agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni176Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2014, 10:58   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2014
Daha iki gün oldu ve bütün yaprakları kurudu. Ortamının değişmiş olmasının şoku mudur? Dün akşam baktığımda normaldi, toprağı nemliydi sabah kalktığımda bu halde buldum. Susuzluktan kurumuş olacağını düşünerek(aldığımdan beri toprağını kontrol ediyorum, fazla sulayıp çürütmek istemedim) daldırma yöntemiyle suladım ve kış mevsiminde olduğumuz için camın önüne koyup bol bol ışık alması uygun olur diye düşündüm. Baharda direk ışık almayacak şekilde yerini değiştireceğim.

Yanlış yaptığım bir şey var mıdır?
Panikle hata yapmak istemiyorum.

yeni.JPG

ericca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2014, 08:38   #2
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın ericca,

Yaprakların böyle kuruyup dökülmesi pek hayra alamet değil. Ya topraktaki aşırı nemden kökleri çürüyordur ya da dış mekan bitkisidir ve içerdeki hava kuru geliyordur. Kuruyan yaprakları elinizle toplayın fazla yük olmasın, sulamayı da toprağın nemi iyice azaldıkça yapın. Dış mekan bitkisiyse dışarı almakta yarar var, en azından hergün pencere açarak havalandırmaya çalışsanız iyi olur.

Kolay gelsin....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ericca Mesajı Göster
Daha iki gün oldu ve bütün yaprakları kurudu. Ortamının
değişmiş olmasının şoku mudur? Dün akşam baktığımda normaldi, toprağı nemliydi sabah kalktığımda bu halde buldum. Susuzluktan kurumuş olacağını düşünerek(aldığımdan beri toprağını kontrol ediyorum, fazla sulayıp çürütmek istemedim) daldırma yöntemiyle suladım ve kış mevsiminde olduğumuz için camın önüne koyup bol bol ışık alması uygun olur diye düşündüm. Baharda direk ışık almayacak şekilde yerini değiştireceğim.

Yanlış yaptığım bir şey var mıdır?
Panikle hata yapmak istemiyorum.

Eklenti 528747

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2014, 11:48   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2014
Dun bitkiyi sulayip camin yanina koydum ve evi neredeyse tum gun havalandirdim. Uzerinde tamamen kurumayan bir kac yaprak vardi,onlarin canlandigini gordum.dis mekan bitkisi oldugu icin mi boyle oldu yoksa susuz mu kaldi çözemedim. Forumda okudugum bilgilerde bakimi ile ilgili detayli bilgiye rastlamadim. Acilen ic mekan mi dis mekan mi öğrenmem gerek sanirim.

ericca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025