20-11-2010, 06:52 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Ubeceren / İlk bonsai
Arkadaşlar, bitkili akvaryum denemelerimden sonra sonra uzun zamandır hayalini kurduğum ilk bonsai denemem için fikir ve yorumlarınızı bekliyorum. Aşağıda resmini koyduğum ardıç bonsai için tecrübeli arkadaşların gerek bakım gerekse şekillendirme ile ilgili yorum yaparlarsa çok sevinirim. http://img204.imageshack.us/img204/5881/bonsaim.jpg Düzenleyen malina : 20-11-2010 saat 07:42 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz |
20-11-2010, 09:11 | #2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ufak saksıya alma konusunda acele etmişsin. Biraz telleme geekiriyor dalların biçimlenmesi için. Fotoğrafları doğrudan foruma yüklemek daha uygun oluyor. Düzenleyen memet : 21-11-2010 saat 08:36 |
20-11-2010, 18:15 | #3 |
Ağaç Dostu.
|
Başlangıç için güzel bir aday, saksınızın içi umarım sırsızdır. Sırlı ise mutlaka değiştirin, toprak bir kaba da alabilirsniz. Bu ağaç bende olsydı şu işlemleri yapardım, öncelikle sarı ile gösterdiğim yerler kesilmeli, ağaca uzaktan baktığınızda bir üçgen görmelisiniz. Dallar zirveye doğru hacim olarak azalmalı. İkinci fotoda ise kırmızı oklar doğrultusunda ağaç saksıya sağ taraftan biraz kaldırılmalı.(şimdilik saksının sağ altına bir tahta parçası koyarak test ediniz). Sol üstteki dal ise tellenerek hafif aşağıya eğilmelidir. Başarılar. |
21-11-2010, 01:12 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
bonsaisi.jpg Bence gayet başarılı bir bonsai adayı. Size fikir vermesi için yukarıdaki görseli hazırladım. Alt dalların kısalması gerekiyor fakat acele etmeyin. Bitkinizin gövdesi kalınlaşıncaya dek fotoğraftaki gibi kurbanlık dal olarak bırakabilirsiniz. Birçok ünlü bonsai ustası ardıçlarla bu şekilde çalışıyor. Toprağınızın drenajı çok iyi değilse yani seramis, vermikülit, zeolit vb gibi bir malzeme değil ise içerisinde torflu killi toprak var ise üzerindeki yosunları hayatta tuttuğunuz sürece ağacınız stres yaşacaktır. İki sulama arasında toprağın hafifçe kurumasına izin verirseniz daha iyi gelişim göreceksiniz. Kolay gelsin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|