![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2006
|
Aynı sorun bende de var.Açılmıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün İstinye Carrefour'da satılan gardenyalara baktım.Çok güzel görünüyorlardı. Ve harika kokuyorlardı. Tam aldım kasada ödeme yaparken toprağında yeşil bir pirecik gördüm. Almaktan vazgeçtim. Diğer bitkilerime de geçer diye korktum. Acaba bu bir bitki zararlısı mıyıdı? Yoksa "küçük bir pirecik ne zararı olabilir ki "mi? Bir türlü karar veremedim. Çok da sağlıklı görünüyordu. Aklım da gardenyada kaldı. Gardenyalarda pirecik sorunu oluyor mu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet, konu dağılmış. Gardenya ile ilgili bilgi ararken burada pek bulumadım ben de. Zira kış geçsin bir, apartmanımızın bahçesinde bir tür gardenya olduğuna emin olduğum, çok kalın gövdeli bir çalı var. Yazın harika gardenya çiçekleri vardı üzerinde. İşte onu havai köklendirme sonrasında ilk bonsai çalışmalarımda kullanmayı düşünüyorum... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Turunc üstteki fotoğrafların ışık ayarları ile oynayarak daha iyi görünmelerini sağlayabilirsin. Ben bu konuda çok iyi değilim ama kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalıştım. Kullandığım programda öyle ahım şahım fotoşop programı değil 1.5 mb lık photofiltre adlı program. Sitede yer kaplamasın diye imageshack'a yükledim. Herkes okuduktan sonra üstteki resimleri değiştireceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
Birde Flaşı kapatarak çekmeyi denesen .O zaman bu ışık patlamaları olmayacaktır.Arka fon olarak beyaz kullanma,kullanırsan mutlaka flaşı kapat. Fidanına gelince,dallanma çok iyi görünmüyor(Fidanı saksısından çıkarıp makine ile aynı hizada olacak şekilde, bir platformun üzerinde çekersen birkaç açıdan dallanmalar daha iyi görünecektir.) ama sağa doğru uzanan kalın dalı bırakıp diğerlerini kessen ve yan dallanmaları o kalın dallar üzerinden çıkan sürgünlerle mi sağlasan diye düşünüyorum.Şu resim belki fikir için yardımcı olur. ed99v10l.jpg |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu nasıl olur sence. ateş1,y.JPG |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Turnc, agacin dusundugun gibi guzel kivrimli dik tarz olabilir. Yalniz unutma agacin gerisinde de dal olmali[ ilk dal en kalin dal olmali, saga veya sola cikmali, ikinci dal govdenin gerisinden cikmali, ucuncu dal da ilk dalin ters yonunde olmali, ikinci dal da ilk dalin ters yonunde cikarsa o zaman ucuncu dal govdenin gerisinden cikmali] Agacin gerisinden cikardiginiz dal ona bakilirken derinlemesine guzel bir gorunum olusturacaktir agacin gerisinden dal cikmiyorsa, agaca bakilirken bir bosluk bir eksiklik gozlenecektir. Her sey dilediginiz gibi olsun. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba turunç! Ateş dikenini aşağıdaki resimdeki gibi budardım, bu aşamaya geldikten sonra. Soldaki budamış olduğun dalın kesik yerini biraz daha alarak(Ay şeklinde) gövdede ki eğimi biraz daha yumaşatabilirsin.sağdaki dal üzerindeki sürgünü koruyarak ilk dallanmayı oradan başlatabilirsin.Ve fidanın üst toprağını tazyikli su ile mutlaka biraz boşalt.Zira altta kalın kökler görünüyor.Onları açığa çıkarırsan ileride bonsai saksısında daha güzel görüneceğini düşünüyorum. çİ.JPG |
|
|
|
![]() |
|
|