![]() |
|
![]() |
#181 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Yardiminiz icin tesekkur ederim. Fidan secimi konularini okudum, hemen deniyim kendimi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() Ancak İstanbul'da bonsai ile ilgilnenen bayağı bir bonsaisever var: Tekin, tourkana, yamadorian gibi. Size yardımcı olacaklarını umuyorum. Hatta tourkana (Hasan) beyin bir bonsai fidanlığı var. Fidan seçimine karar vermeden önce mutlaka bir uğrayın onun yanına derim. NOT: Bir de sizden bir istirhamım olacak mümkünse; yazılarınızı SMS çeker gibi değil de doğru Türkçe karakterleri kullanarak, imla ve gramer kurallarına dikkat ederek yazarsanız çok seviniriz. Forum olarak titizlik gösterdiğimiz bir konu bu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Ağaç İthalatı
Mrh, malumunuz olduğu üzere bitki/ağaç dünyasının çok geniş bir alan olmasından dolayı benim gibi yeni başlayanlar için kafa karışıklığının normal olduğunu düşünüyorum. Bendeki kafa karışıklıklarından biri de şu eğer cevap verirseniz çok sevinirim: İstediğimiz bir ağaç türünü yurtiçinde bulamıyorum ve genel olarak bu ağaçların satışı yurtdışında ve özellikle abd ve ingilterede yapılmakta. Buralardan bu tarz ağaç getirten var mı ve varsa prosedürü ne şekildedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Anlamadığım, bonsai ile ilgileniyor musunuz yoksa bahçeniz için mi ağaç arıyorsunuz? Ona göre bu mesajı tekrar taşımak gerekecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Yeni Üye
|
Sayın malina , forumda yeni olduğum için bu tür hatalar olabilir.teşekkür ederim ilginiz için.Ben bahçe düzenlemesi için istediğim ağaç türleri genelde abd ve ingilterede olduğu ve bu tür ağaçlara ilgisi olup da yurtdışından ağaç getiren arkadaşların bilgisine başvurmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Yeni Üye
|
hiç yurtdışından ağaç fidanı getiren yok galiba , öreneğin amazon com dan bu şekilde fidan satın alma imkanımız varmıdır ? bu şekilde getiren hiç kimse yok mu ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu.
|
Sayin lennox hangi turu istiyorsunuz ? Ucakla beraber yaninizda getirmek bile zor, amazon.com cd ve kitap disinda gondermiyor , ayrica toprakli urunler gumruk mevzuatina cok takiliyor , bence fidan ithalati yapan firmalardan yardim isteyin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2012
|
Ağacın köklerini görünür yapmak
agacımın koklerının gorunmesını ıstıyorum ama altında sert bır uzantı olmadı ıcın bunu yapamıyorum bu konuda bılgı verırsenız sevınırım 170920121275.jpg http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/1669.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaçsever
|
bır ay once marketten satın aldıktan sonra koklerını kesıp aynı saksıya gerı dıktım bu sorun olur mu yoksa hemen degıstırıyım mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaçsever
|
çakılları aldım hafta sonu da toprağını değiştirecem tesekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaçsever
|
Dört fidanlk gezdim kaç fidana baktıgı mı bilmiyorum. Onlarca fidan arasından bir tane bile bonzaı yapabileceğim birsey bulamadım.Biliyorm ki bu benim acemiliğimden kaynaklnıyor. Bende kendim yetiştirmek hazır almamak istiyorum ancak,bunu nasıl yapabileceği mi bilmiyorum. Belli bir süre hazır bonzaı alıp üstünde mi çalısmalıyım, yoksa her hangi bir fide alıp onunla yap boz mu oynamalıyım. Kıs girmeden birkac bonzaı adayım olsun istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gezdiğiniz fidanlıkları bence Mart ayı gibi yani ilkbahara girerken bir daha geziniz. Ticari kar amaçlı yerler oldukları için ilkbahar başında stok yapmaya başlıyorlar. Şu dönemde ise ellerinde satışlardan arta kalanlar vardır sadece. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/bicim-v...leri/20643.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaçsever
|
Önerinizi dikkate alıp denemeler mutlaka yapacam.Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Ben cüce nar ile başladım. Kök budaması ve saksı değişimi yaptığım halde bir çok kişi yapraklarını döker dedi fakat dökmedi sanki kendini uykuya aldı hemde üstünde nar ve yaprakları varken ilginç.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Yeni Üye
|
Benim cüce narım bu haldeyken gösterdiğim gibi sadece telleme ile resimdeki hale soktum. Daha yeniyim yanlış bir şey yaptıysam cüce narımdan af ola ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu mevsimde saksı değiştirip telleme yapmasaydınız daha iyi olurdu. Öte yandan çok kırılgan olan narı telleme de bir başarı aslında. Şimdilik sağlıklı kalmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Yakında bir atölye çalışması yaparız orada konuşuruz temel konularda neler yapılacağını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Yeni Üye
|
İlginiz için çok teşekkür ederim atölye çalışmasında olacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2012
|
Arkadaşlar merhaba; Resimde çekirdekten yetiştirdiğim limon ağacı var. 2 yaşını biraz geçiyor. Bunu bonzai yapmak için yetiştiriyorum ancak kurutmaktan korktuğum için hiç elleyemiyorum. Sizce ilk aşamada ne yapmalıyım. Ağacı kurutmadan yapabileceğim işlemler nelerdir? Ayrıca buna nasıl aşı yapabilirim? İlginiz için şimdiden teşekkürler DSC03515.jpg DSC03516.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Sn vivacious, Öncelikle merhaba. (Resimleri yüklemeden önce ağacınız dikey durumda görünecek şekilde düzenlerseniz fikir verecek arkadaşlar için daha iyi olur. Ben bu defalık sizin için düzenledim) İnternette araştırma yaptığınızda turunçgillerin pek tavsiye edilmediğini zira yapraklarının küçülme sorunundan bahsedildiğini fark edersiniz ancak kesinlikle küçülmüyor diye birşey yok ve bonsai olmaz demek de bence yanlış olur. Benim bir mandalinam var ve işler gayet yolunda gidiyor. Yaprak byüklüğünü 1 cm'nin bile altına indirmeyi başardım, siz de başarırsınız. Ancak ağacınızı nasıl bonsai yapacağınızın veya bunun için gerekli işlemlerin cevabı burada bir mesajla anlatılabilecek kadar kısa bir mevzu değil. Şu an ağacınıza bir müdahalede bulunmadan önce bonsai bölümümüzdeki tüm bilgileri gözden geçirmenizi hatta internette bulabildiğiniz başka tüm bilgileri okumanızı tavsiye ederim. Budama gibi basit bir işlem bile gerekli bilgiye sahip olunmadan yapıldığında bir dalın hatta ağacın kaybına neden olabiliyor. Zaten adayınızda yapacağınız çoğu işlem için ilkbahar başını beklemeniz gerekli. O yüzden o zamana kadar elinizde bolca zaman var. Turunçgillerde bonsai yapmak için en büyük problemlerden birisi de kazık kök. Bu konu da zaten ilkbahar başında ilgilenmeniz gerekecek diğer bir konu. Ama şimdilik kendinize teorik bilgileri edinmek için zaman ayırın derim. Bu arada neden aşı yapmayı düşünüyorsunuz? Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2012
|
Merhaba Sayın Sakaki. Zaman ayırıp detaylı bir açıklama yazdığınız için teşekkür ederim. Aslında benim için problem, teorik bilgilerin genelde bonsai işine tüm detayları ile hakim olmak isteyenler için yazılıyor olması. Ben öncelikle basit bir şekilde başlamak istiyorum. Çok karmaşık süreçler ile uğraşmak istemiyorum. Neticede amacım bu işi yaparken dinlenmek. Eminim başladıktan sonra ilave bilgiye ihtiyacım olacak. ama bu bilgileri şimdiden öğrenmek sıkıcı ve zor. Ayrıca teorik bilgileri okumuş olsam dahi ağacı budamaya başlayacağımda nereden başlayacağıma yine karar veremiyorum ![]() Neticede; Yazınızdan anladım ki turunçgiller bu işe başlamak için iyi bir seçim değil. Bu durumda kendime başka bir tür bulmaya çalışacağım ve yine belirttiğiniz gibi ilkbaharı bekleyeceğim. Şimdilik bonsai bölümünüzü okuyarak biraz daha anlamaya çalışayım. Not: Aşı yapmayı ağaçtan meyve alabilmek için istiyorum. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bahradan önce başka fidanlar alıp, onlara kış budaması yaparak pratiğe başlayabilirsiniz. Bu ağacınızameyve vermesi için aşı yaptığınızda şöyle bir durum olur. Meyve ağacın gücünü alacağı için zayıflamasına neden olur. Genellikle meyvelerin alınması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2011
|
Merhabalar, Bir şimşirim ve küçücük bir ıhlamur ağacım var. Ihlamura nasıl davranmalıyım öldürürüm diye korkuyorum bir şey de yapamıyorum oyüzden. Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Yeni Üye
|
Fotoğrafları yollamayı becerememişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Yeni Üye
|
ıhlamurum ve şimşirim
[ATTACH]fotoğraf0095y.jpg[/ATTACH] fotoğraflarımı değiştirdikten sonra tekrardan yüklüyorum ![]() olacağını umut ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Sayın ekinn ağaçlarınız hayırlı olsun . Ağaçlarınızı mümkün olduğunca büyük bir saksıya alıp bir süre gelişmelerini beklemek gerekecek, daha küçükler . Onlar büyümeye devam ederken daha büyük ağaçlar edinirseniz kısa bir süre sonra işlemler yapmaya başlayabilirsiniz ve hevesiniz kırılmamış olur böylece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim ilk olarak. Peki bu süreden kastınız ne kadar yaklaşık? Hiç bir şey mi yapmıyım?( sulamak vs. hayati şeyler dışında) upuzun ağaç mı olsun? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı |
|
|