agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yarım Kalmış Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/)
-   -   turunç / Gardenya (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/2113.htm)

bonsaireef 22-11-2006 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasancihad
Kuru dal yapılacak kısım ne zaman kurutulacak Bonsaireef Sensei? Şimdi mi yapması gerekiyor, yoksa onun da mevsimi mi var?

Dur daha ne senseisi. Sensei yanında çırak olmaya razıyım. Sensei öyle kolaymı olunuyor. :D
Kuru dal için mevsim olduğunu sanmıyorum. Ne de olsa kurutacaksın. Yaşatacak olsan o zaman mevsim var :)
Bütün ağacı birden kurutmaktansa kademeli yapmak daha faydalı olur diye düşünüyorum.

turunç 22-11-2006 12:13

Bonsaireef; lime sülfürü nerden bulacağız? Kendimiz mi yapacağız? Bazı tarifler okumuştum. Sen o işi nasıl hallediyorsun? İlgine teşekkürler. Saygılar...

bonsaireef 22-11-2006 12:15

O tarifleri uygulayabilirsin. Albiza o tariften yapmış.

turunç 23-11-2006 10:37

Ateş dikeni

Merhaba arkadaşlar. Hani daha önceki sayfalarda albiza' nın dediği gibi budadığım,
Fakat o söylemeden güzel bir dalı kesmiş olduğum ateş dikenim vardı ya.
İşte ona gidip gelip bakıyordum.
Kaybettiğim dalı yerine koyma şansım olmadığından o şekli vemem imkansız oldu.
Napsam diye düşünürken aklıma böyle bir şekil geldi. Ne dersiniz, bu şekil yapmam mümkünmüdür.?
Ordan dallanmayı arttırıp aşağı doğru tellesem. Sonrada yukarı giden dalı ölü dal yapsam ağaç kaldırır mı bu derin budamayı?

hasancihad 24-11-2006 11:24

1 Eklenti(ler)
Cevap yazacağım, ama bir ziraat mühendisine cevap yazmak da kolay değil hani. Tereciye tere satmak. Bence kaldırır. Niyesi yok. Yani kaldırması lazım. Yani umarım kaldırır.:D Neyse bu sorunu senseiler cevaplasın.
Ateş dikenin güzel görünüyor. Güzel bir ağaçmış. Kıskanıyorum ama.

Ben yeni bir orman çalışması resmi buldum. Seninle de paylaşmak istedim.

Eklenti 5533

turunç 24-11-2006 11:45

Merhaba hasancihad;
Kladırır mı bilemediğimden acele etmeyip bekleyeceğim. Garanti olsun diye de yukarı uzanan dalı kesmeyeceğim. Ağacı kaybetmek istemem. Kıskanırsın tabii:)). Nazar etme ne olur fidancıları gez senin de olur:pp Onu bulana kadar akla karayı seçmiştim.

Bu orman tarzı bir harika, ben de de var bu resimden. Ama sadece bakıp bakıp ağzım sulanıyor. İnşallah ilerleyen yıllarda bunu yapma şansım olur. O zamana kadar da birşeyler öğrenirim galiba... Orman tarzı için bir başlık açayım kendime. Böyle zor oluyor..

bonsaireef 24-11-2006 12:14

Turunc çok ilginç fikirlerin var. Ateş dikenine uygulayacağın şekil çok hoş görünecektir. Bence üstte giden dalı hemen kurutma. Aşağıdaki ilk çıkan kalın dalı kes.

murare 24-11-2006 12:22

Bence fikir güzel uygulayınca göreceğiz ama. Budamayıda senin dediğin gibi biraz bekletsen iyi olur. Ne güzel ya çalışma yapıp duruyor. Zaten ilk hedefim sensin turunc ayağını denk al. Önce senin kadar çok çalışma yapacağım, sonra albiza kadar çok ağacım olacak, ondan sonra ağaçları tanımada acerpalmatumu geçeceğim ve en sonunda bonsaireefden daha güzel bonsai yapacağım. :D :D

bonsaireef 24-11-2006 12:52

Benim güzel bonsaim yok ki murare. Arkadaşların bonsaileri benimkilerden çok çok güzel.
Hem ben daha bonsai çalışmaya tam anlamıyla başlamadım. Kendi çapımda oyalanıyorum. Yerleşik hayata bir geçeyim o zaman başlayacağım bonsai çalışmaya. Arkadaşlar benden çok yetenekli. O zamana kadar onların çok güzel bonsaileri olacak. Seninde çok güzel bonsailerin olacak. Buna inan.

murare 24-11-2006 13:20

:D Merak etme almayacağım bonsailerini doktor.

turunç 24-11-2006 14:09

Arkadaşlar yorumlarınız için saolun. Zahmet edip düşünüp yazmışsınız.

Bonsaireef, o dalı zaten çoktan kesmiş bulunduğum için yeniden şekil arayışına girmiştim. Bulduğum model çok hoşuma gitti. Umarım başarılı bir şekilde uygulayabilirim. Ağacı oldürmemek için bekleyeceğim. Dallanırsa sonradan budarım. Acelem yok.

Murare, sende saol. Koltuklarımı kabarttın. İnşallah çalışmalarını yayınlarsın da bizde kıskançlıktan çatlarız.:)

Hasancihad, seni gözüme fena kestirdim. Seni masrafa sokup orman yaptıracağım bu gidişle. Aslında iyi de olur. Batarsak ikimiz birden batarız:) Başarılı olursak, doğruu sergiye. Ormanlarımızı görücüye çıkarmaya:))

turunç 25-11-2006 11:09

Sence tellemeye gelirmi bu dal. Şimdiden şekil versem.Birazda çalışmış olurdum.

bonsaireef 25-11-2006 11:15

Şekil ver ******. Sonra kalınlaşınca şekil vermesi zor olur. En azından ana dala şekil ver, o sonra gövde olacak çünkü.

turunç 25-11-2006 11:21

Tamam gidip işe koyulayım ama önce şekil için bir kaç resmi inceleyeyimde başına başka kaza gelmesin dimi:)

turunç 11-12-2006 10:51

Ligustrum ve ateş dikeni saksıya alındı

Arkadaşlar hafta sonu orman çalışmamı bitirdikten sonra hızımı alamadım ve ligustrum ve ateş dikenini saksıya aldım.
Burada çalışmanın detaylarının fotolarını yüklemek isterdim ama gerçekten fırsat olmadı. Gece çekimleri berbat çıkıyor. O sebeple bitmiş hallerinin fotolarını sabah çektim. Umarım yeni arkadaşlara fikir verebilmişimdir. Yine söylüyorum hatalarımı bildirin lütfen. Saygılar hepinize...

bonsaisever 28-12-2006 19:48

Turunç biz buna kesin olmamakla birlikte Şamdan tarzı ismini vermiştik :)

turunç 28-12-2006 21:31

Çok uygun bir isim. Şamdan şeklinde olması akla bu ismi getiriyor zaten. Bu stili de çok beğendiğimi belirtmek isterim.:) Lime sülfür elime geçince şamdanı hemen uygulayacağım. Bu stilde dal dizimi çok farklı. Dalın ucunu tamamen aşağıya eğiyorsak, hakim dalı kim oluşturuyor? Dal dizimi şamdan stilinde nasıl yapılıyor?

turunç 13-01-2007 15:34

Tomurcuklanma

Ağacın iyi durumda olduğunun kesin kanıtı diye düşünüyorum. Daha önceki resimlerde verdiğim ligustrum ve ateş dikeni tomurcuklandı.

tourkana 16-01-2007 12:51

216ncı mesajda gördüğüm bonsailer süper ötesi....kökleri nasıl o hale getirttin,torfla kapatarak mı sadece ? bir de o uygulama hangi ağaçlarda güzel cevap verir acaba?

turunç 16-01-2007 14:27

Merhaba Tourkana;
#216 nolu mesajdakiler bonsai adaylarıdır. Henüz bonsai olmak için çok yolun başındalar. Soldaki bir cotoneaster (muşmula)' dır. Onu satın aldığımda böyle bir kök sistemi vardı. Ortadaki ligustrumu saksıya almadan önce üstteki toprağı alarak köklerini özellikle ortaya çıkardım.

Bu uygulamaya en güzel geniş yapraklı ağaç ve çalılar cevap verir. Ligustrum, ateş dikeni, şimşir, dişbudak, söğüt, içmekanda ficuslar ve shefflera ilk aklıma gelenler. Fidan seçerken gövde kalınlığına ve şekline dikkat edersen, çok güzel adaylara sahip olabilirsin. Mutlu bir gün dilerim...

Hhatice 19-01-2007 00:50

Arkadaşlar benimde geçen sene kendiliğinden çıkan bir malta eriği fidanım var.Ne dersiniz bundan bonsai oluşturabilirmiyim.? Üç saattir okuyorum .Daha çok başındayım biliyorum.Okudukça merak sardım.Olmazsa kendime bir bonsai alacağım .Bunun için fidan mı alsam,yoksa hazır yapılmış olanları mı tercih etsem karar veremedim.Satın alınanlara da pek güvenmiyorum.Neticede geç oldu en iyisi şimdi yatıp biraz da nasıl bir karar alacağımı düşünerek uyumak:)))

memet 19-01-2007 08:53

Malta eriğini dene, yaprak küçültmede biraz düşünmemiz gerekecek. hazır bir bonsai almaktansa, fidan alıp onu şekillendirmeyi dene bence..hem daha çok şey öğreneceksin hem herşeyiyle sana ait olacak.

Hhatice 19-01-2007 10:24

Memetcim sağol:) Bende en çok yaprak kısmında takıldım. oldukça kocaman yapraklı çünkü ,elimde hazır fidan var bir deneyeceğim belki olur:)

turunç 19-01-2007 10:50

Hhatice; elindeki hazır fidanla başlayabilirsin. Memet' in dediği gibi tamamen senin yarattığın bonsain olur. İlk başta pek benzemiyorlar ama ilerleyen zamanda, senin de çabalarınla, aldıkları şekil çok güzel olacak. Aramıza katılman çok güzel. Umarım bonsai ve biz bonsaicilerle güzel vakit geçirirsin. Bonsai de bol şans dilerim :)

Ali H. ALI 19-01-2007 12:09

Hhatice hos geldin, Memedin ve Turuncun dedigi gibi bonsai diye satilanlara bos ver, senin emek verip yapacagin bonsailer onlardan cok daha guzel olacak.
Bonsai yapmak icin burada istedigin kadar bilgi yaninda yardima hazir bir de ekibi var bonsainin. Hic zorluk cekmeden ama calisarak bircok guzel bonsai yapabilirsin, kolay gelsin.

ÇeteÇakal 10-04-2007 21:39

Eklentileri açamamın sebebi benim bilgisayarım mı yoksa sitede mi bir sorun var?

cüce nar 14-04-2007 13:45

Aynı sorun bende de var.Açılmıyor.

zenfree 18-04-2007 23:54

Bugün İstinye Carrefour'da satılan gardenyalara baktım.Çok güzel görünüyorlardı. Ve harika kokuyorlardı. Tam aldım kasada ödeme yaparken :( toprağında yeşil bir pirecik gördüm. Almaktan vazgeçtim. Diğer bitkilerime de geçer diye korktum. Acaba bu bir bitki zararlısı mıyıdı? Yoksa "küçük bir pirecik ne zararı olabilir ki "mi? Bir türlü karar veremedim. Çok da sağlıklı görünüyordu. Aklım da gardenyada kaldı.
Gardenyalarda pirecik sorunu oluyor mu?

malina 19-04-2007 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal (Mesaj 93907)
Eklentileri açamamın sebebi benim bilgisayarım mı yoksa sitede mi bir sorun var?

Bazı eklentilerin açılmama sorunu, forumla ilgili taşıma işlemleri sırasında yaşanan bir sorundan kaynaklanıyor. Bu sorunu yaşayan arkadaşların, o resimleri tekrar yüklemeleri gerek. Benim düzeltmem samanlıkta iğne aramaya benzeceği için kalkışmadım bile :)

karaselvi 01-10-2007 13:17

Gardenyadan bonsai yapmayı düşünüyorum. Bu başlık o sebeple açılmış ama hiç bilgi yok. Konu dağılmış.

lerdemir 14-11-2007 15:05

Evet, konu dağılmış.

Gardenya ile ilgili bilgi ararken burada pek bulumadım ben de.

Zira kış geçsin bir, apartmanımızın bahçesinde bir tür gardenya olduğuna emin olduğum, çok kalın gövdeli bir çalı var. Yazın harika gardenya çiçekleri vardı üzerinde. İşte onu havai köklendirme sonrasında ilk bonsai çalışmalarımda kullanmayı düşünüyorum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025