![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Leylak hakkında
Albiza leylak çok güzel görünüyor.çok güzel konik bir gövdesi olacak.Kökler Nasıl bilmiyorum.Her yöne kök yoksa belki ilerde her yönden kök çıkmasını sağlayabilirsin. Bu ağacın kökleri çok kalın.Bu kökleri kayaya sarman imkansız.Kayaya saracağın kökler çok genç olmalı.Zaten bunun gövdesi kalın ve çok güzel bir konikliği var.Neden bu halinin tadını çıkarmıyorsun.Kaya üstü stili için daha uygun adaylar bulabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
Merhaba Şu anda çok acelem yok zaten.İlkbahar ile birlikte kalın kökleri biraz daha ortay çıkaracağım.Gelecek yıl bonsai saksına alayım mı ne dersin.Biraz acele mi ediyorum yoksa.Ne de olsa ilk bonsailerim olacak ,o yüzden sabırsızlanıyorum galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi gunler. Albiza mor salkimda cok secenegin var guzel bir bonsai olacak. Kesecegin dali veya dallari kesmeden once agacinin nasil olacagini gorebilirsin. Kesmek istedigin dali bir parca kagitla veya bir barca bezle sar yani o dali agacin uzerinde gizle, ort sonrada karsiya gecip agacini seyret icine siniyorsa sevebiliyorsan guzel bir gorunum ortaya cikmissa o zaman dali kesersin. yok olmamissa sevmemissen dali gizleyen kagidi veya bezi ordan alirsin ve agacin uzerindeki dal tekrar yerinde durur. Leylak icin de bir iki soz soyleyim, govdesi ve kokleri guzel gorunen bir agac, sayin bonsaireefin de belirtigi gibi onu kaya uzerine dikmen zor diksen bile egreti gibi duracak . Belki ,bulursan koklerinin yanina ,guzel gorunumlu bir kaya yerlestirebilirsin. kaya uzerine dikecegin agaclar genc olmali ki kokler kayaya sarilip iyice yerlessin. Bir de bonsai yapacaginiz agaclari budarken dikkat etmelisiniz. ornegin resimdeki leylak budanirken ilerisi dusunulmeden veya acemilikten yanlis budanmistir . Agacin on cephesinde kesilen kocaman yer bakarkenden goze carpiyor ve bonsai olduktan sonra da agacin o ozuru orda hep olacak, leylagin simdiki onu, arkasi olsaydi, o kesik izini gizlemis olacaktin. Bir daha agac budamasi yaparken mutlaka ilerisini dusunerek yapiniz[belki leylagi cevirip aka tarafini, on yuzu yapabilirsiniz veya daha ileride kurumus govde gorunusu ile o kesik yeri guzellestirebilirsiniz] Her sey dilediginiz gibi olsun . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
İşkence
Arkadaşlar merhaba ! Daha önce yüklediğim ve cotoneaster i şekillendirmeye başladım.Gövdeden 90 derece ile çıkan dalları önce birbirine yaklaştıracağım.Daha sonrada dalları aşağı doğru çekerek kavis vereceğim ve şemsiye vari bir bir dallanma yapacağım,şayet başarabilirsem.Belki tam anlatamadım ama ekleyeceğim resim ile daha iyi anlaşılabilir .Bu arada gövdeye de kavis vermeyi düşünüyorum.(Bonsaireef bunu Bonsai Jack ile yapacağım!Jack çok yakında yapıyorum,bu aleti bana gösterdiğin için sana nasıl teşekkür etsem bilemiyorum.Zira bu alet çok lazım olacak bundan sonraki bonsailerimde.) Cot.horizontalis Son.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|