![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın bonsaisan ![]() Üzerinde bilgi etiketi vardı, zelkova diyordu ama sanırım kasaya götürürken etiket düşmüş. Toprağı çok lifli birşeyden oluşuyor, saç-kıl gibi. Bu beni biraz rahatsız etti ama bunun haricinde toprak sağlıklı gözüküyor. İçinde perlit olabileceğini düşündüğüm gri tanecikler de var. Sanırım şu an toprak değişimi yapmama gerek yok. Bir-iki ay iç mekanda tutmak zorundayım, serin ve sadece sabah 7-9 arası doğrudan güneş gören bir pencere önüne koydum. Dibine biraz da yosun koymayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler sayin nariel. Yeni aldiginiz agaciniz yeni surgunler verip buyuyor bu yeni surgunlerin uclarini alip agacinizin seklini korumalisiniz. Bunu yapmazsaniz surgunler her tarafa uzayip agacinizi goruntusunu bozacaktir. Surgunler uzerinde iki cift yaprak birakip uclarini budamak simdi daha kolay. Surgunleri buyumege birakirsaniz daha sonralari belki budamiya kiyamazsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Merhabalar, Geçen yaz satın aldığım bonzaime kıyamadığım için henüz dallarına dokunmadım. Geçen yaz geldiğinde yapraklarını daha açmadan döküyordu. Bu sene annem gelişmiyor diye bulduğu kaba bir güzel dikmiş ağacımı. Şimdi çok sağlıklı görünüyor ve yapraklarını da dökmedi. Budama nasıl yapılır **** biraz daha gelişmesini mi beklemeliyim.? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|