![]() |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
Ebonsa / Ardıç, Şimşir
Dün iki ardıç iki de şimşir aldım; şekil verme konusunda yardım bekliyorum her hangi tavsiyelerde de bulunabilirsiniz ![]() 1. Ardıç ![]() ![]() ![]() 2. Ardıç ![]() ![]() 3. Şimşir ![]() ![]() 4. Şimşir ![]() ![]() *Bunun yanında başka bir ağaç var... Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
Teşekkürler Vyssera... Bunlar ikinciler olacak ![]() Hiç kimse şekiller konusunda öneri yapmayacak galiba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Teşekkürler Anilozer112 ![]() Sayın Ali Abi yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ediyorum [Galiba siz mesaj yazarken ben uyuyor olacağım ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Sağol Sebo 17; umarım sen, ben ve bizim gibi yeni başlayanların güzel güzel bonsaileri olur ![]() Bir düzeltme : Umarım bonsaiye yeni başlamayanlar da güzel güzel, yeni yeni bonsailere sahip olur... |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Belki yıllar sonra bu şimşir ve ardıçlara bakarken seni, Turunç ablayı (gitti yarı yıl tatilinden önce bir daha gelmedi...), Memet Abi'yi ve Ali. H. Ali abiyi anarım ![]() Belki de beraber yıllar sonra buluş aynı bonsaileri seyrederken çay içeriz (çayı pek sevmem ama kola pek doğal durmuyor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Herşeyden önce ağaçlarını büyüyüp gelişebilecekleri güzel birer saksıya al. İlk ağacın ardıçda iki gövde var. onun için douple trunk- sokan tarzı hakkında hem forumda hem nette bilgini arttır. gelin kaynana tarzına uyacak gibi o. Dört nolu şimşirde iki ayrı gövde var gibi değil mi. Sonuncudaki iki ayrı ağacı ayırmak gerekecek.. fotoğraflara biraz bakıp birlikte düşünelim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Teşekkürler Memet abi, Ali abi de yorum yapacak yarın dersaneden gelince yorumlar ve öğrendiklerim doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışacağım. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Gunaydin Ebonsa, sizde pazar sabahi bizde pazar aksam uzeri. Herseyden once Memedin dedigi gibi, agaclarini daha iyi, saksilara almalisin. Topraklari da pek iyi gorunmuyor ozellikle de simsirlerin. Resimdeki ilk ardicininin, saksisisi uzerinden toprak alip, govdelerin basladigi yere kadar in ve yeni saksiya oyle dik. Memedin dedigi gibi gelin kaynana, tarzina uygun bir forumda duruyorlar. Ikici resimdeki ardic icin ise, bircok secenegin var. Kivrimli dik tarz, Yatik tarz, ruzgar yatigi, sarkik tarz, selale tarzi gibi.Sen hangi tarzi yapacagina karar ver biz de tarzi yapmana yardimci oluruz. Simsirlerinin, yapraklarinin coklugundan, dallarinin nasil durdugu gorunmuyor. Soyle yaparsak, hem biz agacinin dal durumunu gormus oluruz, hem de sen kendini gelistirmek icin guzel bir calisma yapmis olursun. Ilk resimdeki simsirin, tum yapraklarini dallar uzerinde, yaprak sapciklari kalacak sekilde buda[yaprak budamasi icin, sivri uclu bir makas kullanabilirsin, ornegin berber veya terzi makasi.] Yapraklari budadiktan sonra dallarin uclarini da buda ki, daldaki enerji dalin her tarafinda esit olsun ve her yerinden yeni yapraklar cikmaya baslasin[Dal uclarini budamazsan, agac hep dal uclarindan acilip, dallarin diger yerlerinden yaprak vermiyebilir.] Onunuz bahar oldugu icin 3-4 haftada yeni yapraklarin cikacagini dusunuyorum. Budama yaptiktan hemen sonra, resim eklersen, dallarin nasil durdugunu gorup yorum yapabiliriz. Ikinci resimdeki simsirini yalniz saksiya gecir[bu ara kok budamasi icin mevsim uygundur agaclarini yeni saksilarina alirken kok budamasi da yapabilirsin.]sonra ilk simsirinden ogreneceklerini diger simsirine uygularsin. Simsirle ayni saksida buyumus, diger agaci da baska bir saksiya almayi unutma. Ondan da guzel bir celebi tarzi yapabilecegini dusunuyorum. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Çok Teşekkürler Ali Abi (size izin istemeden abi demeye başladım, umarım kızmamışsınızdır...(?)) |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Sağol Anilozer112, şu bir kaç ağaçlarla ilgilenemeyeceğim galiba çünkü hastalandım ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
karnım ağrıyor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Nane çayı, hmm birazdan içeyim biraz. Bugün yarın geçer inşallah... İlginden dolayı teşekkür ederim memet abi moral oldu ![]() Düzeltme : Biraz nane, çok az gül, biraz yeşil çay, biraz da siyah çay ekledim kaynamış suya, birazdan limon sıkacağım; ama içebilecek miyim onu bilmiyorum ya da içtikten sonra her an bir şey olabilir heralde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Teşekkürler Emre abi, kardeş demende de hiç bir sakınca yok, aksine samimiyetin beni mutlu eder... Bir iyileşeyim ağaçlarımla igilenip fotoğraflarını koyacağım... |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Çok hoş... |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Düzenleyen vyssera : 12-03-2007 saat 21:19 Neden: eksik yazı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Guest
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Herkese öncelikle iyi günler. Bugün şimşirin bir tanesini yeni saksına aldım. Ama Ali abi senin dediğin gibi yapmaya başladım 5 dk geçti, 10 dk geçti yapraklar biraz olsun azalmıyor; ne kadar çok, küçük küçük, yaprakları var hepsini kesecek miyim onların? ![]() Köklerini de saksı ebatına kadar budayıp ektim... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|