabileceklerini düşündüğüm ve çamları gerçekten çok sevdiğim için bu türleri tercih ettim.
Buraya kadar herşey tamam fakat bundan sonraki sürece nerden ve nasıl başlamam gerektiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. Ağaçları saksıya aktarma ve zamanlaması, toprak seçimi, budama gereksinimi, gübreleme ve sulama gibi konularda bilgisi olan büyüklerim yol gösterebilirler mi?
Şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum.