13-07-2010, 01:01 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn latif bey, haddim olmayarak şöyle bir öneride bulunabilir miyim: Sizin verdiginiz birinci resimdeki dalları şu şekilde numaralandırdım: - Gördüğüm kadari ile resimdeki kuru dalın alt kısmı oyuk şekilde olmasına ragmen uca dogru oyukluk yok oluyor!? Öncelikle o kuru gövdenin tamamini bıçak benzeri bir cisimle, ardıçın gövdesini içine alabilecek şekilde baştan sona oyuk hale getirebilirsek ve ardıcı da aynı kavisle egerek o oyuga yerlestirip, sonra da numaralandirdigim dallari teller ile bukersek şu şekle getirebiliriz: 002.jpg Sanirim isin ustadlari daha iyi bir fikir verecektir size.1: sag dal 2: Arka dal 3: sol dal 4: tepe NOT: Sanirim dallarin ciktigi yerleri dogal gorunmesi icin kuru dal üzerinde biraz calışmak gerekli. Cizim umarim anlasilir olmustur!? Saglicakla kalin! |
14-07-2010, 12:47 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Bonsailover Öner görünüş olarak çok hoş Bende dal dizimini sizinki gibi yatık şekilde düşünmüştüm.Dik tarz olarakda güzel olabilir.Ancak agaç yayılıcı selvi oldugu için çok zorlamam gerekecek veya baharda saksı degişimi yaparak fidanı dik dikmem gerekecek diye düşünüyorum.Çiziminiz ufkumu açtı. Saygı dolu sevgiler. |
12-08-2010, 13:53 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Latif iyi olmus. gelecek vaad eden bir aday. 2-3 yil, budama yapma, gubrelemeye dikkat edip, birak dallansin ki dallarin enerjisi ile govde gelisip olu govde ile butunlessin. Kolay gelsin. |
16-08-2010, 16:07 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, raptiye yerine elektirikçilerin kabloları duvar veya tahtaya tutturmak için kullandıkları kroşelerden kullanırsan daha sağlıklı olacaktır. Eline sağlık güzel olmuş ve daha fazla örnekler de bekliyoruz. |
19-08-2010, 21:22 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Kalambaklı ve Mehmet arkadaşın önerileri dogrultusunda kuru dalın altını mumu iyice yidererek kapladım.Çürümesini önlesin diye.Yanlardaki iki dalı ana gövdeden biraz daha ayırmayı düşünüyorum. Ufak bir deneme daha yaptım. saygı dolu sevgiler |
24-08-2010, 18:22 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Birinci goruse gore kurudalin oydugumuz fidanla birlesecek kismina lime sulfur surulmez ikinci goruse gore surulur yapmis oldugum iki uygulamada surmedim yapacagim yeni uygulamada surup deneyecegim.Bana fidanla kuru dalin butunlesmesi acisindan surmemek daha dogru gibi geliyor. Saygi dolu sevgiler |
24-08-2010, 18:46 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, Bence lime sülfür' ün amaçları, 1) Kuru dalı dış etkenlerden kuramaktır. 2) Kuru olan bölgeye çok eskiymiş süsü vermek, yani beyazlaştırmaktır. 3) Güzel bir estetik kazandırmaktır. Bitkilerin kabuklarında mantari hastalıkların oluşmasını engellemek için kireç sürülüyorsa, Böceklerin bitkilere zarar vermemesi için kükürt kullanılıyorsa, Ben yazmış olduğun görüşlere katılmıyorum. |
11-01-2011, 14:20 | #22 |
Ağaç Dostu
|
hanımeli
bu çalışmamda hanımelini kuru dala telle bagladım ve hata ettim bir haftada iz bıraktı artık zımpara ile halledip lime sülfür sürecem kurdeleleri bu hafta alacam ve sabitleyecegim cam çivisi düşünüyorum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|