![]() |
Fidancı adam 40 ytl diyor bodur ladine :) Karar verirsek birer tane alıp başlayabiliriz. Saksı demiştiniz ya, arkadaşımdan istemiştim, söyledim ona bakacak yine saksı konusunu. www.joebonsai.com da güzel saksılar var ama kanada'dan gelecek galiba pahalıya patlayabilir. Ben de incir ağacının dalına toprak sardım, tesadüfe bakın. Güzel bir incir bonsaisi istiyorum, köklenirse. Ayrıca internetten Pinus mugo, Pinus parviflora ve Picea jezoensis tohumu sipariş verdim bugün. Toplam 17 dolara 30 ar adet tohum + posta masrafı. 200 adet de Mavi ladin tohumum var. 100 ünü diktim. Tohumdan bonsai her nekadar uzun da sürse onun tadı da başka olur herhalde. Hocam müsait olduğunuzda, meydanda doruk işhanı kat 3 te ( bordo işhanının yanı) işyerim. beklerim. Köyüm Işıklar köyü, yaylam Kayabaşı haftasonları oralarda oluyorum genelde...Görüşmek üzere.
|
Iyi gunler Senol Dalkiran ve Vyssera, Ayva ve incir agaclarina yaptiginiz hava koklendirmeside basarili olmamaniz icin bir sebeb yok yaptiginiz calismalari asama asama resimleyip burda paylasirsaniz bircok arkadasa yardimci olacaktir.
Fidanliklarda araycaginiz bonsai adaylari icin bol sanslar[Pek satis yapmiyan kose bucakta kalmis fidancilarda yasli ve guzel belkide ucuz agaclar bulabilirsiniz diye dusunuyorum.] Calismalarinizda kolayliklar dilerim. Bir araya gelip birlikte de calismalar yapmalisiniz iki iken 3,4,5,6,.....ve daha da artarak bir bonsai kulubu kurarsiniz. . |
Ali hocam haklısınız. Şenol beyle bugün görüştük. Fidanlığa da gideceğiz. Elimde bazı fidanlar var onların da resmini yükleyeceğim bu haftasonu. Hava köklendirmesinde yaptığım işlem sadece ağacın dalına toprak sarmaktan ibaret ama, incir toprağı görür görmez köklenir dendiği için böyle yaptım. Onun da resimlerini çekeceğim. İlerde işe yararsa, tüm safhaları burda gösteririm. Hoşçakalın.
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,aldığım şimşirlerden birini fotoğrafdaki gibi şekillendirmeye çalıştım,şimdilik bu şekilde bir süre kalsın bakalım daha sonra ne gibi değişiklikler yaparım.Şimşire fazla bir şekil verilemiyor ne yazıkki.Bu arada yıllar sonrası için bonsai aday adaylarını saksılara aldım.Bunlar için şimdilik birşey yapmak gerekir mi acaba.En küçüğü erik,bir büyüğü ayva.Ayvaya tel sarmak gerekirmi,bir sürü eşkin çıkarıyor,onların çıkmasını bekleyip ona göremi şekil vermeli acaba.Saksıya aldığımda da sağlıklı biçimde büyüyor.Erk için ne yapmak gerek şimdilik bilmiyorum.Bu boyda saksıya alıp nasıl bir gelişme süreci olduğunu deneyen varsa deneyimlerini paylaşmasını bekliyorum.Herkese kolay gelsin.
|
Son fotoğraftaki için çelebi, bujingi düşünülebilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025