View Single Post
Eski 06-03-2015, 14:17   #499
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serhat Kizgin Mesajı Göster
Sayın üstadlar ve sevgili arkaşlar, herkeze merhaba...

Şunu belirtmeden geçemicem affınıza sığınıyorum. Daha önce yanlış hobi ve sonucunda yanlış insanlarla tanışmak zorunda kaldım. Hobi edinmeden önce her zaman araştırma yapar hale gelmiştim. Aslında olaylara mantıklı hale
bakar oldum. Bu yönden bana çok şey kattı ama buradaki ortamın çok doğal, saygılı ve mantık çerçevesinde olması beni cezbetti.

Utanarak söylüyorum ki, malesef bende ilk önce tohum siparişi verip daha sonra araştıran guruptayım. Forum ve webte yaptığım araştırmalara göre tohumdan çimlendirmeyi % 60-70 yapabilirim fakat tam anlamıyla
öğrenmek istiyorum. Doğal olarak ilk sormam gereken şey siparişini verdiğim tohumnları daha sonra çimlenmesini sağlamak için nasıl muhafaza edebilirim.

Hobiye ilk başlayanlara yönelik tohumdan yetiştirmemın zor olmasını forumdaki üstadların yönlendirmeleri sonucunda ilk etapta çam fidanını, saksıya alıp budamam gerektiğinin farkına vardım ki hobiden soğumamam lazım . İkinci sorum nasıl bir türde, nasıl bir boyda ve nasıl bir hacimde ( resimli şekilde) çam fidanı almam konusunda yardımlarını bekliyorum. Benim zevkim dışında sizin sevfiklerinizde olabilir.

Sizden tek bir ricam var. Konuya hakim olamadığım ve heyecanlı olduğum için en basit dilde ve olabiliyorsa resimli anlatmanız lütfenn Hepinizin yorum inanın ben ve benim gibi yeni başlangıç yapan arkadaşlar için
çok değerli. Şimdiden zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim...
Diğer başlıkta yazdığım mesaja bakabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/yeni-ba...tm#post1361214

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön