06-04-2010, 20:23 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Toprak biraz çamurlaşmış görünüyor. Toprağın uzun süre ıslak kalmasına izin vermeyin. Yüzeyi kurumaya başlayınca tekrar sulama yapabilirsiniz. Fidanınızı 1 ay kadar yarı gölge bir yerde tutmanızı , daha sonra gübreleme yapmanızı öneririm. 2-3 ay boyunca en az 25 günde bir yüksek nitrojenli besin verir, daha sonra ekim ortalarına kadar dengeli besin verirsiniz. Son bir veya iki beslemesini kış başlamadan nitrojensiz besinle yaparsanız, kışa hazırlığınızı da yapmış olursunuz. Kolay gelsin |
06-04-2010, 22:53 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Latif bey bu seneyi de toprakda geçirmesi daha iyi olurdu. Çünkü çok genç ayrıca gövde üzerinde uygun form için daların oluşması gerekli. Toprak konusunda sorun yaşaya bilirsiniz. Toprak yüzeyi kuruya bilir ama saksının dip kısmındaki nem durumu yanıltıcı olabilir. Bu yüzden saksı ağırlı yöntemi **** saksı tınısı yöntemi ile toprakda ki nem oranın dengelemeye çalışın. Ayrıca varsa nem ölçer ile toprak nemine bakınız. GÜbreleme konusuna gelince başlanğıç gübresi olan 0-50-0 olan ve fosfat içerikli bir gübre elinizde yok ise saksı değişimini takip eden 4 ila 6 hafdada gübreleme programına başlayınız. Nitrojen yaprak gelişimini teşvik ediçektir ama sizin önce sağlıklı kılcal köklere ihtiyaçınız var ki ağaçın gelişimini ve devamlılığını desteklesin. Güçlü kökler güçlü sürgünler demektir. Nar çiçekli meyveli bir tür olduğu için yaşlı ne olursa olsun önce çiçek sonra meyve vereçektir. Bu sene oluşması normal olan çiçekleri ağaçdan uzaklaştırın. BU enerjiyi dengeler Çİçeksiz kalsın ki sürügünler güçlü olsun. Sonbahar gelmeden yine konuşuruz. Saygılar |
07-04-2010, 17:31 | #5 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür
Sabırsızlıgıma yenildim saksıya aldıgım ilk gün devamlı baktım ve hoşlandım ertesi gün niye bir yıl daha beklemedim diye düşündüm.Ustalara sordum uyardılar. Şimdi saksıyı oldugu gibi topraga gömsem dogru olurmu. sevgiyle kalın |
18-04-2011, 20:34 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Minik narınızın iyi durumda olmasına sevindim.İnşallah saksıda meyveli halini de görürüz.Beslenmesinde nitrojen yani azot için, hem ağırlıklı hem de az ifadelerini kullanmışsınız, anlayamadım.Selam ve saygılar... |
19-04-2011, 21:31 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Latif/Nar
Sn GÇakar Nitrojen ve Azot konusu gübreyi aldıgım yer beni yanılttıgı için size yanlış cevap vermişim Mehmet arkadaşımın uyarısı ile bu yanlışı düzeltirim Nitrojen zaten Azot anlamına geliyormuş. Yani bilmeden sırf Azot veriyormuşum Sevgi dolu saygılar |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|