Konu: gallus
View Single Post
Eski 10-10-2006, 23:13   #30
acerpalmatum
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-07-2005
Ben 1989 yılından beri Ankarada yaşıyorum. Özellikle Veteriner Hekimlik yaptığım yıllarda geceyarıları, sabaha karşı açıkhavada çok bulundum ve diyebilirimki Ankara'da geçtiğimiz kış kadar soğuk bir kış hiç olmadı 4 tane nar fidesi geçen kışı balkonda geçirdiler. Herhangibir sorunla karşılaşmadım.

A.Palmatumları riske atamadığım için apartman boşluğuna aldım. Acerları apartman boşluğuna almam erken uyanmalarına sebep oldu. Zamanından önce uyanan Acer larda özellikle şu 2 sorunla karşılaştım.
1- Zamanından önce uyanan ağaçlar yeterli güneş görmedikleri için uzun sürgünler verdiler.
2-Yine ağaçlar güneş görmediği için yaprakları yeşil açtı ve sezonu bu şekilde geçirdiler. A.Palmatum Atropurpureum larda kırmızı renkli yaprak oluşumu için direk güneş ışığı çok önemli.
Kısaca bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Bu yıl Japon akçaağaçlarını sürekli dışarıda açık havada sadece çok soğuk ve don görülen gecelerde naylon bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Bence sabaha karşı donlarından korumak yeterli olacaktır. Ayrıca belirtmek isterim ki; Ankarada ağaçların olduğu bölge malesef yüksekte bir semt. Çeşitli kereler gözlemlediğim kadarı ile hava sıcaklığı örneğin Kızılay'a göre 2-4 C daha düşük. Bu da Kızlayda gece hava -8 C iken ağaçların olduğu yerde -12 C demek. Karşıyaka'da, Kızılay'da yağmur yağarken ağaçların bulunduğu bölgeye kar yağıyor.

Ağaçlarımız donmasın.

Uğur KANLI
ANKARA

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön