agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)




Beğeni Düzeni176Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-09-2013, 18:41   #11
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.synx.
Öncelikle hoşgeldiniz ve ağaçlar hayırlı olsun.
Bir kaç madde altında düşüncelerimi paylaşmak isterim.
-Ağaçların kışa hazırlandığı şu dönemde ağaçlar hala uyanıklar. Kök sitemleriyle ilgili yapacağınız herhangi bir işlem ağaçlarınızın ölümüne sebep olacaktır.
-Ağaçlarınızı bonsai saksısı gibi sığ ve az topraklı saksılara aldığınız takdirde (kazık köklerini ve diğer kök sistemlerini keserek) ağacınızın gelişimi gözle görülür bir şekilde çok yavaşlar. Buda henüz herhangi bir forma kavuşmamış ağaçlarınızın o formlara erişmesini ciddi ölçüde uzatır.
-Bir çok ağacın ismini vermiş ve aldığınızı yazmışsınız. Yaşları itibariyle beden çapları umarım kalın (3-4 cm ve üzeri) ağaçlardır. Aksi takdirde bu ağaçlarınızın beden yapmasını beklemek durumunda kalabilirsiniz.
-Birde aşı meselesi var. Meyve fidanları olduğundan aşılı ağaçlar olması ihtimali var. Bonsaide aşı kullanılan bir teknik ama bedenden (üstü başka altı başka) aşılı ağaçlar yaprak farklılığı ve enerji dengelemesi yüzünde tercih edilmiyor çünki sorun çıkarıyor. Gerçi havai köklendirme yapıp ayırırsınız ama buda size yine ciddi zaman kaybı demek.

Aslın da ağaçlarınızı Üyelerin Bonsai Çalışmaları - agaclar.net resimleriyle yayınlarsanız forumdaki üyeler daha çok yardımcı olurlar.
İyi çalışmalar dilerim.

Sakaki, synx ve seccomann01 beğendi.
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025