![]() |
Ellerinize sağlık :))
Bende daha neler var da bir türlü fırsatını bulup ta fotoğraflandıramadım :) Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Penelophe,papatyam,Müjgan Hanım,Derya Hanım,Billur Hanım ellerinize sağlık. Benim pek fazla vaktim olmuyor ama annem boş durmuyor :p Bunlar da ağaçlar.net için seçtiklerim.Umarım bu güzellikleri de yeni nesillere aktarabiliriz.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı:
|
Resmin altına yazmayı beceremedim. :( Bu kırmızılı olan 'domates oyası' ymış.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim bu yaz yaptığım bohça köşesi.
|
Sümeyye, ne kadar güzel oyalar bunlar :) bir de ben öğrenebilsem iğne oyasını :(
|
Oooo bu başlık almış başını gitmiş, Billur Ablamızda havlu kenarlarını döktürmüş hani. Sümeyye Hanım'ın iğne oyalarıda çok güzel, iğne oyasını bende bilmiyorum:( Sıcak yaz günlerinde, serin sonbahar günleri için, anneme ve kendime panço ördüm; onlarında fotoğraflarını çekip buraya koyacağım.
|
Derya :( ben mekik oyası da bilmiyorum :((
|
Papatyam mekik çok kolay ve çok uzun ömürlü. Bir mekik ile 3-5 havluyu çok rahat eskitebilirsin. Tabi kaydırmalı dediğimiz mekik kolay, diğeri bir hayli zor. Ben de diğerini bilmiyorum.
|
Etrafımda bilen biri de yok ki öğreneyim.
|
papatyam çok teşekkürler,beğenmenize sevindim.:rolleyes: Böyle oyaları yapabilmek için uzun zaman ve tecrübe lazım,yoksa muntazam olmuyor. Ya da ben çok yeteneksizim. :( Umarım yakında öğrenirsiniz.
Derya Hanım iğne oyası bence mekikten daha kolay,ben düğüm atmayı bile öğrenemedim. :( Pançolarınızı merakla bekliyorum. Güzel bir gün dileğiyle... |
Hepinizin emeklerine ve sabırlarını en içten duygularımla kutluyorum; el emeği göz nuru olan minicikte olsa çok güzel, mühim olan zevkle üretebilmek..:)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kendi tasarımım duvar süsü hasır şapkalarım ve kuru çiçek demeti koymak üzere yaptığım çiçek torbam.. Beş yıl önce yaklaşık ikiyüz adette kolye tasarımı yaptım ama onlardan hiç numune saklamamışım size sunmak için; keza Sakatlar Derneği'ne bağışladım..
|
4 Eklenti(ler)
Oyalar,
|
4 Eklenti(ler)
El boyaması yazmalar,
|
2 Eklenti(ler)
Lif ve iğne oyaları.
|
Billur Abla, yaptıkların çok güzel. Üstelik birde hayırlı bir iş yapıp sakatlar derneğine bağışlamışsın.
Papatyam senin modellerde harika, lifler çok hoşuma gitti; bu modelden bende yapacağım ;) |
4 Eklenti(ler)
İşte benim çeyizim.Aşşağıda göreceğiniz iğne oyalarının büyük bir bölümü anneannem tarafından yapılmış olup ona uzun,sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor ve ellerinden öpüyorum.
Unutmadan bunlar Elazığlıların sanat eserleridir. |
3 Eklenti(ler)
İğne oyalarının devamı
|
4 Eklenti(ler)
Yazma bizde kullanılan adıyla tülbent kenarları:
|
5 Eklenti(ler)
Devamı
|
3 Eklenti(ler)
Tülbentlerin üzerindeki desenlere de dikkatinizi çekmek isterim.
|
3 Eklenti(ler)
Biraz daha
|
2 Eklenti(ler)
İki adet ipek üzerine oyalı mendil.
|
4 Eklenti(ler)
Mevlüt Örtüleri
|
1 Eklenti(ler)
Bayramlarda içine lokum ve sarı lira konularak torunlara verilen mendil kenarı
|
2 Eklenti(ler)
Bu katagoride son iki adet
|
1 Eklenti(ler)
Çıtı pıtı bir tane daha
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025