![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
şimdi de yeni halini gönderiyorum. ben birşeyler düşündüm ama hala yapılabilecek (kurtarılabilecek durumu kaldıysa) bir şeyler varsa önerilerinizi bekliyorum. kestiğim yerlerin hemen altından 3-4 gün geçmemesine rağmen yeni sürgünler verdi bile. gerçekten de çok dayanıklı çıktı. koklerinini neredeyse 5 te birini budadım. boyu ise aynı şekilde 5 te birine indi. mine 002.jpg mine 006.jpg mine 007.jpg mine 008.jpg mine 005.jpg ilk resmi ön yüz olarak seçtim. soldaki zayıf dalı ne olur ne olmaz diye bıraktım. yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Düzenleyen bonsaireef : 17-10-2006 saat 12:15 Neden: Resimler alt alta sıralandı.Yan yana boyutları sayfayı aşıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gallus aramiza tekrar hos geldin[Bonsaireef sende hosgeldin],Gallus umarim sinavlarin diledigin gibi gecmistir. *******, Bonsaireefin onerdigi resmi agacin on tarafi yapsan guzel olur.Sag taraftaki en altta olan 3 dali da budarsan soldaki buyuk dal ilk dal olur, sonra da diger dallari dizersin. Dallarin alt taraflarindan uzayan dalciklari buda dallarin altinda dalcik kalmasin. Dalin ust tarafindaki dalciklar da daha teze gorunuyor, onlari da cimcikleyip epeyce kisaltirsan[makas kullanma, cunku makasla kestigin yerlerin uclari kuruyup kahverengi bir renk alacak] agacin dahada guzel duracak. kolay gelsin. Cin gulunun govdesinin ortalarina dogru, kabarmis tomurcuklar goruyorum. Eger gordugum gibi ise ben, agaci oralardan bir yerden budamabi oneririm ve yeni cikacak surgunlere gore bir tarz belirlersin. Mine agacina su an yapabilecegin birsey yok. yeni surgunlerin cikmasini bekle sonra nasil bir tarz yapacagini dusunursun. Her sey dilediginiz gibi olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ali Hocam Teşekkürler. Çin Gülü İçin ben deaynı şeyi düşünmüştüm ve ortalardan biryerlerden budamak daha iyi olacak sanırım. mine tomurcuklarını verdi bile. ilerleyen günlerde tekrar resmini koyarım. servinin resmi eski aslında.Haziran ayında yaptığım bir çalışmaydı. dediklerinizi bu mevsimde yapmam doğru olur mu onu merak ediyorum. eğer olur derseniz hemen başlıyım. şu anda resimde görülen formun yerinde yeller esiyor.çünkü ağaç tahmin etttiğimden de hızlı büyüdü. yani baya bir sert girişim daha gerektiriyor. teşekkürler. (not: bu arada merak eden dostlarım için sınavda istediğim sonucu elde edemedim. yani kurtulamadım. hayırlısı olmuştur inşallah. nisan da tekrar gireceğim.ühüüüü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Gallus, derin bir budama yapacaksan kis sonuna birak. Bir iki dalcik, uc alimini ve dallarin altinda buyuyen dalciklari simdi budarsan, bir sorun olacagini sanmiyorum. Sinavlar icin uzulme bir dahaki sinavi mutlaka basarirsin. Hosca kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
çin gülünü ortadan budadım. havalar biraz değişmeye başladığı ve gelişiminin duraksamasını istemediğim için içeriye aldım hazırladığım florasanla aydınlatmalı bir bir köşeye koydum. gelişmelerden sizleri haberdar edicem. inşallah doğru yerlerden güzel dallar çıkar. tomurcuk kabartılarının en yoğun olduğu bölgeyi seçerek üstünden budama yaptım. artık yapılacak tek şey beklemek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
kırmızı yapraklı taflan
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |