![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlarınız çok sağlıklı ve çok iyi durumda. Karaağaçınız ve koniferiniz ticari bonsailer. Şu anda aynen ekildikleri saksılarında tabi topraklarına müdehale etmediyseniz. Her iki ticari bonsainizin şekli ve formunu değiştirebilirsiniz. Bu sizin kendi estetik anlayışınıza kalmış bir tecrübe. Fakat aşağıdaki şimşirinize bakınca, doğru bir yolda olduğunuzu söylemek isterim. Sadece formlarla ilgili bir sorununuz var. Kendinize ve ağaçınıza uygun formu vermelisiniz. Elinizde kitapdan bahsetmiştiniz, bu mantıkta formları inceleyip, ağaçınızı şekillendirebilirsiniz. Bir de tecrübeye dayalı olarak bir şeyi belirtmek istiyorum. Tüm yabancı kaynaklı bonsai kitablarında, buxus genelde iç mekan **** soğuk ev ağaçı olarak geçer, ama ülkemizde bir dış mekan bonsaisidir. Dış mekanda durması ve yarı gölge bir ortamda bulunması gerekir. Soğuğa dayanıklıdır. Şu anda saksısındaki toprak doğru bir toprak karışımı değil. İyi drene etmediyseniz, kök çürümesi olabilir. Ayrıca şimşir genç sürgünleri yumuşak fakat, zamanla dalları sertleşen bir bodur ağaçımız. Bu yüzden mümkün olduğunca erken telleme ve bağlama yöntemi ile şekillendirilmesi gerekir. Sonra sertleşen dallar çok zor şekil alır. Bahsetiğiniz diğer bonsailerinizi de görmek dileğiyle. Saygılarımı sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Tcosan merhaba, guzel calismalar yapiyorsunuz. simdi gec oldu[aramizda 7 saatlik bir fark vardir] Ben agaclariniz hakkindaki gorus ve yorumlarimi izninizle, bir iki gun icerisinde yapacagim. Sizlere keyifli bonsai calismalari dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|