![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Aslında narımı tellerken gerçekten karar vermeden tellemiştim. Ama tam da tellemeye başladığımda baktımki tomurcuklar var bende vazgeçtim hatta yarım bıraktım. Yeni sürgünler biraz kendine gelsin daha sonra ona göre yeni bir tarz ve sitil seçeceğim. Tabi bu arada da bonsai sitillerini bol bol inceliyorum.Narım için hangisi uygunsa ona göre yeni bir düzenleme yapacağım. Aslında bu konuyu Eaglion ve vyseera ile baya bi incelemiştik. Yanlız ozaman kup kuru idi. şimdi daha bir canlandı.Bundan sonra yine görüşlerinize başvuracağım umarım esirgemezsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Yav Eaglion sende abartma lütfen. Yinede pişman değil baksana yaptıklarımdan hiç şikayeti var gibi mi duruyor? Mutlu mesut büyüyor garibim. En sonunda sizi dinledim de bıraktım eziyeti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Nar telleme için ik idenemem oldu. Her ikisinde de telleri çıkardıktan bir iki gün sonra dallar ilk haline geri döndü. Yani tellemeden sonuç elde edemedim. Umarım sizin tellemeniz dalların şekil almasını sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2007
|
acaba süs nasının çiçeklerini ve üste doğru çıkan yeni tomurcuklarını kessek yanlara doğru daha hızlı büyümesini sağlayabilir miyiz? dalların kalınlaşması için ne yapmak gerekiyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Budamalarla dallanmayı teşvik etmek mümkün. Ama her zaman kesilen yerden iki dal vermiyor tek dal verdiği de oluyor. Verilmek istenen biçime göre budalamarı yapmak gerek. Kalınlaşma zamanla olacaktır. Minyatür bir ağaç olduğu için de, bu uzun bir süre alacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır gelişmesini beklediğim süs narım nihayet çiçek açtı. Ama dört tane çiçekten iki tanesi düştü bunun sebebi nedir arkadaşlar içerde bakıyorum yeterince güneş almıyor diyorlar... Kimisi de dedi ki bu çiçeklerin arıya ihtiyacı var. Ne yapmalıyım bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Doğada bulduğunuz başka bir süs narının çicekleri toplayın. Bu çicekleri ağaçınızn üzerine getirin ve salayın. Özeliklede çiceklerin üstüne . Doğadan allıp geldiğiniz bu çiçeklerin üstünde bolça polen olaçakdır. Bu polenler sizn narınızn üzerinde çiçeklerin üstüne düşeçek ve arıların görevi sizizn yapmanız gerekeçek uygulama kısaca böyle. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|