![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bitlis te bir eski ev
Sevgili arkadaşlar, dün gece bu bölümü geç farkettiğimi belirtmiştim. Size bir eski Bitlis evini tanıtarak hatamı telafi ediyorum. Bitlis'e 2004 yılı gibi sürgün yediğimden gitmiştim. Meslek hayatımda 2 kez bu iş başıma geldi ama ikisinde de hiç üzülmedim. Çünkü devlet babanın bu işleri bana fırsat oluyor. Bitlis aslında çok güzel bir yer. Ben orayı bacasız sanayi bölgesi olarak düşünmüştüm. Bu terör aslında en çok yöre insanını mahvediyor. Bitlis halkı ne üzerinde oturduğu konusunda bir bilinçlense eminim çok sayıda turist çeker. Aşağıda fotolarını göreceğiniz ev, benim tanık olduğum en muhteşem evlerden bir tanesi. Burayı eşime Bitlis i gezdiriken tesadüfen bulduk. Sahibi bir bakkaldı. Evi yıkacağından filan bahsediyordu ama izin vermediklerinden dem vuruyordu. Evin önüne gittiğimizde, bizim için sahibi olan bakkala haber verdiler. O dasağolsun elinde anahtar gelip, bizi gezdirdi. Ev eski bir ermeni evi imiş. Kalem boyamalrı ise Türk ustaların eseri. Evde günümüzün şofbenlerinin fonksiyonuna sahip bir düzenekten bahsediyordu. Evin bu harab halinde bile bir asalet vardı. O zaman için çok üzüldüğümüzü hatırlıyorum. Adamcağızı " burayı koruması ve hatta para karşılığı bile gezdirmesi konusunda iknaya çalışmıştık. Ama bakışları hiç de koruma yanlısı gibi değildi. inşallah ev hala korunuyordur. Uzattık lafı yine buyrun fotolara ve sanat şahaserlerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|