![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
beonedge Çok güzel bir fidana sahip olmuşsun, kutlarım ![]() Bence ilk resimdeki haline kadar budamalısın Acerler özellikle kırmızı yapraklılar hassas oldukları için budamayı kademeli ve zamanla ağacı yormadan yapmanı tavsiye ederim. Geçen sene bonsaile yapmak için çalıştığım ve İstanbulun bu sene yeterli kış şartlarını göstermediğinden iki Atropurpureum'u stresten kaybettim. Ben olsam öncelikle birer ay arayla kırmızıyla belirttiğim bu A,B ve C dallarını aşağıdan yukarı doğru keser ve macunla yaralarını kapatırdım Sonrasında da oluşacak sürgünleri dikkate alarak budamaları aşağı doğru yavaş yavaş kaydırır ve ilk resmindekine uygun hale getirmeye çalışırdım 1. ve 2. dalın başlangıçlarında birer sürgün çıkmış 4 yapraklı bir sürgünse, 3. yaprak diziminden bir santim sonra tepeyi kesip, dip kısımdaki ilk iki yaprağında sapını sürgünden ayırırsan, kopan yaprak köklerinden yeni sürgünler verecek ve bunlarıda aynı şekilde devam ettirirmen gerekecek 2.JPG 1.JPG Bundan sonra oluşacak filizlenmeye göre ki umarım 1 ve 2 numaları dallarda öngördüğüm gibi filizlenmeler olur O zaman mavi ile çizdiğim budamalarla Dallardan birinde filizlenme olursa sarı veya yeşille belirttiğim budamayla düşündüğün tarzı elde etmen dileğiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|