![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kutahyanin kislarinin cok soguk oldugunu ogrenince ve konu yesim agaci olunca onun soguktan korunmasi gerektigini belirtmem gerekti. Yesim guney Afrika yerli bitkisi bir sukulettir. Yapraklarinda ve govdesinde su toplama ozelligi vardir. O yuzden sulamaya dikkat edilmeli cok su verilmemelidir.(cok su yapraklarinin daha fazla su toplayip yukarilardan agirlasmasina toprak altinda ise zayif bir kok sistemi olusmasina, koklerin iyi gelismemesine ve curumelere neden olabilir.) Bol gunes ve isik alan bir yerde olmalidir. Kista sicakligin sifira yakin veya sifirin altina dusen bolgelerde iceri alinip korunmalidir bu yapilmazsa soguktan ve dondan olumsuz etkilenip donup sonrada eriyecektir. Yesim agacinizin iyi bir forumda olmasini istiyorsaniz yeni buyuyen taze surgunleri geride 1-2 cift yaprak kalacak sekilde cimcik alimla surekli budamalisiniz. Tel sararken teli gevsek sarmiya ve dali egerken, diger agaclara gore daha fazla ozen gosteriniz cunku cok kirilgandir. Cinliler yesim agacinin sans ve para getirdigine inaniyor. Sansiniz ve paraniz (ben buna sagliginizi da ekliyorum) bol olsun. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
cimcik alma
Alıntı:
Ben de geçenlerde bir yeşim bitkisi diktim, budadım,yeni filizlerin çıkmasını bekliyorum. Amacım bonsai olsun. Değişik bitkilerde evde çalışmak istiyorum. Ablam verdi. Sanırım 3 yıllık bir bitki. Gövdesi biraz kalınlaşmış. Bahçemde de 4-5 yıllık bir tane var ama bonsai çalışmaya kıyamıyorum. Bu bitkide budamayı sürekli önermişsiniz. Konuyu biraz daha detaylı verebilir misiniz. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Hımmm ne kadar güzelmiş
Bursa'da yokmu bu ağaçlardan. Belki giderim bu günlerde Bursa'ya ne de olsa havalar güzelleşti. Bir hafta sonunu ayırmak lazım. Ben hala hangisi kolonche hangisi yeşim ağacı bir türlü ayırt edemiyorum. Bulursanız memnun olurum ******. Ayrıca umarım bakabilirsiniz bu ağaca. Benim kurt bağrı bonsaim yapraklarını döktü. Dün yeni bir saksıya aldım. Yeniden besin verdim. Umarım kurtarabilirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bepsi, sagligi iyi olmiyan ve saksisini yeni degistiginiz agaclariniza iki, uc hafta besin vermeyiniz. Kurtbagri yapragini dokmiyen bir bitkidir. Yapraklarini dokmesi susuzluktan ve ic mekanda tutulmasindan olabilir. Agaciniza sagliklar size de iyi gunler dilerim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|