![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi, gövdenin aynı boyutta yükselmesi benim pek hoşuma gitmiyor. Onun için mümkün olduğunca diplerden fakat en azından bir ufak dalın olduğu bölümden budama yapıyorum. Burada olduğu gibi ![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler gallus. Narin guzel, bence su an hic elleme , birak yapraklarini doksun,uzerindeki narlar ciplak dallar uzerinde bir baska guzellikte duracak, keyfini cikar sonrada kis sonu, 3 numarali cizgiden budarsan guzel bir supurge tarzi olur.[kisa ve ucu yuvarlak olan tomurcuklara dikkat et onlar gelecek yilin cicekleririr budarken, agac uzerinde en az 5- 6 tane o tomurcuklardan birkmiya calis]. Kis sonu budamayi yaparken kok budamasi da yapip bonsai saksisina gecirirsen, onumuzdeki yil, narini, buyuk bir zefkle seyredersin. Kis sonu budadiktan sonra, baharda cikacak yeni surgunler uzerinde 4 veya 5 yaprak olustugu zaman yeni surgunleri budayip uzerlerinde yalniz iki yaprak birak, boylece agacin daha toplu duracak ve tarzini daha kolay ayni sekilde tutabileceksin. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
hocam teşekkürler nar konusunda dediğinizi yapmaya karar verdim. artık yapraklarını dökünce de bir resmini koyarım. yanlız sorun şu; kış soğuklarından nasıl korumalıyım ona henüz bir karar veremedim. çok soğuklar başladığında ağacı içeri alsam erken uyanmasına sebep olurmuyum ya da ağaç üzerinde ani sıcaklık değişimi kötü etki yaratabilir mi onu bilmiyorum. yoksa dışarıda hazırla yacağım şeffaf naylonlu kapalı bir sera sistemi onu korumam için yeterli gelir mi? yine döktürüyorum soruları ![]() ![]() ağaç kışı dışarıda mı geçirsin? yarısını dışarıda yarısını içeride mi? yoksa kış başında ufaktan alıştırarak içeriye mi almalı? gibi sorular kafamın içinde dolanıp durmakta |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|