![]() |
Hasancihad / Elwodi, Ardıç, Phytosphorum
1 Eklenti(ler)
Toplu olarak fidanlarımın fotografi. Upload için mb sınırı varmış çözünürlüğü çok düşürmek zorunda kaldım.
Eklenti 5311 |
1 Eklenti(ler)
Öncelikle bu ağaçlar fidancıda çok hoşuma gittiler. Baktım sapları bayağı kalın ve düz olarak ilerliyorlar. Bonzai olabilir gibi geldi. İsimlerini de şuan hatırlamıyorum o nedenle internette de arayamadım. Eğer bilen varsa lütfen öncelikle bu konuda yardımcı olsun.
Bu arada Turunç güzel dileklerin için teşekkür ediyorum. Sen de gör diyorum güzel temennine mukabeleten. Eklenti 5312 |
Ateş dikeni, Phytosphorum tobia, Limon servi var sanırım. Arkadakiler ne bilemiyeceğim. Resimler pek fikir vermedi bana.. Sen en iyisi resimleri çekerken bir masaya koy, biraz seviyesini yükselt ve gövde net görünecek şekilde karşıdan resim çek.. Daha fikir verici olur derim:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu agacı Koçtaş'tan aldım. Budamak için makas almaya gittiğimde aldım. ismini şuan hatırlamıyorum ama sanırım faturada yazıyordur. Umarım bonsai olabilir.
|
Phytosphorum tobia olmalı..Solda yayılıcı ardıç gördüm galiba..
|
Alıntı:
|
Uzmanımız geldi ben susuyorum. :)
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2&d=1163890162
Mavi ladin mi acaba Yoksa mazı mı? Çok bilirim ya:) |
1 Eklenti(ler)
Evet bu bir ardiçti. Yayilici olandan da bonsai yapabilir miyiz?
|
Ardıç başlamak için ideal ağaççıklardan biri. Ama hani şimşir,dişbudak, ligustrum, cotoneaster nerde? :))
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 5319
Bu fidanın ismi Chamcyparis lawsoniana 'Elwodi-i'-(Chamcyparis lawsoniana-Yalancı Servi Elwodi-i de varyetesi.Kısaca Elvudi diye bilinir. |
Albiza noktayı koydu:) Nerelerdeyse, uzun zamandır yoktun. Bana yardım ettiğin gibi yeni arkadaşımızada yardımı esirgemezsin.. :)
|
1 Eklenti(ler)
Aslinda fidanlikta bunun bir ardiç olduğunu söylemişlerdi. Ama sanirim bu bir mazi ve ben bundan iki tane aldim. Kök kismi cok hosuma gitti. Mazidan is cikar mi dersiniz?
|
Alıntı:
|
Şimşir yokmuş gezdiğim fidancilarda. Birinde buldum onlar da hoşuma gitmedi.cotoneaster ise annemin bahcesinden sokmeye karar verdim. Disbudak ismi fidancida aklima gelmedi. karaagaç diye sordum, o da akagaç diye agaçlar gösterdi onlar da çınar gibi kocaman uzun uzun fidanlardı onları o yüzden haftaya bıraktım.
|
Bana da elwodi gibi gelmişti. :)
Uzmanın nokta koyması iyi oldu. Albiza hoşgeldin :) |
Karşıdan gövde görünecek şekilde çekersen daha anlaşılır olur sanırım.
|
Hasancihad tek tek turuncun dediği gibi fotoğraflarını çekersen iyi olur.
|
İşlerimin yoğunluğundan foruma fazla girme fırsatı bulamadım,girdiğimde de ancak yazılanları okuyabildim.
|
Haydaa aynı anda aynı şeyleri düşünmüşüz. ben yazarken turunc göndermiş mesajı bile.
|
Hoşbulduk Bonsaireef.
|
Uzmanımız geldiğine göre bende sustum:))
|
2. resimdeki ağaç mazı diye düşünüyorum fakat kesinlikle ladin değil :)
|
Hasancihad sana şimdi telde lazım olacak. O işi ne yaptın tel aldın mı?
|
Bonsaisever ona elwodi demiştik ama :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu uzun olan ve agacların yakin resmi ama asil resimleri yarin sabah cekmeyi düsünüyorum.
|
Yaa taa geriden geliyorumu ben.
Hep böyle oluyor...ben oynamıyorum :) |
1 Eklenti(ler)
mazi oldugunu tahmin ettiğim agacın yakindan görünümü. Yaprakları diğer ardiçtan farklı. Daha çok maziya benziyor.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=563
Hasancihad resim çekerken dikkat etmen gerekenler için pratik fikirler içeren bu linki incelemeni tavsiye ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025