![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Sorun nedir anlamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Sorun; ağacın boyu çok uzun dedik budadık. Ordan çıkan uygun bir dalı ana dal yaptım. Yukarısı iyi de, aşağıda gövde kıvrılırken dallar kıvrım yerinin dışından değilde içinden çıkmaya başladı. Bu bence hoş görüntü vermiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Ne oldu kimse birşey demiyor. Nolacak benim ağacın hali? Çok çıplak kalmış gibi bir hali var. Bu denemem çamlarla çalışmanın ne kadar zor olacağının öncü belirtisidir. Servi de çamlara benziyor, bir farkla; gövdeden tekrar dal verebiliyor. Bir de uçlardan budarsanız dal kuruması olmuyor (çamlar bu konuda çok hassas). Benim ağaç için bir örnek buldum ama şeklini pek beğenmedim. Yinede fotosunu yayınlayarak fikirlerinize başvurmak istiyorum. Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Senin ağacın yakından, ilk dalın çıkış yerini gösterecek şekilde (****** sonraki dallarda görünse iyi olur), bir fotosunu rica edebilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
Şimdi şöyle kafamdan hayal ediyorumda olabilir gibi geliyor ama örnek bulamadım. Gövde kalınlığın ne kadar ağaç bükülebilirmi bilmiyorum. Bükülebilir farz ederek: Eğer ağacı kendi etrafında çevirirsen, tek kıvrımlık yay gibi tabi tam yuvarlak değil daha biçimsiz şekilde hem doğallığı korunabilir hemde boş olan gövde görünümü kısalır ve göze belki biraz daha hoş görünür. Aşşağı doğru çekeceğin çift taraflı dallarla da gövdeyi biraz kapatabilirsin. Tabi sadece bir öneri. Bu gece rüyanda bunu bir gör ona göre yarın karar ver. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Hasan Cihad
Giriş Tarihi: 16-11-2006
|
Ben Murare'nin ne demek istediğini tam olarak anladım. Çünkü dün gece aynı şeyi ben de yayılan ardıçlarımdan birine yaptım. Ağaçım çok çıplak kaldı. Uzun boyunu kısa göstermek için ağacı büktüm. Ama malesef, ben ağacın yapraklarını da azalltığım için, elimde şuan eğri bir değnek var. ![]() Ben de bu ağacı dipten budamayı düşündüm bilemiyiyorum ne olur. Akşam resimlerini göndereceğim. Turunç senin ağacın için yorum yapmaktan çok uzağım. Kelin ilacı hikayesinde olduğu gibi. Ben daha kendi ağaçlarımı yorumlayamıyorum. Ama diğer taraftan ağacın bu hali pek hoş görünmüyor açıkcası. Senin eklediğin diğer uzun boyunlu bonsai örneği de güzel gelmedi bana. Acaba diyorum yanına dikilecek ikinci bir servi kısa olarak dallandırılıp bu açık kapatılabilir mi? Bu arada ben de uçmuş olabilirim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Dur doktor demek istediğimi birazda olsa anlatacak bir şey veriyim. http://www.bonsaifarm.tv/demo/twob1cedar.wmv Eğer alttan tekrar dal çıkar nasıl olsa dersen bekle turunc ama bence buda bir olasılık. Ben olsam bunu denerdim. Belki cahil cesaretidir ama denerdim. Ama doktorun istediği resmi bir yükle nede olsa biz doktorun yanında çırak bile zor oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler yorumlarınız için. Hepbirlikte iyi uçmuşsunuz ![]() Murarenin fikri iyide biraz zor. Zira çok boş kaldı diyerek denedim kıvıramadım. Çok kalın gövdesi var. Hasancihadın fikri olabilir. Ama kural dışımıdır, nasıl yaparız. İmdaaaat Bonsaireef yardımmmm.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Murare o sedirle turuncun ağacının kalınlığı aynı değil ki. Öyle bir hamleyi nasıl yapacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Ben mesajı yazana kadar turunc yazmış bile. Evet çok kalın çevrilmesi zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Bükülebilir kabul etmiştim ben. O zaman yanına bir tane daha aynı ağaçtan alıp onun dallarından birini diyerine aşılıyorsun Turunccuğum akşam akşam bu kadar uçabiliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2006
|
Ben de biraz uçayım..Turunc onu bahçeye dikip yeni bir fidan al ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2006
|
Bu arada bu gövde bükücü (trunk-bender) konusu daha önce forumda konuşulmuştu sanırım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Aslında iki dal değil de arkadaki dalın devamıydı yanlışlıkla sildim. Sonra tekrar ekleyeyim dedim. Dalın düz oluşuna gelince bükemedin eli öpeceksin derler. Bende tersini yaptım. Bükemediğin dalı keseceksin oldu. Napalım. Akşama diğer fotoları yüklerim. Öyle de bakarız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Turunc aslında bu benim de aklıma geldi. Ama yakın fotoyu görmeden bu kararı almak için erken diye düşündüm ve dile getirmedim. Bence uygundur. Ama kuru dalı kısa tutma. Kuru dal nasıl olsa kuru. Sonradan kısaltabilirsin ama uzatamazsın. Şimdilik tamamı kuru olarak kalsın kesme. Çünkü yan dalı o şekilde yanda tutabileceğin gibi onu gövdenin devamı olarak yukarıya doğru büyütebilirsin. Örnek resim bulamadım ama umarım anlatabilmişimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Bonsaireef anlamadım dersem ![]() Bonsaisever; acer bulamadım, gelecek falan da demediler. Demek ki senin dediğin gibi olmuş. Üzüldüm çünkü, her bonsai ile uğraşanın bir acer' i olması gerek diye düşünüyorum. Çünkü acerle bonsai çok renkli ve doyurucu görünüyor. Neyse acer gelene kadar biraz daha pratik yapıp, deneyim kazanırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malina' dan bir ricam var; ben artık gardenya bonsaisi yapmayacağım. Gardenyaların gövdeleri çok yavaş gelişiyor ve benim adayım uygun bir aday olarak görünmüyor. Dolayısıyla Konu başlığını değiştirirseniz sevinirim. İnsanları yanıltmak istemem. Teşekkür ederim.. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
(Başlığı değiştirdim.) Turunc korkulacak bir şey yokmuş. İlk dal oldukça büyükmüş. Bu dal yeni gövde olabilir. Hatta bu daldaki dalcıklar yeni dal dizilimi yapmaya uygun. Bu şekilde gövdeyi o yan dal yapıp yeni dal dizilimi yapman gerekiyor. Yukarıya doğru büyüyen eski gövde ise kuru bırakılacak. Yalnız diyorum ki o eski gövdeyi kısaltma. Şimdilik uzun kalsın. Kırmızı okla gösterilen kuru olacak eski gövde.(şimdilik bu şekilde uzun kalsın.) Yeni gövde olacak yan dalda mavi okla gösterildiği gibi doğrultulursa ve üzerindeki dalcıklarla yeni dal dizilimi yapılırsa (yalnız bu dalcıkları da kesersen sonra ne yapılabilir bilmiyorum) güzel olabilir. PHOT0011[1].JPG |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Orman tarzı saksısı için yeterli gibi görünüyor ama bayağı kök budaması yapman gerekecek. Fidanları o kadar yapraklı görünce gözüm korktu. Dışarda değiller mi neden yapraklarını dökmediler? Bence subat sonunu bekle. Beklemeyeceğim diyorsan da bu saksıdan vazgeç çünkü çok küçük ve o kadar kök budamasını ağaçlar kaldırırmı bilemiyorum. Hevesini kırmak istemem ama sonradan ağaçların başına birşey gelirse daha çok üzülürsün. Biraz daha araştırıp daha geniş bir saksı bulabilirsen şimdide yapabilirsin diye düşündüm. Sadece fikir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Turunuc ağacın konusunda başka birşey diyemeyeceğim. Sen en iyisi bonsaireef'in dediğini yap.(Gerçi ben nasıl olduğunu pek anlayamadım ama eğer sende anlayamadıysan, gönder o yapsın bence böyle olmayacak.) ![]() Orman tarzı için oldığın saksı altlığına gelince aynısından bende de var derinliği çok az yığacağın toprakda çok kalın ve kaba gözükebilir. O yüzden delip ağaçları bağlaman şart. Ve ben onu delmek için çok uğraştım sonunda deliniyor ama çatlatmamaya çalış. Ben altına kalınca bir bez koyup içinede biraz su doldurduktan sonra ince bir matkapla 2 dakikada tek delik açabilmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar alemsiniz ha. Ya o kadar mı karışık anlatıyorum? Alın size çizim yaptım bununla da anlatamazsam ben artık bir şey demiyorum size. ![]() Başlıksız 1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Hasan Cihad
|
Kuru dal yapılacak kısım ne zaman kurutulacak Bonsaireef Sensei? Şimdi mi yapması gerekiyor, yoksa onun da mevsimi mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın herkese; Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. ![]() Saksı altına gelince derin olmaması hoşuma gitmişti. Diğer orman tarzlarında benimkinden de sığ bir saksı kullanılmış. Delmek zorsa yandık murare. Matkabım var ama o kadar kuvvetli kollarım yok ![]() Ali hocamızın yaptığı orman çalışmasını benim saksıya yerleştirdim. Nasıl duracak merak etmiştim. Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Hasan Cihad
|
Bence çok güzel olmuş olur. Ama bana biraz pizzayı hatılattı. ![]() Öğlen yemeği yaklaşıyor karnım da acıkmış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|